אין תמונה
נתן בראש למעריץ טורקי. נרגל, להקת בהמות'

שטף האמנים מחו"ל שמתבטאים בעד ונגד ישראל במלחמה מול החמאס בעזה נמשך, ומתחיל להזכיר את שטף האמנים בישראל שנוקטים עמדה. אחרי ריהאנה, סלינה גומז, מדונה, אדי ודר מ"פרל ג'אם", פטי סמית' וכמובן רוג'ר ווטרס, החליטו ביממה האחרונה עוד אמנים זרים לטחוב את אפם לסכסוך המדמם במזרח התיכון.

עוד ב-mako מוזיקה:

אחד מהם הוא אדם "נרגל" דרסקי, סולן להקת המטאל "בהמות`", שאמורה להופיע בישראל בעוד כשלושה שבועות. נרדל גילה שמעריץ טורקי של הלהקה העלה לדף פייסבוק מעריצים אירופאי גדול שלה פוסט שנכתב כביכול בשמו (בשם הסולן), המראה תמונה של מטוס קרב ישראלי מפציץ ילד פלשתינאי מעזה. הפוסט זכה תוך דקות לעשרות תגובות, כשמצד אחד מעריצי "בהמות'" מישראל חשו נבגדים על ידי הלהקה שביקרה כאן כבר ארבע פעמים וצפויה לחזור בקרוב, ומצד שני פעילים אנטי ישראלים, הקיר התמלא בסרטוני וידיאו ותעמולה, נאצות וקללות.

הפייסבוק של נרגל (צילום:  Photo by Flash90)
הפייסבוק של המעריצים עם הכרזה נגד ישראל|צילום: Photo by Flash90

מי שהפנה את תשומת ליבו של סולן הלהקה לנושא הוא ישי שוורץ, מפיק המופע של "בהמות'" בישראל, שהצטרף אף הוא למגיבים והבהיר: "זה לא עמוד רשמי של הלהקה, הלהקה לא עמדה מאחורי הדעה הזו ואינה פוליטית, אין לך זכות לכתוב הצהרות פוליטיות בשם ההרכב". לאחר דקות מעטות הגיב סולן הלהקה "נרגל" דרסקי עצמו בכעס רב: "למחוק מייד את הבולשיט והתעמולה הזו!! אין לפוסט הזה שום קשר לדעות שלי או של הלהקה, תמחק את זה עכשיו!!". התגובה של נרגל זכתה ללייקים רבים, והוא עדכן את המעריצים בעמוד הרשמי שלו ושל הלהקה כי העמוד המדובר לא מייצג אותו, לא קשור אליו, והוא מתנער מכל שיוך אליו.

"מאסיב אטאק" בעד הפלסטינים

מי שתופס דווקא את הצד השני אלה הם חברי להקת "מאסיב אטאק" הבריטית, שבעבר הופיעו בישראל, והיו אמורים לחזור הנה לפני כארבע שנים, אבל לא הגיעו בסופו של דבר, ולפני שלוש שנים קידמה את השיר "חופש לפלסטין".

הטוויטר של מאסיב אטאק (צילום: twitter)
"עזה כבושה או תחת מצור מאז 1948". המסך בהופעה של מאסיב אטאק|צילום: twitter

ביום ראשון בערב הופיעו חברי "מאסיב אטאק" בפסטיבל "לונגיטיוד" באירלנד. בזמן ביצוע השיר "Safe From Harm" הוקרנו על המסכים שמאחורי הלהקה סצנות מהקרבות והנפגעים בעזה. בזמן ביצוע הלהיט "Unfinished Sympathy" הופסקה המוזיקה, ותשומת ליבו של הקהל הופנתה למספר שציין את מספר ההרוגים בעזה, שהוקרן על המסכים.

אדי ודר מ"פרל ג'אם" שר "Imagine": "מעדיף להיות נאיבי, הובנתי לא נכון"

אדי וודר מלהקת "פרל ג'אם", שדיבר בתחילת המבצע על "כסף שלנו שממן הפצצת ילדים", כתב לפני כמה ימים: "קראו לי נאיבי, אבל אני מעדיף להיות נאיבי ומלא תקווה מאשר לא להגיד כלום מפחד שיפרשו אותי לא נכון ויתקפו אותי. הסיפורים נהיים מזעזעים יותר ויותר, עוצמת העצב כבר בלתי נסבלת. ומה יקרה לעולם שלנו אם העצב יהפוך לאפאתיות?".


Eddie Vedder - Imagine (live in Portugal) by sheehanpaul-ie

ובהופעה שנערכה בפורטוגל בסוף השבוע ביצעה להקתו "פרל ג'אם" את השיר הכי נאיבי בעולם "Imagine" של ג'ון לנון. לפני שביצע את השיר אמר ודר לקהל: "התנגדות למלחמה לא הופכת אותך לתומך באחד הצדדים. היא כן עושה אותך תומך בשלום, באדם, בתקשורת, בדיפלומטיה. לפעמים כשאתה אומר משהו ניתן לפרש דבריך בצורה שגויה".

בסיסט "נירוונה": "צריכים ליישב את הסכסוך"

בסיסט להקת נירוונה כריס נובוסליק הביע אתמול תמיכה באדי ודר, סולן להקת "פרל ג'אם" אדי ודר. "תודה לך אדי שחלקת את רגשותיך, אני עומד מאחוריך, חבר", כתב נובוסליק, והוסיף: "אדי קיבל ביקורת בשל האמירות שלו בנוגע לסכסוך בין הישראלים לפלסטינים. המצב שם מסובך כבר כל כך הרבה זמן. כל איזכור שלו נהיה רעיל. אבל את הביקורת צריכים לקבל העקשנים והטיפשים משני הצדדים ולא זמר מלהקת רוק"

דייב גרוהל, כריס נובוסליק, פאט סמיר, נירוונה (צילום: Jason Merritt, GettyImages IL)
ראשון משמאל: כריס נובוסליק, בסיסט "נירוונה"|צילום: Jason Merritt, GettyImages IL

נובוסליק הפגין, במפתיע, שליטה מסוימת בסכסוך המזרח תיכוני: "היחסים בין הפלסטינים לישראלים הם פשוט אסון, אלה בונים חומות בטון, ואלה יורים מעליה טילים. הגישה של חמאס שלא מכיר בישראל היא מבוי סתום. זו מדינה של 7 מיליון אזרחים, דמוקרטיה שמכבדת זכויות אדם, אזרחיה הערבים יכולים להצביע בבחירות. ישראל קטנה מאוד מול שאר המדינות הערביות במזרח התיכון, אבל העובדה היא ש-4 מיליון פלסטינים מרגישים שאדמתם נלקחה מהם.

"שני הצדדים צריכים לקבל החלטות קשות כדי למצוא הסכם ופיתרון לסיום הקטסטרופה. הגיע הזמן להפסיק לחזור על אותם טיעונים שחוקים ואותה השנאה. אני כבר לא יכול לספור את כמות הפעמים ששמעתי את אותם ההסברים והתירוצים... שניהם חולקים היסטוריה משותפת ולדעתי יכול להיות להם גם עתיד משותף, שיתאים יותר לזמן שאנחנו חיים בו ולמצב של העולם היום".