מה אומרות לכם המלים "ווקי טוקי"? אם גם אתם השתתפתם בחבורות סודיות של נערים ונערות, שביד אחת היתה להם מפה ובשנייה מכשיר ווקי טוקי - בטח תשמחו לדעת שאפליקציה בשם HeyTell תוכל לעזור לכם לשחזר את אותה רוח נעורים. כמובן שבתור מבוגרים תצטרכו להיות הבעלים של מכשיר אייפון או אנדרואיד, אבל אם אתם מאלו שקוראים את המדור שלנו, סביר להניח שכבר יש לכם אחד, וכל שתצטרכו לעשות זה להתקין את האפליקציה, ללחוץ ולדבר עם החברים האחרים באותה חבורה סודית של פעם.
האפליקציה מיישמת עקרון פשוט של "לחץ- כדי-לדבר", והיא זוכה לפופולאריות רבה עם מעל ל-3 מיליון הורדות. האחראים על הפיתוח הם זוג בשם סטיבן האג וג'ן הרווי, שהחליטו להתפטר ממקומות העבודה שלהם ולפתוח חברה בשם Voxilate, שתספק פתרונות הקשורים לעולם השיחות הקוליות. את הפיתוח עצמו הם עשו במהלך טיול מחוף לחוף בארה"ב, והאג סיפר לאתר Techcrunch כי פעם אחת הוא זוכר שעשה אתחול לשרת מחוף הים.
את האפליקציה מורידים בחינם, ומשלמים רק אם רוצים תוספות כמו שידור בו זמנית של הודעה לקבוצה של אנשים או אפקטים של מיסוך הקול. עובדה מעניינת היא, כי למרות הכמות הגדולה של ההורדות, האג והרווי מעולם לא עשו פרסום לאפליקציה. ההפצה שלה נעשית מפה לאוזן או על ידי הזמנת חברים ב-SMS.
למרות התוספות בתשלום, מרבית ההכנסות מהתוכנה מגיעות מפרסומות ומספיקות לבני הזוג גם כדי לממן את הטיול שלהם מחוף לחוף, גם כדי להרחיב את תשתית המחשוב כדי שהתוכנה תתמוך במיליוני משתמשים וגם כדי לאפשר להם לחשוב על שיווק בינלאומי.
המשתמשים מייצרים סך כולל של 1.5 מליון הודעות ביום ובשעות השיא עוברות בתוכנה 35 הודעות בשנייה. את ההצלחה של האפליקציה מייחס האג להרגלי השיחה של הדור הצעיר היום וכמו הציוצים בטוויטר או הסטטוסים בפייסבוק, הוא מעדיף הודעות קצרות על פני שיחות ארוכות - "אנשים צעירים הם קהל היעד הכי גדול שלנו", הוא אומר.
הבאז שעשתה האפליקציה הביא לכך שהזוג מחוזר על ידי משקיעים רבים, אבל החליט בינתיים להשאיר את החברה אצלו, ולראות מה יקרה איתה. גם לגבי תמיכה במערכות הפעלה נוספות מספר הזוג כי הם מרוצים מכך שלעת עתה יש תמיכה רק באייפון ואנדרואיד, ואולי בעתיד הם יתאימו אותה גם לפלטפורמות אחרות.