פשעי מחשבים, כמו כל פשע אחר, מנוגדים לחוק ועלינו לומר מראש כי לא התכוונו בכתבה הזו לספק לגיטימציה לנושא. אבל בכל זאת, אנחנו ערוץ הדיגיטל ובשבילנו האקרים הם הסיירת מטכ"ל של עולם המחשבים. וכמו נערים בסדנת הכנה לצבא , גם אנחנו מוקסמים מההילה העופפת את הפעילות של מומחי המחשב הללו.
בין שזו קבוצת "אנונימוס" התומכת במאבקים חברתיים, האנלייזר שפרץ לפנטגון או תולעת ה-Stuxnet שפגעה בכור הגרעיני של איראן – כל המקרים הללו ועוד רבים הופכים את פשעי המחשבים לארועים מרגשים עבור כל חובב טכנולוגיה. ואחרי הקדמה כזו בטח תבינו למה בחרנו להביא בפניכם את המקרה של מקס באטלר, "מלך העולם התחתון" של ההאקרים, הידוע יותר בכינויו "איש הקרח" (Iceman). על פי הערכות של שירותי הביטחון האמריקאים סך כל הההונאות שביצע ברשת הסתכמו ב-86 מליון דולר שהגיעו בסופו של דבר לכיסו וזיכו אותו בתואר הנכסף.
שלט על עסק שמגלגל מיליארד דולר בשנה
במקרה של באטלר הכל התחיל בתיכון כאשר הוא החליט לפרוץ למערכות השליטה והבקרה של אחת מרשתות הטלפונים בארה"ב. הניסיון הזה זיכה אותו בביקור של שירות הביטחון החשאי שהסתיים באזהרה. כמובן שזה לא עזר ובאטלר המשיך בפעולתו והפיץ תוכנות לא חוקיות, מהלך שגרם לשירות החשאי להתעניין בו ולגייס אותו כמודיע. גם זה לא עזר ובאטלר המשיך לפרוץ למערכות מחשב עד שנעצר ונכלא לשנה וחצי.
לאחר שיחרורו מהכלא נכנס באטלר לסצינת גניבת מספרים של כרטיסי אשראי. הוא התחיל לפרוץ למחשבים של פיצריות, חשבונות של האקרים אחרים ואתרים של בנקים. הוא פתח פורום משלו תחת השם Carders Market שהפך עם הזמן למותג והעניק לו את ההובלה בתחום.
הפריצות "הקטנות" לא הספיקו לבאטלר, שהמשיך לפרוץ לפורומים של מתחרים במטרה לאחד אותם עם הפורום שלו, מהלך שהפך אותו למלך העולם התחתון של גנבי כרטיסי האשראי, עסק שמגלגל מיליארד דולר בשנה. במהרה הוענק לו הכינוי "איש הקרח".
מיידוף לעניים
בראיון שהעניק באטלר לכותב הספר הוא מתגלה כמכור למדיטציה אשר רואה את עצמו ככזה שעושה פשעים שאין בהם נפגעים, למרות העובדה שהוא גנב מיליונים מכרטיסי אשראי במהלך הקריירה שלו. ממש רובין הוד וירטואלי? יותר כמו מיידוף לעניים.
הסוף של הסיפור ידוע מראש וגם במקרה של באטלר, שירותי הביטחון ומערכת המשפט ניצחו והוא נידון לתקופה של 13 שנים מאחרי סורג ובריח לאחר שעריקים שעבדו איתו הסגירו אותו.
התוצאה מראה כי למרות ההילה סביב ההאקרים, הפשע לא משתלם גם אם מדובר בעולם המחשבים. נקודה נוספת שצריך לזכור, למי שחושב לעסוק בתחום, היא העובדה כי המעשים של בוטלר פגעו באלפי אנשים תמימים שקמו בוקר אחד וגילו כי מישהו השתמש בכרטיס האשראי או חשבון הבנק שלהם.
נסיים ונאמר כי אנו מגנים בכל תוקף פעילות שתוכנה מנוגד לחוק, אבל אם בכל זאת שמעתם על מקרה מעניין (שנגמר בכך שהחוק ניצח כמובן) נשמח אם תכתבו לנו אותו בתגובות לכתבה.