בגוגל הבינו שצרכיו של גולש האינטרנט הממוצע השתנו מאוד מאז יציאתו של הדפדפן הראשון לשוק, בשנת 1995. כשהחלו לעבוד על הדפדפן החדש, הם התחילו מאפס ולא הסתמכו על שלד כלשהו – כמו דפדפנים מקובלים, כמו אקספלורר של מיקרוסופט או פיירפוקס של מוזילה. זה במטרה להתאים את הדפדפן לצרכיו של המשתמש המודרני, שחי ונושם את עולם הווב 2.0. כרום הוא הדפדפן החשוב הראשון מזה 13 שנה שלא מבוסס על דפדפן קודם לו.
חזות מצועצעת
ההתקנה הייתה שטויות, אבל לא ציפיתי לפחות ממוצר של גוגל. גם הגדרת הדפדפן על פי ההעדפות שלי לא לקחה יותר מכמה דקות. האפשרות לבחור כמה אתרי בית ולא אתר אחד היא טאץ' נחמד. אני אוהבת הרבה דפים. בחרתי כמה אתרי חדשות, עמוד פייסבוק, תיבת מייל אחת, רדיו אינטרנטי אחד ואת אתר קשת כמובן. במבט ראשון, הדפדפן נראה מעט מצועצע וילדותי, הכטיסיות מופיעות מעל שורת הכתובת ולא מתחת כמו שראינו בדפדפנים אחרים עד היום. שורת הכתובת משמשת גם כשורת חיפוש ומפנה אתכם למנוע החיפוש שהגדרתם בהעדפות שלכם.
חלק מהגדולה של כרום היא שכל לשונית פותחת תהליך (פרוסס) חדש, כך שאם כרטיסיה אחת מריצה סקריפט של ג'אווה ברגעים אלו ממש, הכרטיסיות האחרות לא יושפעו על ידי הפעולה. כלומר: הדף הזה שיגרום לדפדפן שלכם יקרוס יחסל רק לשונית אחת, ולא את כל השאר. בפועל, הרעיון מקל על השימוש בדפדפן, אבל הוא מאוד מכביד על ביצועי המחשב. השימוש ב-CPU לאורך כל הניסוי לא ירד מ-90 אחוז.
סליחה, נתקעתי בכל זאת
גוגל כרום לא מסתדרת טוב עם אנשים לא סבלניים. כשניסיתי לשחק קצת עם הכרטיסיות, לעבור מהר בין עמודים ולהפעיל מספר אפליקציות בו זמנית וללחוץ מספר פעמים על כרטיסיות וחלונות הוא בכל זאת נתקע.
גוגל מאפשרת למתכנתים עצמאיים לשנות ולהוסיף דברים בעצמם, על ידי אפשרויות מתקדמות למפתחים, הכוללים בין היתר אפשרות להוריד את סביבת הפיתוח ולעבוד איתה כדי ליצור תוספים ופיתוחים לתוכנה.
בגלל שכרום עובדת על פרוססים, גוגל הוסיפה מנהל משימות, שפועל בדיוק כמו מנהל המשימות הקלאסי של ווינדוס ובו אפשר לראות כמה זיכרון גובה כל חלון. יש גם אפשרות צפייה מורחבת לגיקים שנקראת סטטיסטיקות לחנונים, באמת.
אין תוכנה בלי באגים. גם כאן נמצאו לא מעט באגים שברור לנו שייעלמו עם הזמן. נכון לעכשיו, הדפדפן נחמד מאוד, אבל הרבה פעמים יוצר תחושת תסכול וגרם לנו לעשות פניה חדה לכיוון דפדפן חלופי כלשהו.