להקדמת הבחירות יש השלכות על חקיקת החוקים בכנסת, מה שעלול לעכב או למסמס את החוק המגן על זכויות האמנים ("חוק איה כורם"), שמטרתו למנוע חוזים משעבדים לטווח ארוך בין אמנים לבין מפיקים וחברות תקליטים. על החוק תצביע היום אחר הצהרים ועדת החינוך של הכנסת, ומי שנמצאת על הכוונת של איה כורם ועשרות אמנים שתומכים בה ובחוק, היא שרת התרבות לימור לבנת. לטענת האמנים השרה נמנעת מלהביע תמיכה אישית מובהקת בחוק, ואנשי משרדה מנסים לעכב אותו על מנת להביא לגניזתו עם פיזור הכנסת הנוכחית.
עשרות אמנים בראשות איה כורם העבירו מכתב נוקב לשרת התרבות (עם העתק ליו"ר הכנת יולי אדלשטיין), שכותרתו: "עמדתך בעניין חוק הגנת האמנים". במכתב הם טוענים: "מפרסומים שונים בתקשורת בימים האחרונים, עולה כי משרדך מתפתל ומסרב להביע תמיכה חד משמעית בחוק הזה, שאינו רטרואקטיבי. להצעת החוק אין משמעות תקציבית כלשהי ואין בו פגיעה באיש פרט לאלה שרוצים לשמר את האופציה לעשוק ולשעבד אמנים גם בעתיד - דבר שהמוסר אינו יכול לסבול, וכך אמר גם בית המשפט העליון".
"העובדה שקולך לא נשמע עדיין ושהדרגים המקצועיים במשרד התרבות מצוטטים כמי שאומרים שהם לא בטוחים שיש לתמוך בחוק כביכול כדי להרחיב אותו והלכה למעשה כדי לעכב את החקיקה מפתיעה אותנו מאוד. זהו משרד התרבות, ואת שרת התרבות, גברתי - המשרד ואת אמורים לייצג את האינטרסים של התרבות הישראלית, ולא של אלה שעיקר עשייתם הוא בגריפת הרווחים ממנה. המשרד ואת אמורים לייצג את האינטרסים של האמנים, ולא של בעלי ההון שמרוויחים על גבם".
"עיכוב באישור החוק והכנסתו לספר החוקים יביא למותו"
"אנו, אמניות ואמנים, קוראים לך לומר בקול רם את מה שבית המשפט, חברי הכנסת, ההסתדרות הכללית, אקו"ם, איגוד המוזיקאים ואיגוד אמני ישראל כבר אמרו - יש לתמוך בהצעת חוק הגנת האמנים... בלוח הזמנים הפוליטי שנוצר, כל עיכוב באישור החוק והכנסתו לספר החוקים יביא למותו של החוק הלכה למעשה, וימשיך את עצימת העיניים של הממשלה אל מול משטר חוזי הצמיתות של אמני ישראל. מדובר בחוק שהקונצנזוס לגביו חוצה סיעות ומפלגות ועל כן יש לאשר אותו כבר בכנסת הנוכחית".
על המכתב חתומים, בין היתר: דני סנדרסון, ירדנה ארזי, יוני רכטר, אפרים שמיר, זאב נחמה ("אתניקס"), שלומי ברכה ("משינה"), ארקדי דוכין, אבי סינגולדה, מאיה בוסקילה, שלומי שבן, שי גבסו, מאור כהן, יהלי סובול ופיטר רוט ("מוניקה סקס"), ירמי קפלן, נועם רותם, אריק ברמן, דנה ברגר, עלמה זהר, עילי בוטנר, אוהד שרגאי ואדר גולד ("ילדי החוץ"), אפרת גוש, אמיר דדון, עמיר לב, שרון חזיז, זאב טנא, דניאלה ספקטור, עידן יניב, קרולינה, ג'ולייטה, גבע אלון, רותם בר אור מלהקת האנג'לסי, גלעד כהנא, תמיר מוסקט, דן תורן, דודוש קלמס ושלומי אלון מלהקת "הדג נחש", נעמה כהן, גיא מנטש ("גיא ויהל"), גדי אלטמן, רוני אלטר, תמר אייזנמן, כפיר אפשטיין, לירון לב, דנה עדיני, אלון עדר, איתי פרל, איה זהבי-פייגלין, ערן מיטלמן, גורי אלפי, אורי גוטליב, יובל כספין, מאיר גולדברג, צרויה להב, ועוד עשרות אמנים.
שרת התרבות לימור לבנת: "מטעים את הציבור באופן מזיד ומכוון"
שרת התרבות לימור לבנת מגיבה בחריפות להאשמות מצד איה כורם וחבריה. ממשרד נמסר: "השרה שהיא בעצמה בת של אמנית וזמרת, מודעת זה מכבר לחשיבות הרבה שבהגנה על זכויות היוצרים והאמנים. רק אמש עברה בכנסת בקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק שנועדה להסדיר את פעילות תל"י בתמיכתה המלאה.
"השרה לבנת מצרה מאוד על שיש מי שמנסה להטעות ציבור שלם של אמנים ויוצרים תוך יצירת תמונה מעוותת וחסרת כל בסיס בעניין עמדתה ועמדת משרד התרבות ביחס להצעת החוק האמורה. יובהר בזאת כי שרת התרבות, לימור לבנת, הצביעה הן בועדת שרים לחקיקה והן בקריאה טרומית בכנסת בעד הצעת החוק להגנת זכויות האמנים והיוצרים נוכח החשיבות שהיא רואה בעניין, וזאת בתיאום עם שרת המשפטים ותוך הסכמה של מציעיו ובראשם יו"ר ועדת החינוך ח"כ עמרם מצנע, כי הנוסח הסופי שיובא לוועדת החינוך יהיה מתואם ומוסכם עם משרד המשפטים והלשכה המשפטית של משרד התרבות. אלמלא התגייסותה של השרה לבנת להעביר את הצעת החוק הן בוועדת שרים לחקיקה והן בקריאה טרומית בכנסת, הרי שהיא לא הייתה מגיעה עד הלום. כל הטוען אחרת פשוט מטעה את הציבור באופן מזיד ומכוון".
"הטענה ששרת התרבות מעורבת בסיכול הצעת החוק חמורה ומופרכת"
"יודגש בזאת, ולא בפעם הראשונה, כי משרד התרבות תומך באופן עקרוני בכל חקיקה שמטרתה הגנה על זכויות היוצרים והאמנים. לא זאת ועוד, משרד התרבות אף סבור, שאם במסגרת החוקית הקיימת כיום ישנם כשלים שיוצרים עיוות בהתקשרויות עם אמנים ויוצרים, הרי שיש לפעול להרחבת החקיקה כך שתכלול בתוכה גם התקשרויות והסכמים של אמנים מתחומי יצירה נוספים ולא רק מתחום המוסיקה. ביום ראשון הקרוב אמורה היתה להתקיים בדיוק בעניין זה פגישה של נציגי משרד המשפטים והלשכה המשפטית של משרד התרבות שמטרתה גיבוש נוסח מוסכם של הצעת חוק להסדרת זכויות האמנים והיוצרים, וזאת לקראת דיון שעתיד היה להתקיים ביום שלישי הבא"
"מי שטוען כאילו שרת התרבות היתה מעורבת היום בסיכול הצעת החוק, טוען טענה חמורה ומופרכת לכל דבר ועניין. להלן העובדות: עד לרגע זה לא הוצג הן בפני הלשכה המשפטית של משרד התרבות, או בפני משרד המשפטים וככל שאנחנו יודעים גם לא בפני חברי ועדת החינוך, שום נוסח משפטי מוסכם של הצעת החוק שעליו ניתן להצביע באופן מסודר כפי שנהוג בהליך חקיקה. ולכן, ברור שהסיבה לכך שהצעת החוק לא הבשילה היא שהצדדים לא הגיעו לנוסח מוסכם מול משרד המשפטים, ואין לכך שום קשר לעמדתה של שרת התרבות.
שרת התרבות ומשרד התרבות מציעים לאמנים וליוצרים שלא להאמין לניסיונות ההטעיה".