האמן והמוזיקאי ביל דראמונד, המוכר מלהקת הפופ הבריטית KLF, יבקר בישראל בין ה-20.3. ועד ה 25.3, ויערוך שלושה אירועים מוזיקליים בהם יציג את "מקהלת ה-17", כאורח של "יפו 23", בצלאל - אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים ומועדון "לבונטין 7". הביקור בארץ מתקיים בתמיכת תוכנית "BI ARTS", תוכנית חילופי התרבות של המועצה הבריטית, משרד החוץ ומשרד התרבות והספורט.
דראמונד מוכר כאמור מצמד ה KLF, שהצליחה מאד באנגליה בשנים 87'-92' ואז שרפו דראמונד וחברו לצמד ג'ימי קוטי מילון פאונד שהרוויחו מתמלוגים. דראמונד נולד ב- 1953, עזב את בית הספר לאמנות בליוורפול ב 1973 - ומאז הוא אמן רב תחומי, מוזיקאי, יוצר פופ, כותב, מפיק, פרפורמר והוגה פרוייקט ה-17. הוא גם סופר שהוציא עד כה כמה ספרים.
מ- 2006 הפך פרויקט מקהלת "ה-17" לפעילותו המרכזית. דראמונד מאמין שמוזיקה מקהלתית שאינה מוקלטת היא העתיד של המוזיקה. הוא קץ לדבריו במוזיקה המוקלטת ובטוח כי אנו נמצאים בסוף עידן המוזיקה שהוקלטה כדי שתישמע שוב ושוב שלא באופן חי וחד-פעמי. הארוע הראשון של מקהלת ה-17 של דראומנד החל ממודעה שפירסם בעיתון לונדוני, הקוראת לגברים שרוצים להשתמש בקולם להשתתף בארוע חד-פעמי.
עשרת הדיברות של ה-17
דראמונד פרסם מספר כללים למקהלות ה-17, וערך ארועי מקהלות כאלה מאות פעמים ברחבי העולם, בכל פעם עם קבוצה אחרת של 17 משתתפים: נשים, ילדים בני שש, גימלאים, שוטרים, כדורגלנים ועוד. המשתתפים מתבקשים לא לתעד (להקליט או לצלם), ודראומנד מצידו מוחק את ההקלטה בסוף הארוע, מיד לאחר שהשמיע אותה בפעם היחידה למשתתפים. זה הטקס. בארועים בהם מגיע קהל גדול יותר דראמונד עובד באופן דומה וגם בלתי צפוי. הוא מחלק, למשל, את כל המשתתפים לקבוצות קטנות של 17 איש. מסגרת הזמן חשובה לעבודה, זמן נעילת הדלתות ופתיחתן החוצה קבועים מראש ומקובלים על המששתפים בארוע.
ה17 מקדמת בברכה את העתיד.
האירועים יתקיימו:
ב 22.3, יום ג', בשעה 17:30 בבצלאל - אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, קמפוס הר הצופים, אולם 222. - פתוח לקהל הרחב.
ב 23.3 יום ד': הארוע המרכזי בביקור הנוכחי, ביפו 23, ירושלים. תחילת הארוע: 20:00
נעילת דלתות ב 20:30 , פתוח לקהל הרחב, כניסה חופשית.
הרצאה נוספת של דראמונד תתקיים בלבונטין 7, תל אביב ב 21.3. יום ב' , ב 20:00, נעילת דלתות ב 20:30.