עולם אוהבי הטאצ' סקרין מתחלק לשניים: אייפוניסטים וגלקסיסטים. לכבוד השקתו של מכשיר הדגל של סמסונג, סמסונג גלקסי S2 בישראל, החלטנו לבדוק אחת ולתמיד: איזה מכשיר טוב יותר הגלקסי של גלקסי S2 או האייפון 4 של אפל. ויש לנו מסקנות (לפחות עד שיושק אייפון 5)
עיצוב
אם בוחנים את הנתונים היבשים של שני המכשירים אפשר לקבל את הרושם שיש לגלקסי יתרון על האייפון. הוא דק יותר (8.5 מ"מ לעומת 9.3 מ"מ) והוא גם קל יותר (116 גרם לעומת 139 גרם).
גם בהיבט מבנה גוף המכשיר הגלקסי מציג רמת גימור גבוהה המכפרת על העובדה שהוא עשוי כולו פלסטיק לעומת מסגרת המתכת של האייפון. אבל נתונים יבשים לחוד ויופי לחוד. כאשר מדובר על סקסיות, מספיק מבט של שנייה וחצי על שני המכשירים כדי להבין שאין מתחרים לעיצוב של האייפון.
גם התחושה ביד כשמחזיקים את האייפון לעומת זו עם הגלקסי מבליטה את היתרון שיש לו ברמת הנדסת האנוש ובהיבט זה המשקל והעובי דווקא עושים לו טוב ונותנים לו תחושה של 'סמארטפון' אמיתי. הסמסונג לעומת זאת דק מידי ומרגיש 'פלסטיקי'.
גם קווי המתאר של המכשיר עדיין נראים פחות מגושמים באייפון וכך גם הכפתור הפיזי העגול בתחתית המכשיר לעומת המלבן של הסמסונג וגם שני כפתורי הטאץ' בצדדיו לא מספקים נחמה במובן זה. אמנם אין הגדרה למושג יופי, אבל אם ננסה להסביר את ההבדל בין שני המכשירים במילה אחת נאמר כי הסמסונג הוא פרופורציה ואילו לעומתו האייפון הוא הרמוניה. תחליטו אתם מה עדיף.
תצוגה
אם משווים את גודל המסך הסמסונג לוקח עם אלכסון באורך 11 ס"מ (4.3 אינץ') לעומת ה9 ס"מ (3.5 אינץ') של האייפון. שיפור נוסף שמציג הגלקסי הוא בבהירות ובחדות של התצוגה והמבט הראשון גורר ''וואו' אחד ארוך. למרות העובדה שהרזולוצייה שלו (480x800) עדיין נמוכה ביחס לאייפון (960x640) הוא מצליח לספק חווית קריאה וצפייה מצוינת הודות לטכנולוגיית מסך חדשה בשם Super AMOLED Plus. ולאחר שפותחים את נעילת המסך, המכשיר מתעורר לחיים עם צבעוניות מרשימה שמקבלת משנה תוקף במשחקים, תמונות וקבצי וידאו.
הגלקסי גם נותן מענה טוב לאחת הבעיות של מרבית הסמארטפונים והטאבלטים והיא תצוגה בתנאים של שמש ישירה. בעיה אותה פתרו בסמסונג עם בהירות מסך גבוהה המספקת צפייה באיכות טובה גם אם יוצאים איתו מחוץ לבית.
עוד יתרון טמון בזווית צפייה רחבה מאד המדגישה את הצבעים והגוונים השונים של הגרפיקה. יחד עם זאת, לאייפון יש את מסך הרטינה עם 326 פיקסלים לכל אינץ' המספק חדות ועומק תמונה ייחודיים ולמרות שההבדל קטן, בקטגוריה זו האייפון לוקח.
חומרה וביצועים
אם בביצועים עסקנינו כי אז הגלקסי מתהדר במעבד כפול ליבה במהירות 1.2GHz שהופך אותו לחיית ביצועים אמיתית לעומת מעבד הA4 של האייפון עם מעבד אחד במהירות 1GHz. כבר מהנגיעה הראשונה התחושה היא של עבודה רציפה וחלקה. העבודה של התפריטים מהירה מאד. כך גם ההורדות, שליחת המסרונים, הפעלת התוכנות והמשחקים. כל התהליכים הללו רצים במקביל באין מפריע וניתן לומר כי זהו המכשיר המהיר ביותר שפגשנו עד היום.
בהיבט הגלישה באינטרנט הגלקסי פותח עידן חדש בפני משתמשי האנדרואיד עם טעינת הדפים חלקה ובלי השהיות בכלל. עוד פיצ'ר מעניין שהוסיפו המהנדסים של סמסונג זו האפשרות להחזיק את שני האגודלים על המסך ולשחק עם הזום באמצעות הטיה של המכשיר קדימה ואחורה בנוסף לחלופה הרגילה של מחווה עם שתי אצבעות על המסך.
הגלקסי מגיע עם מצלמה אחורית בגודל 8 מגה פיקסל הכוללת פלאש ואפשרות צילום וידאו HD ב1080p לעומת מצלמת ה-5 מגה פיקסל וה720p של האייפון ושניהם מגיעים עם מצלמה קדמית לשיחות וידאו. בהיבט האחסון מגיעים שני המכשירים עם אופציה של 16 ו-32 גיגה זכרון פנימי עם הבדל קטן, הגלקסי כולל חריץ הרחבה שיכול להגדיל את הזכרון ל-64 גיגה, האייפון לא.
גם בכמות זכרון הRAM הגלקסי משאיר את האייפון מאחור עם 1 גיגה לעומת 512 מגה. בנוסף קיימת בגלקסי תמיכה בתקשורת שדה קרוב (NFC) שהיא התשתית לשירותי תשלום עתידיים של גוגל וזו גם התכונה שסוגרת את היתרון המובהק שיש לו בקטגוריה זו על האייפון.
מערכת הפעלה וממשק משתמש
אייפון 4: IOS
גלקסי: אנדרואיד 2.3.3 ג'ינג'רבירד
נתחיל בכך שאם אתם הבעלים של אייפון ומעולם לא עבדתם עם אנדרואיד, המעבר לגלקסי ייקח לכם זמן על אף העובדה שהוא הפשוט ביותר מבין החלופות האחרות. ולא, אין לנו שום דבר נגד האנדרואיד או ממשק הTouchWiz של סמנסונג עליו נרחיב מאוחר יותר, זו פשוט העובדה שאפל יודעים להפוך את החיים לפשוטים. את האייפון קונים, מדליקים ומפעילים. לא צריך מדריך, לא צריך להיות גיק של מחשבים ולא צריך אף טיפה של גישה טכנולוגית. לא כך המצב במכשירי האנדרואיד.
נכון, אם נשווה את הגלקסי למכשירים אחרים אין ספק כי הוא עשה כברת דרך בדרכו אל האייפון בכל הקשור לפשטות, אבל זה עדיין לא זה. גם ממשק ה-TouchWiz שהזכרנו מקודם ומגיע הפעם בגרסה חדשה מספר 4 עם אפשרויות של מחוות לשליטה בפעולות הטלפון, יישומיים חברתיים המקשרים את הטלפון לפייסבוק וטוויטר (Hubs), מנהל משימות מצוין, מגירת אפליקציות שיכולה לזוז אופקית או אנכית, מגוון ווידג'טים וחיבור לחנות האפליקציות של סמסונג וגוגל עדיין לא מהווה תחליף הולם לקלות התפעול הבלתי נסבלת של האייפון ושל חנות האייטיונס המובנית במערכת ההפעלה IOS.
בהיבט הסנכרון של המכשיר עם המחשב מצאנו כי תוכנת ה-Kies של סמסונג לא יותר טובה מהאייטיונס של אפל ועל אף שנראה כי הן דומות מאד שתיהן אטיות להחריד. יחד עם זאת, לגלקסי יש יתרונות בפיצ'רים מתקדמים כגון ה-Kies Air שהיא תוכנה המאפשרת שיתוף קבצים בין המחשב לטלפון באמצעות תקשורת אלחוטית (WiFi), יכולת לשדר וידאו לכל טלוויזיה התומכת בתקן DLNA על גבי רשת אלחוטית (לעומת פתרון ה AirPortשמחייב חיבור לטלוויזיה של אפל ומגביל את האפשרויות) ותמיכה באתרים המריצים פלאש באינטרנט (האייפון תומך רק ב-HTML5).
אבל אלו פיצ'רים שלא אומרים הרבה למשתמש הממוצע ולכן האייפון מנצח עם יתרונות בתחומים בסיסיים כמו תפעול פשוט, שיחות וידאו (עד שיהיה לגלקסי עדכון לגרסת 2.3.4) ומגוון אפליקציות עצום בחנות האייטיונס.
סיכום ומסקנות:
1. אם חשוב לכם העיצוב קחו אייפון. אמנם מגיע לסמסונג כל הכבוד על ההשקעה, אבל אין להם את אבק הכוכבים שג'ובס והחבר'ה שלו מאפל מפזרים על האייפון ואולי סממן לכך היא העובדה שאין גלקסי לבן.
2. אם אתם גיימרים קחו גלקסי. מעבד כפול הליבה יחד עם זיכרון ה-RAM המורחב מספקים ביצועים טובים יותר והמשחקים פשוט מהממים. נכון שיש שמועות כי האייפון 5 יכלול נתוני חומרה זהים, אבל אין לדעת מתי הוא יושק והאם אכן יכלול את התכונות המדוברות.
3. אם אתם לא נמנים על חובבי הטכנולוגיה קחו אייפון. אין מכשיר יותר פשוט ממנו לתפעול. קונים, מדליקים ומשתמשים ואת המדריך אפשר למחזר. ולא משנה מה יגידו לכם, אנדרואיד זה לא בשבילכם. לפחות לא בגרסאות הקיימות.
4. אם אתם גיקים של טכנולוגיה קחו גלקסי. כמו כל אנדרואיד תוכלו לפרוץ את המכשיר (על אחריותכם) ולהתקין איזה רום שתרצו בנוסף למגוון ממשקי משתמש אותם תוכלו למצוא במרקט או בפורום של XDA.
>> כל הפנטזיות מתגשמות: אייפון 5 שקוף ועגול
>> וגם: השבוע בטוקבק הזהב - פיפה מידלטון נוחתת בכוכב נולד