גוגל (צילום: zmeel, Istock)
רוצה לדעת עלינו הכל, אבל באמת הכל. גוגל|צילום: zmeel, Istock

שערוריית מעקב אחר הגולשים מסתעפת: אחרי שגוגל הצליחה לעקוף בקוד מתוחכם את הגדרות הפרטיות של דפדפן הספארי (שמותקן בין היתר במכשירי האייפון) אשר שימש אותה לעקוב אחר הגולשים ולהציג פרסומות מותאמות, מתברר כי גם גולשי אינטרנט אקספלורר של מיקרוסופט היו ברשימת הנפגעים.

אינטרנט אקספלורר (צילום: באדיבות
עדיין גולשים עם אקספלורר? אולי מגיע לכם שיעקבו אחריכם|צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

לדברי מיקרוסופט אשר פרסמה פוסט בבלוג שלה, גוגל ביצעה את אותה השיטה והצליחה לעקוף את הגדרות הפרטיות ולשתול קבצי קוקיס במחשב המשתמש, למרות שישנה חסימה של הדפדפן.

במיקרוסופט הסבירו כי ברירת המחדל של דפדפן האקספלורר חוסמת קבצי קוקיס ממקורות צד שלישי (שלא הגיעו ישירות מהשרת אליו גלש המשתמש) פרט לאלו המוצגים כ-P3P, שזהו פרוטוקול המאפשר לאסוף מידע על המשתמש באופן מוצהר, אך לא לצורך מעקב. גוגל השתמשה בפרוטוקול זה וגרמה לדפדפן לחשוב שקבצי הקוקיס לא ישמשו למעקב אחר המשתמש. רק שבפועל קרה ההיפך והפרוטוקול איפשר לגוגל לעקוף את מנגנון האבטחה הבסיסי של הדפדפן.

מיקרוסופט אף פנתה לגוגל בעניין ודרשה ממנה להגן על פרטיות הגולשים כפי שהמדיניות של פרוטקול P3P מחייבת, וגם הצהרה בעמוד של גוגל כי קבצי הקוקיס נועדו אך ורק לחיבור המשתמש לחשבונות מאובטחים ולשמירת הגדרות.

גוגל הגיבה לפרשה ואמרה כי היא לא אוספת מידע אישי על המשתמש ולא מבצעת מעקב ועוד הגדילה לומר כי אותן האשמות היו מוגבלות רק לדפדפן הספארי, אך הטענה של מיקרוסופט אומרת אחרת. יש לזכור גם כי דפדפן האינטרנט אקספלורר חולש על כ-50% מהשוק, כך שמיליוני גולשים נתונים לכאורה למעקב יומיומי.

בנוסף לכך, ישנן טענות כי לא רק גוגל עושה שימוש בקוד כדי לעקוף את הגדרות הפרטיות, אלא גם פייסבוק ואתרים רבים אחרים מבצעים את אותה העבירה.

>> לכתבות נוספות באתר TGspot