גוגל (צילום: zmeel, Istock)
הטיפים שיסדרו לכם גיגול מהיר ונעים|צילום: zmeel, Istock

כולם מחפשים בגוגל, כמעט כולם. אם גם אתם מאלו המשתמשים במנוע החיפוש הכי פופולרי בעולם כמה פעמים ביום, סביר להניח שלא תתנגדו לגלות כמה טיפים וטריקים שיהפכו את חווית החיפוש לנעימה ומהירה יותר - לפניכם עשרה ובונוס.

1. סינון בסיסי

גוגל דואגת לשפר ולעדכן את הממשק של מנוע החיפוש ולפני שניגשים לפתרונות מתקדמים יותר כדאי להכיר את האפשרויות הקיימות בעמודה הימנית של התפריטים.

בעמודה הימנית (1) ניתן למצוא אפשרות לסנן תוצאות לפי נושא (תמונות, סרטונים, ספרים, בלוגים ועוד), על פי חתכי זמן נתונים מראש (24 שעות, יומיים, שבוע), או לפי טווח זמן מותאם אישית.

בנוסף, אם אתם עובדים עם הממשק החדש תמצאו בצד שמאל למעלה (2) סמל של גלגל שיניים, לחיצה עליו תפתח אפשרות של חיפוש מתקדם. הטופס של החיפוש המתקדם מאפשר למקד את תוצאות החיפוש בצורה נוחה וברורה. אחד הפילטרים החשובים שהוא מספק זו היכולת לחפש תוצאות שאינן מוגנות בזכויות יוצרים, בעיקר אם מדובר בתמונות.

אין תמונה
נבחרת קאפקייקס יפהפייה

2. חיפוש ביטוי מדויק (כולל גם את השם שלכם)

כיתבו את הביטוי או המחרוזת בתוך מרכאות ("כמו בדוגמה הזאת")

3. מחשבון

שורת החיפוש של גוגל היא רבגונית והיא יכולה אפילו לשמש כמחשבון. פשוט מכניסים את המשוואה (למשל: 2*3=) וגוגל תפתח בפניכם שלל מחשבונים לחישוב כולל כלי המרה לשערי מטבע. מי שלא רוצה לכתוב משוואה יכול פשוט  להיכנס לכאן.

בונוס: תפתרו את זה (תנו לגוגל לעזור לכם)

(sqrt(cos(x))*cos(400*x)+sqrt (abs(x))-0.4)*(4-x*x)^0.1

חשבון (תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2)
איבדתם את המחשבון? לגוגל יש אחד|תמונת AVI: חדשות1 ערוץ 2

4. חיפוש על פי טווח מספרים

גוגל מאפשר לבצע חיפוש על פי טווח תאריכים, מחירים או כל מספר אחר. ניתן למשל לחפש את הספרים הטובים ביותר בין השנים 2002 ל-2007 או מחשב נייד בתקציב מסויים. שימו לב לשתי הנקודות בין המספרים בדוגמא.

דוגמא: "best books" 2002..2007 או מחשב נייד 2000 ש"ח..3000 ש"ח.

5. חיפוש קשור או מורחב

חיפושים קשורים בגוגל מאפשרים להרחיב את התוצאות לכוונה המקורית של השאילתה. עושים זאת על ידי הוספת הסמל (~) בסוף הביטוי אותו מחפשים ולאחריו מוסיפים את הביטוי הקשור.

דוגמאות:

  • ספר טוב ~ביקורת
  • ספר טוב ~המלצה

למקרה שלא מצאתם, הסמל (~) נמצא במקלדת מתחת למקש Esc ויש ללחוץ עליו יחד עם Shift

6. חיפוש סרטים

בא לכם לראות סרט בקולנוע ואתם רוצים למצוא במהירות איפה ומתי מקרינים אותו? או פשוט לראות איזה סרטים מקרינים בעיר שלכם? בגוגל עושים את זה בקלות. הפקודה היא -> סרט: שם הסרט

דוגמאות:

  • סרט: חבובות תל אביב (יש לציין שלא תמיד עובד בעברית)
  • סרט: באר שבע

7. חיפוש כותרות

3 צנצנות ריבה פתוחות (צילום: Daniel Loiselle, Istock)
גם אתם מחפשים כתבות על ריבת ענבים?|צילום: Daniel Loiselle, Istock

במידה ואתם מחפשים מאמרים, כתבות או דפי אינטרנט בנושאים מסויימים, תוכלו לעשות זאת על ידי תיחום מילות המפתח המופיעות בכותרת.

זו אפשרות לחפש מאמרים או דפי אינטרנט על פי הכותרת שלהם על פי מילות מפתח רלוונטיות לנושא. אפשרות זו טובה יותר מאשר ביצוע חיפוש חופשי של אותן מילות מפתח ללא המיקוד בכותרת המאמר או הדף.

הדרך הזו עוזרת לקבל תוצאות יותר ממוקדות לחיפוש וחוסכת זמן חיפושים וכן, גם את תחושת התסכול מאי מציאה של פריטים רלוונטיים. לדוגמא: צירוף המילה ריבת ענבים עם הפקודה Allintitle

  • Allintitle: ריבת ענבים

8. חיפוש בתוך אתר מסוים דרך גוגל

נתחיל באפשרות להגביל חיפוש לאתר מסויים באמצעות הפקודה site:mako.co.il

אם תרצו למצוא אדם או ערך מסוים בתוך אותו אתר תוכלו לרשום את שם האדם או הערך במרכאות בצירוף הפקודה, לדוגמה: "שמעון פרס" site:mako.co.il, הכלל עובד גם לגבי תמונות.

כמובן גם כאן, כמו בכל חיפוש רגיל יש אפשרות להגביל את תקופת התוצאות באמצעות האופציות בסרגל הימני.

9. חיפוש סוג קובץ

בקוב המקרים הטיפ הזה יהיה יעיל עבור סטודנטים או תלמידים שמחפשים מאמרים ועבודות בקבצי WORD או PDF כדי להיעזר בהם (רק להיעזר).

חיפוש לפי קובץ נעשה באמצעות התנאי filetype: אליו ניתן להצמיד את סוגי קבצים כמו DOC, PDF, XLS, PPT, TXT ועוד.

דוגמא: "איך להיות מאושר"  filetype:pdf

10. חיפוש לפי תמונה

ראיתם תמונה שאהבתם ואתם רוצים לדעת עליה יותר? התמונה שקיבלתם קטנה מידי? מחפשים אתרים שהעתיקו את התמונה שלכם והפרו זכויות יוצרים? והכי חשוב, נתקלתם בתמונה מצונזרת ואתם חייבים לצפות בה בלי הטשטושים והכוכבים?  לגוגל יש פיתרון – חיפוש לפי תמונה.

אין תמונה
נבחרת קאפקייקס יפהפייה

איך עושים את זה? פותחים את שירות התמונות של גוגל (לחיצה על תמונות בדף הבית), מוצאים את התמונה המבוקשת וגוררים אותה מתוך האתר עם העכבר לתוך תיבת החיפוש של גוגל עד שמופיע הטקסט "שחרר תמונה כאן"), משחררים אותה בתיבה וגוגל כבר תמצא את כל המקורות בהם היא מופיעה.

לא מצליחים לגרור את התמונה? ליחצו עליה עם המקש הימני של העכבר  ביחרו Copy Image URL  ואז הדביקו את הכתובת בתיבת החיפוש של גוגל – אחרי שתילחצו Enter גוגל יציע לכם: "חיפוש לפי תמונה", ליחצו עליו.

יש לכם תמונה שלא נמצאת ברשת? תוכלו להעלות אותה.

כנסו לשירות התמונות של גוגל (כפי שכתוב למעלה), בתיבת החיפוש יש סמל של מצלמה – ליחצו עליו. אחר כך ליחצו על כפתור "העלה תמונה" ותוכלו להעלות קובץ משלכם.

בונוס נוסף: 

צפייה במצלמות אינטרנט מרחבי העולם

אם אי פעם רציתם לצפות מה קורה בחלקים אחרים של העולם לגוגל יש את הכלי המתאים לכך. מסתבר כי יש לא מעט אתרים המציעים צפייה במצלמות אינטרנט הממוקמות בכל מיני מדינות ורק צריך לדעת לחפש.

השאילתה המבוקשת: inurl:/view.shtml או inurl:view/index.shtml

גוגלרים מקצועיים? ספרו לנו בטוקבקים על עוד טיפים וטריקים

>> לא תאמינו כמה דברים קורים ברשת ובעולם בתוך דקה אחת