בשנת 2009 כשברק אובמה הפך לנשיא השחור הראשון של ארה"ב והביא הרבה גאווה, אשתו מישל זכתה לשערורייה קטנה.
מי שחיפש את התמונות של מישל אובמה בגוגל אימג'ס קיבל כתוצאה ראשונה את תמונת פניה של הגברת הראשונה מעובדים עם קוף. זו לא אשמתם של גוגל, התמונה הגיעה מבלוג בשם "הוט גירלז" (בחורות לוהטות) שכיום כבר הוסר מהרשת. בבלוג היו מגוון תכנים שקשורים לגברת אובמה אך התמונה הזו בלטה במיוחד וזכתה למספר הקלקות רב, לכן גם הופיעה במקום כה מכובד בגוגל.
כשהתגובות הזועמות הגיעו לתקשורת ולגוגל, ענקית החיפוש הסירה את התמונה המעליבה, גם מי שחיפש אותה במכוון לא יכול היה למצוא אותה.
בנוסף, גוגל התנצלה ואף הריצה קמפיין פרסומי כדי להסביר איך תמונה גזענית ופוגענית כזו מצליחה להשתחל לראש תוצאות החיפוש שלה: הצוות הבכיר של גוגל הסביר: "תוצאות החיפוש של גוגל לפעמים יכולות לכלול תוכן מטריד".
HP מרגלת אחרי עובדים ועיתונאים
במשך כל שנות קיומה הרבות, היוותה חברת HP סוג של מצפן מוסרי בעמק הסיליקון. החברה הבטיחה לשמור על דרך הישר ופרסמה שורה של עקרונות ביניהם "הגינות בלתי מתפשרת".
בשנת 2006 HP הכתימה את המוניטין כשיושבת הראש שלה פטרישה דאן עם ברכתו של מנכ"ל החברה באותה תקופה מארק הארד, העסיקה בלשים פרטיים כדי לרגל אחרי חברי מועצת המנהלים של החברה וגם אחרי כתבים בכירים מעיתונים נחשבים כמו הוול סטריט ג'ורנל למשל. זאת במטרה למצוא מי מדליף לעיתונאים מידע סודי על החברה.
כשהפרשה התפוצצה דאן התפטרה והארד נאלץ לעבוד קשה מאוד כדי לענות על כל שאלות ולהשיב לטענות ותביעות נגדו ונגד HP. אם חשבתם שנפטרתם מהארד, חכו! הוא עוד יחזור, כבר ברשימה הזו, ויככב בפרשה עסיסית הרבה יותר.
יאהו מסגירה עיתונאים לסין
סין היא לא בדיוק מדינה ידידותית לאנשים שאוהבים חופש ביטוי ודמוקרטיה, ארה"ב לעומת זאת מתיימרת להיות בדיוק ההיפך.
בשנת 2005 החליטה חברת יאהו האמריקאית שיושבת בסאניוויל שבקליפורניה, לחשוף בפני השלטון הסיני את פרטיהם המלאים של שני עיתונאים סינים, שהואשמו (בסין) בבגידה במדינתם. לפי המשטר הסיני, אותם עיתונאים פירסמו בבלוג ששייך ליאהו מידע רגיש על סין שסיכן את המדינה. הסינים רצו להעמיד לדין את ה"פושעים" ויאהו לא באמת עשתה משהו כדי להגן עליהם. העיתונאים שהוסגרו קיבלו עונש של 10 שנות מאסר.
כמובן שגם יאהו לא יצאה מזה בשלום, פעילי דמוקרטיה וארגוני זכויות האדם הטיחו בה האשמות והציבור העביר עליה ביקורת קשה. בסופו של דבר יאהו הוציאה הודעה רשמית בה כתבה בין היתר: "בדיוק כמו כל חברה בינלאומית, יאהו חייבת להבטיח שהאתר שלה בארצות השונות פועל במסגרת החוקים והתקנות".
מנכ"ל HP מטריד מינית כוכבת פורנו
כמו שהבטחנו מקודם, מארק הארד חוזר לככב בשערורייה נוספת:
הארד, שכיהן כמנכ"ל של חברת HP במשך חמש שנים בלבד הספיק להיות מעורב בלא פחות משני סקנדלים. מתי היה לו זמן לעבוד בכלל?!
לפני קצת יותר משנה, עובדת זמנית של HP בשם ג'ודי פישר התלוננה כי הארד הטריד אותה מינית. הוועד המנהל של החברה חקר את התלונה ולא הצליח למצוא הוכחות להאשמותיה של אותה פישר, שבלי שום קשר, היתה כוכבת פורנו רך בעברה.
למרות המחסור בהוכחות, החליטה לפתע הנהלת HP לפטר את הארד, הפעם הם האשימו אותו במשהו אחר בכלל, זיוף של דוחות כספיים של החברה וגם הדלפה של מידע רגיש. הפרשה הולידה תאוריות קונספירציה רבות, אך בעיקר כעס כלפי מנהלי HP שהחליטו לפטר את הארד, שנחשב למנכ"ל מאוד מוצלח ומוכשר. מי שדאג לשלומו אגב, יכול להירגע. אחרי שפוטר, הארד קיבל ג'וב בכיר בחברת אורקל.
האנס רייזר חנון רצח
האנס רייזר, היה אחת ההבטחות הגדולות של עמק הסיליקון. הוא פיתח שיטת תיוק חדשה עבור המחשב, הקים את חברת ניימסיס המצליחה ואז החליט לרצוח את אשתו.
זה קרה בשנת 2006, האישה הנרצחת היא נינה רייזר והרוצח כאמור גאון מחשבים עם פוטנציאל לעתיד מזהיר. במהלך המשפט שכניו של רייזר העידו כי זמן קצר אחרי שאשתו "נעלמה", הם ראו אותו שוטף עם צינור את מכוניתו מבפנים וגם דיווחו שהוא הסיר את כל המושבים הקדמיים מתוך אותה מכונית.
עורכי דינו של רייזר שלפו את קלף ה"חנון" וטענו כי "חנונים עושים דברים מוזרים". בסופו של דבר רייזר הורשע בגין רצח מדרגה ראשונה אך האישום הופחת לרצח מדרגה שנייה אחרי שהוא הסכים לגלות היכן החביא את גופתה של אשתו הנרצחת. העונש הסופי: 15 שנה עד מאסר עולם.
מיקרוסופט מחליפה גבר שחור בלבן: מייקל ג'קסון מתהפך בקברו
בשנת 2009 חברת מיקרוסופט שינתה את הגזע של אחד המצולמים שהופיעו בפרסומת באתר שלה וגרמה למהומה גדולה.
בתמונה המקורית נראו אישה ושני גברים אחד מהם שחור והשני אסיאתי. רק שכשהפרסומת הגיעה לשימוש בפולין היא עברה שיפוץ קל. מיקרוסופט החליטה לשנות את צבעו של הגבר השחור והפכה אותו ללבן. הדבר נעשה בעזרת פוטושופ, ראשו של הבחור השחור הוחלף בראש לבן, הגוף והיד אגב, נשארו בצבע המקורי.
ואז, התסריט כבר קבוע מראש: הפרשה התפוצצה ועוררה ביקורת על הגזענות. מיקרוסופט הסירה את התמונה והוציאה הודעת התנצלות רשמית: "אנחנו חוקרים את פרטי האירוע, ומתנצלים".
מצאו את ההבדלים:
ככה זה נראה לפני:
וככה אחרי:
הלפטופים המתפוצצים
ביוני 2006 פירסם ה- Inquirer תמונות של מחשב נייד של חברת DELL שפשוט התפוצץ ועלה בלהבות באופן ספונטני. זה קרה בכנס ביפן ואף אחד לא נפגע שם. חוץ מ-DELL כמובן.
חודש אחרי, בדיוק כש-DELL כבר חשבה שמדובר במקרה חד פעמי, שוב התפוצץ אחד הלפטופים שלה, הפעם באילינוי שבארה"ב. אבל גם זה לא העיר אותם משנתם העמוקה, והיה צריך גם לפטופ שלישי לעלות בלהבות וכמעט להרוג בן אדם. בן 62 נסע לטיול ציד והביא את המחשב הנייד שלו למקרה שישתעמם וירצה לגלוש קצת ברשת. באחד הערבים, המחשב התפוצץ, בתוך מחסן מלא תחמושת והפך את המקום לסוג של שדה קרב. גם במקרה הזה לא היו נפגעים.
אבל אז החלה החקירה, שבסופה DELL, אפל, HP ועוד יצרניות מחשבים גדולות קראו לכל האנשים שרכשו לפטופים מדגמים מסוימים להחזיר אותם בגלל פגם שנמצא בסוללות שלהם. אותו פגם הוא זה שגרם להתפוצצות.
אז מי אשם?! חברת סוני שייצרה ומכרה 4 מיליון סוללות פגומות למחשבים ניידים.
DELL פירסמה התנצלות ופתחה עמוד ייעודי עם ההסבר על ההחזרה של המוצר. היא החזירה כמיליון מתאמים וכמה עשרות אלפי סוללות של המחשבים הניידים. חשוב לציין כי אחרי הפרשה, באופן מפתיע המוניטין של סוני נפגע הרבה פחות מזה של DELL.
1984 על פי אמזון
בשנת 2009, קינדל, קורא הספרים האלקטרוני של אמזון זכה לשערורייה ספרותית קטנה, כשאמזון החליטה למחוק מחנות הספרים שלה שני ספרים. באופן פרדוקסאלי ומה שעורר את עיקר העניין בפרשה, שני הספרים שנמחקו היו 1984, ו"חוות החיות" של ג'ורג' אורוול (זוכרים על מה הם, נכון?!)
אמזון הסבירה כי הסיבה היחידה למחיקה היא בעיה עם זכויות היוצרים של הספרים, וגם דאגה להחזיר את 99 הסנטים לכל המשתמשים שרכשו את הספרים.
אך זה לא עזר, בעקבות האירוע הלקוחות הרגישו נבגדים, וטענו כי אמזון התנהגה כדיקטטורית ופלשה לפרטיותם. זאת בעיקר בגלל שחשו כי אפילו אחרי שקנו מכספם ספרים, הם בעצם עדיין לא שייכים להם ואמזון יכולה לעשות בהם ככל העולה על רוחה. רגישים כאלה.
שבוע אחרי מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס פירסם התנצלות אישית נדירה מאוד במקרים כאלה. הוא התנצל בבלוג החברה על "טיפשות וחוסר התחשבות" בטיפול בעניין.
נקודת הג'י של אייפון 4 - סטיב ג'ובס לא יודע איפה היא
לא כל כך מזמן, בשנת 2010 כולם חיכו לאייפון 4 של אפל, ואז כשהוא סופסוף הגיע לחנויות הוא סיפק את אחת הפרשיות המשעשעות.
כשיצא המכשיר המיוחל, הרוכשים התחילו להתלונן שיש לו בעיות קליטה והוא מתנתק פעמים רבות באמצע השיחה. התלונות הגיעו למנכ"ל אפל סטיב ג'ובס ולא תאמינו מה הוא אמר: "לאייפון 4 אין בעיות קליטה, אתם פשוט לא מחזיקים אותו נכון", כן זה מה שהוא אמר.
כמובן שזו לא היתה הבעיה, ואחרי שהתלונות המשיכו לזרום אפל שיחררה עוד תירוץ לא משכנע: בהודעה השנייה היא הכריזה כי יש באג ב- iOS 4 מערכת ההפעלה החדשה של המכשיר וזה מה שגורם לניתוקים.
אבל הלקוחות לא ממש האמינו גם לגרסה הזו. בסופו של דבר, אחד מגופי הגנת הצרכן החזקים בארה"ב מצא את הבעיה ואישר כי לאייפון 4 אכן מנתק שיחות אחרי שנוגעים בו ב"נקודה מסוימת". הפעם אפל נאלצה להגיב ברצינות והציעה לבעלי המכשיר מעין באמפרים מגומי בחינם, שיפתרו את הבעיה.
למזלה של אפל הם הצליחו להימנע מהחזרה המונית של כל מכשירי אייפון בשל הפגם, אך החברה זכתה ללא מעט פרסום שלילי וביקורת ציבורית.
>> פייסבוק מעסיקה חברת יח"צ שתלכלך על גוגל
>> פייסבוק שוב הדליפה את המידע שלכם