פסטיבל ג'אז בים האדום מגיע השנה לשנתו ה-25, אותה יחגוג ב-21 עד 24 באוגוסט בעיר אילת עם הופעות של אדי פאלמיירי ו"לה פרפקטה", ליז רייט, סטיב סמית וה"ויטאל אינפורמיישן"', טובה סקיני, יעל דקלבאום, זהר פרסקו, שי מאסטרו טריו, שישיית ארז בר נוי וכמובן יוני רכטר.
אחת ההברקות של הפסטיבל היא המופע הפותח "Israel All Stars", שיפגיש את האבות המייסדים של סצנת הג'אז הישראלית, ותיקי ובכירי הנגנים, שישתפו פעולה בערב פתיחה חגיגי. השמות הם ממלו גייטנופולוס בחצוצרה, ג'ס קורן בסקספון טנור, אלברט פיאמנטה בסקסופון אלט וקלרינט, דני גוטפריד בפסנתר, ארהלה קמינסקי בתופים וסיימון סטאר בבאס, אשר לימדו וגידלו דורות של מוזיקאים שפועלים ויוצרים בארץ ובחו"ל, הובילו הרכבים והשתתפו בעשרות פרויקטים, ולכל אחד מהם דרך מוזיקלית אישית ואמירה ייחודית. לאורך עשרות שנים הותירו הכוכבים הישראלים חותם אמיתי על הג'אז בישראל. לכבוד חגיגות היובל הם יתאספו לנגן יחד קטעי ג'אז מסורתיים, באווירה של ג'ם סשן מאורגן ובמצב רוח פסטיבלי.
גם השנה מקווים בהנהלת הפסטיבל להמשיך המסורת, לתת לקהל הישראלי את האפשרות ליהנות ממופעים של אמני ג'אז מהגדולים בעולם ובארץ ולסחוף עשרות אלפי מבקרים - צעירים ומבוגרים, תיירים רבים, נופשים וכמובן את תושבי העיר אילת.
את הפסטיבל מנהל אמנותית זו השנה השלישית, המוסיקאי אבישי כהן, אשר משלב גם השנה סגנונות שונים והשפעות מגוונות בין ענקי סצנת הג'אז בעולם לבין מוזיקאים ויוצרים ישראלים.
מיקומי הופעות
מופעי הפסטיבל יתקיימו גם השנה בשלושה אולמות: מועדון ג'אז המכיל כ- 1,000 מקומות ישיבה חלקם בישיבה סביב שולחנות. האולם הבא בגודלו, ההיכל, המכיל כ- 2,000 מקומות ישיבה והאולם הגדול, הארנה, המכיל כ- 4,000 מקומות ישיבה הצופים לים סוף.
לרגל חגיגות 25 שנה לפסטיבל יתקיימו מופעים פתוחים ואירועים מיוחדים לקהל הרחב:
אירועים מרכזיים לציון 25 שנה לפסטיבל
במתחם הפסטיבל בנמל אילת יחממו את האווירה במופעי ג'אז פתוחים לקהל הרחב. ברחבת הפסטיבל יפעל ה"סינמג'אז"- הקרנת מופעים נדירים שהתקיימו לאורך 25 שנות הפסטיבל, לצד תערוכת צילומים שמתעדת את רגעי השיא של הפסטיבל מהיווסדו ועד לימינו, וגם- מתחם אוכל חגיגי עליו ינצחו השפים מיקה שרון ואבי שטייניץ אשר יתבלו את סגנונות המוזיקה בטעמים.
במת ג'אז פתוחה תהפוך את הטיילת הצפונית, מול קניון "מול הים" לחגיגת ג'אז תוססת עם הרכבים מתחלפים שינגנו למשך שני ערבים מימי הפסטיבל להנאת תושבי העיר ומבקריה. במה פתוחה נוספת תתקיים בטיילת המלך שלמה.
עוד מאירועי הפסטיבל
ג'ם סשן במתחם בריכת מלון ישרוטל ים סוף - אירוע מסורתי שהפך במהלך השנים לחלק מרכזי מהווי הפסטיבל, בזכות המפגשים המיוחדים שנוצרים בו בין מוסיקאים ישראלים לאמנים בינלאומיים אורחי הפסטיבל, המנגנים ומאלתרים עד אור הבוקר. כיתות האמן- מתקיימות במלון ישרוטל אגמים עם אמנים בינלאומיים אורחי הפסטיבל: סטיב סמית', סם בארש, פדריטו מרטינז, גרגורי מארט.
האמנים המשתתפים
1. גרגואר מארה
גרגואר מארה, אחד מנגני מפוחית הפה המבוקשים בעולם, מנפיק מהכלי צליל ייחודי, ומציג סגנון נגינה גמיש עם יכולת לדלג בלי מאמץ בין ז'אנרים מוזיקליים. מארה, בן 36, יליד ז'נבה, התחיל לנגן על המפוחית בגיל 17, וכבן לאימא אפרו-אמריקנית ילידת הארלם, ולאבא שוויצרי שהוא מוזיקאי ג'אז, ספג מגוון רחב של השפעות מוזיקליות. לאחר שעבר לניו יורק, זכה לעבוד עם רשימה מכובדת וארוכה של אמנים בהם יוסו אנ' דור, ג'ורג' בנסון, וקסנדרה ווילסון. הוא יצא לסיורים עם הלהקה של פט מתיני, עם הבסיסט מרקוס מילר ועם הרבי הנקוק. לאחרונה זכה לכבוד השמור לטובי הנגנים, והוזמן על ידי יצרנית מפוחיות הפה סוזוקי ליצור דגם מפוחית שייקרא על שמו. בהופעה הוא ינגן בעיקר חומר מקורי ושירים שהם שילוב של מוזיקת עולם וג'אז.
גרגואר מארה מפוחית פה, ג'יימס ג'נוס בס, פדריקו פנה פסנתר, קלארנס פן תופים
2. ג'ייסון מורן
בגיל שש התחיל ג'ייסון מורן ללמוד פסנתר, בלי יותר מדי חשק. עד ששמע את "'Round Midnight" של תלוניוס מונק ועבר מיידית מקלאסי לג'אז. היום הוא מוזיקאי יוצר, נגן וירטואוז ומלחין, שמשלב ג'אז אוונגרד, מוזיקה קלאסית, היפ הופ וספוקן וורד עם מסורת הסטרייד פיאנו - סגנון נגינה על פסנתר שהתפתח בהארלם בשנות העשרים של המאה שעברה ממסורות הראגטיים והסווינג. מורן, בן 36 מניו יורק, הוא אמן רב תחומי. הוא משלב מסורות קלאסיות עם חדשנות ניסיונית ומושפע גם מתחום האמנות הפלסטית, מציירים כמו אגון שילה ורוברט ראושנברג שהעניקו לו השראה לקטעים שהלחין. בשנת 2007 יצר מורן הופעת מולטי מדיה ייחודית בעקבות הקונצרט המפורסם של תלוניוס מונק ב-Town Hall בשנת 1959. הוא ביצע חקירה מוזיקלית בהופעה חיה של ההקלטה של הקונצרט האגדי, והתכתב בנגינה עם האמן ששימש לו מודל מוקדם לחיקוי. במגזין "רולינג סטון" נכתב עליו: "ג'ייסון מורן הולך ומתגבש כהוגה הפרובוקטיבי ביותר של הג'אז העכשווי".
ג'ייסון מורן פסנתר, נשיט ווייטס תופים, טארוס מטין בס
3. ליז רייט
בלילה אחד, במועדון ג'אז בדאונטאון אטלנטה, ג'ורג'יה, עשתה ליז רייט מעבר מוזיקלי חד, מגוספל ומוזיקה דתית לג'אז. היא שרה את "Amazing Grace", אבל כמו בלוז. "השיר שהכרתי כל חיי פשוט יצא ממני בשאגה, עם כעס ועצב וכל הסקרנות", היא אומרת. כמי שגדלה בכנסייה פנטקוסטלית וכבת לאבא כומר, לרייט היה אסור להאזין למוזיקה פופולרית. בגיל צעיר התחילה לשיר גוספל ולנגן פסנתר בכנסייה, עם אחיה ואמה. רק בגיל 19 נפתחה אל העולם החילוני ואל הג'אז. "הרגשתי שבג'אז יש את אותה קדושה שהיא מוכרת לי", היא אומרת, "כששמעתי לראשונה את מה שאנשים קראו לו בלוז, נמשכתי חזרה לצלילים ששמעתי כל חיי. ככה שרו האימהות בכנסייה". לרייט, בת 31, קול עמוק, בוגר, חם ויציב שבו היא שרה חומרים מקוריים וקלאסיקות של ג'אז, גוספל, וריתם אנד בלוז.
ליז רייט שירה, קני בנקס קלידים, רובין מקאטנגיי גיטרה, גייל אן דורסי בס, בראנן טמפל תופים
4. פדריטו מרטינז
נגן כלי ההקשה והזמר פדריטו מרטינז, יליד הוואנה שבקובה, עבד עם כל השמות הגדולים בסצנת המוזיקה האפרו-קובנית, והתחיל את הקריירה המקצועית כשהוא בן 11 שנים בלבד. בשנת 1998, כשהוא בן 25, הוזמן להופיע בקנדה והחליט להישאר בצפון אמריקה ולקדם את הקריירה. ההחלטה התגלתה כנבונה. באותה שנה נפתחה לראשונה קטגוריה של תיפוף אפרו-לטיני בתחרות השנתית של מכון תלוניוס מונק. פדריטו זכה במקום הראשון. מאז שיתף פעולה בהופעות ובהקלטות עם אמנים רבים בהם פקיטו דה ריברה, סטינג, אדי פלמיירי, סטפון האריס, קסנדרה ווילסון, ג'ון סקופילד, רנדי ברקר, ועוד.
ב-1995 הצטרף לאנסמבל הנוכחי שהיה ללהקת פדריטו מרטינז. מתוך המסעדה Guantanamera שבמנהטן, על שם השיר הקובני המפורסם "הנערה מגוואנטנמו", צמח הרכב מהודק ויצירתי, עם קהל מוזיקלי של מעריצים כמו אריק קלפטון, ג'ון סקופילד, רוג'ר ווטרס, ראווי קולטריין ועוד.
פדריטו מרטינז קונגס, תופי באטה, שירה, אריאקני טרוהיאו דוראן פסנתר, שירה, אלווארו בנאווידז בס, קולות, ג'אהיר סאלה כלי הקשה, קולות
5. ראול מידון
ראול מידון הוא הופעה של איש אחד. בסגנון ייחודי, בקול טנור גמיש ומלא נשמה, הוא משלב שירה, פריטה ותיפוף וירטואוזי על גיטרה, וגם טכניקה ווקאלית שבעזרתה הוא מאלתר כמו חצוצרת בי בופ אמיתית. השירים שלו ממזגים סול, פולק-פופ, ג'אז ומוזיקה לטינית, עם מודעות חברתית ותובנות נשכניות אודות בגידה, פחד, אובדן והחלום האמריקאי. בתחילת הדרך היה מידון זמר ליווי עסוק בעולם הלטין-פופ, ועבד עם אמנים כמו חוליו ואנריקו איגלסיאס, שאקירה, וריקי מרטין. לפני כעשר שנים עזב את העבודה הרווחית כזמר ליווי והתחיל קריירת סולו בעיר ניו יורק. ההתחלה לא היתה קלה, ואת הסגנון המיוחד שלו הוא גיבש כשניגן בין להקות במועדון בווסט וילג'. "אימצתי לי את גישת הלוחם לנגינה על גיטרה", הוא אומר, "משהו כמו 'אתם חייבים לשים לב, משום שמימיכם לא ראיתם או שמעתם דבר כזה'". מידון בן ה-45 הוא עיוור מכמעט לידה, לאחר ששהה באינקובטור בלי הגנה מתאימה לעיניים. "אני לא מאמין שהעיוורון הופך אותך למוזיקאי טוב יותר", הוא אומר, "אבל אולי הוא ממקד אותך בדרך יותר מעשית, כי ידעתי שיש לי אפשרויות תעסוקה מוגבלות. אצלנו במשפחה לא מאמינים בתוכניות גיבוי כמו 'תעשה מוזיקה, אבל תשלים גם את התואר למקרה שזה לא יסתדר'".
ראול מידון שירה, גיטרה
6. סטיב סמית' ו-Vital Information
עם 28 שנים ברזומה, סטיב סמית' ו- Vital Informationהם מעצמת פיוז'ן מובילה. חבורת נגנים מיומנים מגישה סעודה חגיגית ומקורית עם שילוב טעמים, סגנונות וצלילים כמו שרק פיוז'ן אמיתי יודע: פאנק חובט, גרוב התהלוכות של ניו אורלינס, סווינג בוער, סאונד וינטג' של אורגן האמונד, מוזיקה הודית, ממפיס סול, ומחוות לג'יימס בראון ולאייקונים של עולם הג'אז כמו באדי ריץ', ווס מונטגומרי ואורנט קולמן. סמית', מתופף מוערך ומייסד הקבוצה, מוביל חיבור של נגנים מיומנים שצועדים בדרך של התפתחות ושינוי כדרך חיים. לאורך השנים הם ממשיכים להיות אופנתיים ומשכנעים, וכובשים כל פסגה אפשרית עם הרבה דמיון ויצירתיות. נגן כלי ההקשה הישראלי, גלעד דוברצקי, שיתף פעולה עם ההרכב בתקופה שהתגורר בארצות הברית ולכבוד הביקור בישראל הוא מצטרף שוב לחבריו הוותיקים.
סטיב סמית' תופים, טום קוסטר קלידים, בארון בראון בס, ויני ולנטינו גיטרה, גלעד דוברצקי כלי הקשה
7. גרטשן פארלטו
גרטשן פארלטו היא זמרת ג'אז מודרני אמריקאית, מלחינה ותמלילנית מתוחכמת ומעודנת. סגנון שירה אינטימי ומאופק הוא חלק לא מבוטל של כוח המשיכה שלה. פארלטו, בת 35, היא בתו של דייב פארלטו - נגן הבס שעבד עם פרנק זאפה. בשנת 2004 זכתה בתחרות של מכון תלוניוס מונק, שבה הציגה אישיות מוזיקלית ייחודית עם קול חם, צלול וחושני ויכולת הבעה מלאת חיים וקצב. היא הוציאה שלושה אלבומים שזכו לשבחים והשתתפה בעשרות אלבומים כזמרת אורחת.
גרטשן פארלטו שירה, ג'סטין בראון תופים, אלן האמפטון בס, ג'רלד קלייטון פסנתר
8. Tuba Skinny
טובה סקיני היא להקה שצמחה ברחובות של ניו אורלינס, חבורת נגנים צעירים וחרוצים עם אהבה למסורת מוזיקלית ישנה ומפוארת. חברי הגרעין המייסד נפגשו לפני שש שנים, ייסדו תזמורת רחוב, והתחילו לנגן יחד כשהם נוסעים ברחבי ארצות הברית על רכבות משא ועושים מוזיקה בכל מקום אפשרי. בשנת 2009 ייסדו את טובה סקיני, הרכב חדש עם חברים חדשים. המוזיקה שלהם שואבת משורשי הג'אז והבלוז של דרום ארצות הברית, רוקחת יחד בלוז, ג'אז, שירי פולק מזרח אירופיים, קאנטרי ומוזיקה אמריקאית מסורתית. כשהם מנגנים ברובע הצרפתי של ניו אורלינס הם סוחפים קהל של מקומיים ותיירים כאחד. אחרי שיצאו למסע באירופה שבו נדדו ממקום למקום ועצרו לנגן על מדרכות, בבתי קפה ובכיכרות, בכפרים, ליד מדורות בוערות ועל חוף הים, הוזמנו להשתתף בפסטיבל ג'אז בספרד. מכאן קצרה הדרך ולהקת הרחוב התחילה לנדוד גם בין פסטיבלים והופעות ברחבי העולם. כל מקום מארח את המוזיקה שלהם באהבה, אבל העיר שבה נולד הג'אז היתה ונשארה הבסיס האמיתי והבית.
אריקה לואיס שירה, ברנבאס ג'ונס טרומבון, שאיי קוהן חצוצרה, טוד ברדיק טובה, רובין ראפוזי קרש כביסה, קיונה וולס גיטרה, שירה
9. שלישיית גלעד אברו
נגן הקונטרבס גלעד אברו מלהטט בין סגנונות מוזיקליים: מבי בופ והארד בופ, דרך ג'אז, רוק ואר אנ בי, ועד פיוז'ן, אוונגרד, רוק וטראנס. הוא שיתף פעולה עם ג'וני גריפין, רנדי ברקר, סלייד המפטון, לארי ויליס, ג'ימי קוב, סקאזי, מיכה שיטרית ועוד. אברו, בן 30, יליד קייפטאון דרום אפריקה, למד בתיכון אלון ואת הטריו הקים לפני כשנתיים, לאחר שהחברים ניגנו יחד וגילו חיבור חזק ויוצא דופן שזכה לתגובות נלהבות. האינטרקציה הקצבית והמלודית בין בס לפסנתר ובין בס לתופים יוצרת קסם חד פעמי בין חברי ההרכב, מברייק ביט ועד ג'אז.
גלעד אברו קונטרבס, אמיר ברסלר תופים, ניתאי הרשקוביץ פסנתר
10. יוני רכטר - בתנועה מתמדת
יוני רכטר הוא אחד המוזיקאים המוכרים, הוותיקים והאהובים בישראל. רכטר כתב ועיבד לזמרים רבים, בהם אריק איינשטיין, אסתר עופרים, יוסי בנאי, גידי גוב ויהודית רביץ. הוא נטל חלק בפרויקטים שהיו לקלאסיקה ישראלית: להקת כוורת, אלבום הרוק המתקדם "14 אוקטבות", אלבום הילדים "הכבש השישה עשר", וחתום על שירים אהובים רבים כמו "מה עושות האיילות" ו"עטור מצחך". רכטר הוציא ארבעה אלבומי סולו, והלחין מוסיקה לקולנוע, למחול, ולהצגות תיאטרון רבות. לפסנתר הוא מחובר מגיל שמונה, ובעשייתו המוזיקלית תמיד שילב את אהבתו לרוק, למוזיקה קלאסית ולג'אז - שלושה עולמות מוזיקליים שמלווים אותו לאורך השנים. ג'אז הוא אהבה גדולה שלו והמופע בפסטיבל יתבסס ברובו על חומר מקורי אינסטרומנטלי, כולל כמה שירים עם ניחוח ג'אזי במיוחד.
יוני רכטר שירה, פסנתר, יוראי אורון קונטרבס, אביב כהן תופים, חגי אמיר סקסופון
11. יעל דקלבאום - שמחה ועצב
הזמרת והיוצרת יעל דקלבאום, בת 32, מגיעה אל הפסטיבל עם מופע השקה לאלבומה החדש, "שמחה ועצב". זהו אלבום הסולו הראשון שלה בעברית, לאחר קריירה עשירה ויצירתית. כשהיתה בת עשרים, זכתה דקלבאום לחשיפה ראשונה ומכובדת כאשר הקליטה דואט עם שלמה ארצי ולאחר מכן הופיעה איתו במשך כשנה. משנת 2004 היא שליש של שלישיית הבנות נחמה, הרכב אינדי סול נשי שקצר הצלחה בארץ ובחו"ל. במופע תשיר דקלבאום חומרים מאלבומה הראשון באנגלית ומהאלבום החדש, שירים של הבנות נחמה וגם שירים של ג'ניס ג'ופלין, אלה פיצ'גרלד ונינה סימון - זמרות אגדיות ומקור בלתי נדלה של השראה.
יעל דקלבאום שירה, גיטרה, פסנתר, שאול עשת קלידים, פסנתר, גיל לואיס גיטרה חשמלית, מאיה בלזיצמן צ'לו
אדם בן-עזרא קונטרבס, ברק קרם תופים
12. בורלסק
שלושה מוזיקאים ישראלים צעירים חברו יחדיו לפני שנתיים והקימו את הטריו בורלסק. בתוך המסגרת המוכרת של גיטרה-בס-תופים מבקשת השלישייה למצוא אפשרויות חדשות וסגנון נגינה ייחודי ומדויק. כמו במסורת הספרותית של הבורלסקה, המתבלת את הרצינות בהומור, חברי הטריו מעניקים פרשנות קלילה למוזיקה שנכתבה בכובד ראש. על הטווח שבין הומור ופשטות מוזיקלית ובין מורכבות ועומק אמנותי הם מנגנים חומרים מקוריים שחיבר הגיטריסט, עומר שונברגר, ומשלבים סגנונות מוזיקליים ומקורות השראה כמו ג'אז, רוק משנות השישים המאוחרות, רוק, פולק וגם מוזיקה אלקטרונית והלחנה קלאסית.
עומר שונברגר גיטרה חשמלית, יוגב גלוסמן בס, אמיר ברסלר תופים
13. ג'סי פאלטר ו-The Alter Ego
פרויקט מיוחד שהוא הבייבי התוסס והגרובי של שני אמנים עצמאיים וייחודיים: ג'סי פאלטר וסם בארש. פאלטר היא זמרת ויוצרת בת 25; בארש הוא קלידן ומלחין בן שלושים, והחיבור ביניהם הוא חצוף ובועט. המוזיקה מצליחה לשלב בחוכמה בין מקצבי פופ, ביטים של מוזיקת מועדונים ואלתורי היפ הופ, ולשמור על השורשים העמוקים של עולם הג'אז והסול. עם הפקה מוזיקלית מהוקצעת ומילים שובות לב מדובר בפופ-ג'אז שמספק רגעי שמחה ועליצות מושלמים.
פאלטר היא זמרת בעלת קול גמיש וזורם, עם מנעד רחב ועושר סגנוני. היא התחילה לשיר מול קהל בגיל חמש וללמוד פסנתר בגיל שש. בו בזמן למדה גם אבוב וחצוצרה, שיחקה בהפקות תיאטרון וגילתה משיכה טבעית לג'אז ולאלתור. בארש, אמן מופיע בכל רמ"ח אבריו, גדל באזור שיקגו, התחיל לנגן פסנתר בגיל ארבע ומשם המשיך לכל כלי עם קלידים שמוציא צליל. על הצד האחורי של דיסק הבכורה שלו הצטלם בארש עירום כביום היוולדו, כשמלודיקה אחת מסתירה את מבושיו.
ג'סי פאלטר שירה, סם בארש פסנתר, קלידים, בן וויליאמס בס, ג'ין קוי תופים
14. שלישיית שי מאסטרו
בגיל שמונה נחשף הילד הפסנתרן שי מאסטרו לג'אז בפעם הראשונה כאשר שמע את אוסקר פיטרסון מנגן את "Gershwin's Songbook". מאז התפצלה דרכו והוא שילב את לימודי הקלאסי והג'אז זה בזה לאורך השנים. בטרם מלאו לו עשרים עבר מאסטרו לניו יורק, ובצד לימודים החל לנגן ולשתף פעולה עם אמני ג'אז מובילים. במשך חמש שנים ניגן והקליט עם שלישיית אבישי כהן, והופיע ברחבי העולם. הטריו של מאסטרו בן ה-24 נולד לפני כשנה, בעקבות סשן מוצלח עם הבסיסט הפרואני חורחה רואדר והמתופף הישראלי זיו רביץ, שלאחריו היה ברור לכולם כי החיבור הזה נועד להישאר יחד. הם מבצעים מוזיקה פשוטה ומאתגרת בעת ובעונה אחת המשלבת סטנדרטים אמריקאיים, שירים ישראליים ישנים, מוזיקה מקורית של מאסטרו וניחוח של מוזיקה קלאסית.
שי מאסטרו פסנתר, חורחה רואדר בס, זיו רביץ תופים
15. Organic Sound Unit
לפני שישה חודשים החליטו צמד הסקסופוניסטים איתמר שץ ורז עזרא להקים הרכב שבו יוכלו להביא לידי ביטוי את עולמם המוזיקלי. הם חיברו אליהם עוד סקסופון, טרומבון וחצוצרה, ועם גיטרה בס ותופים יצרו הרכב קומפקטי בשם Organic Sound Unit. יחידת הסאונד האורגנית מנגנת ג'אז אקספרימנטלי, שאת רובו הלחינו שץ ועזרא ועיבדו במשותף. הצעיר שבחברי ההרכב הוא בן 17 והבוגר בן 21, כך שמדובר בנציגים אותנטיים של הדור הבא של הג'אז העכשווי, עם כל החום, ההתלהבות וחדוות היצירה המשותפת. חברי ההרכב הם גם חברים בחיים האמיתיים והדינמיקה ביניהם משפיעה על המסעות המוזיקליים והיצירתיים שלהם, שמשלבים עבודה קשה עם הרבה הרמוניה ורוח טובה.
עידו גור חצוצרה, שגיא קאופמן סקסופון אלט, רז עזרא חליל, סקסופון בריטון וסופרן, איתמר שץ סקסופון טנור וסופרן, רון זילברשטיין טרומבון, אופיר בנימינוב בס, עפרי נחמיה תופים
16. שישיית יונתן וולצ'וק
מגיל 11 עד 21 זכה הטרומבוניסט וולצ'וק, שנה אחר שנה ברציפות, במלגות של קרן אמריקה ישראל. בגיל 15 כבר התחיל להופיע בצורה מקצועית בסצת הג'אז בישראל. לאחר שירות צבאי בתזמורת צה"ל עבר לגור בניו יורק, על פי התוכנית שרקם כבר מגיל צעיר מאוד, שם למד וזכה לנגן עם אגדות ג'אז מהלכות כמו ג'יימס מודי, רנדי ברקר, פקיטו דה ריברה, בילי הרפר, רוי הרגרוב ועוד. הוא היה חבר קבוע בהרכב האול סטארס על שם דיזי גילספי ובהרכבי הטרומבונים של סלייד המפטון. ב-2008, כשהיה בסך הכול בן 25, יצא אלבום הבכורה שלו, שזכה לשבחים רבים, כולל תואר אלבום הבכורה של השנה במגזין ה"וילג' וויס". לאחר 6 שנים בארצות הברית חזר יונתן לישראל. השישייה הנוכחית התגבשה בשנה האחרונה ויחד הם מנגנים קטעים מתקופת ההארד בופ, חומרים של ארט בלייקי והג'אז מסנג'רס וחומרים מקוריים מפרי עטו של יונתן.
יונתן וולצ'וק טרומבון, ארד ייני חצוצרה, יונתן יודקוביץ' טנור סקסופון, הילה קוליק פסנתר, גלעד אברו קונטרבס, שי זלמן תופים
17. אדי פאלמיירי עם La Perfecta II
פסנתרן הלטין ג'אז אדי פאלמיירי הוא מעיין אנרגיה של כריזמה ומקוריות. לפני 75 שנה, לילד פורטוריקני שנולד בהארלם הספרדית שבניו יורק, המוזיקה היתה דרך מומלצת לצאת מהרובע ולהתקדם בחיים. עם תשעה פרסי גראמי ו-36 אלבומים מאחוריו, פאלמיירי הגשים את החלום במלואו וכיום הוא והלהקה שלו מדלגים על פני הגלובוס באינטנסיביות של קצב הסלסה. עם חיוך רחב, אישיות מוזיקלית סוחפת, וכושר המצאה נועז, פאלמיירי הוא אחד מעמודי התווך של הלטין ג'אז. לפסנתר הוא התחבר בגיל צעיר, בעקבות אחיו המבוגר והנערץ, פסנתרן הסלסה האגדי המנוח, צ'רלי פאלמיירי. לרגע קצר, בגיל 13, עבר לנגן על תופי טימבלס קובניים בלהקה של דודו. בגיל 15 חזר לפסנתר. "זה היה להתראות לתופים וחזרה לפסנתר, עד עצם היום הזה", הוא אומר. "בעצם, אני פרקשיוניסט מתוסכל. אז אני מוציא את זה על הפסנתר".
וינסנט ריברו תופי קונגה, אורלנדו וגה תופי בונגו, קרטיס לוקווז בס, ג'ואקין קלאוסל תופי טימבל, אדוארד פאלמיירי פסנתר, הרמנגילדו אוליברה ג'וניור שירה, נלסון גונזלס גיטרה קובנית (Tres), ג'ימי בוש טרומבון, קארן ג'וזף חליל צד, ג'וזף פידלר טרומבון
18. שישיית ארז בר נוי
הסקסופוניסט ארז בר נוי כותב ומבצע מוזיקה מקורית שנטועה עמוק בג'אז האמריקאי ועם זאת אפשר לזהות בה בקלות אלמנטים ישראליים. בר נוי, בן 45, הוא מהסקסופוניסטים המובילים של דור הביניים של הג'אז הישראלי, הדור שחנך את בית ספר רימון והמשיך משם לקריירה בינלאומית. בחו"ל הופיע עם רנדי ברקר, אדי גומז, אברהם ברטון ועוד רבים, ובארץ שיתף פעולה עם מיטב נגני הג'אז המקומיים בהם שי זלמן, אבישי כהן, עמוס הופמן, דני גוטפריד, ארהלה קמינסקי, עמיקם קימלמן ועוד. שישיית ארז בר נוי הוקמה לפני כשנתיים, ולקראת הקלטת דיסק חדש היא מציגה תוכנית אנרגטית וקצבית עם הרבה גרוב וסווינג.
ארז בר נוי סקסופונים, חגי אמיר סקסופון אלט, יונתן וולצ'וק טרומבון, עומרי מור פסנתר, אסף חכימי קונטרבס, עופרי נחמיה תופים
19. שלישיית זוהר פרסקו
אמן כלי ההקשה זוהר פרסקו מתמחה בנגינה על תופי מסגרת, תופים בצורת תוף מרים התנ"כי שגרסאות שלהם קיימות כמעט בכל תרבות עממית. לאורך שנים של נגינה ומחקר, פיתח פרסקו טכניקת נגינה וירטואוזית וצליל קסום וייחודי. פרסקו, שגדל במשפחה ממוצא טורקי, החל לנגן בילדותו וספג השפעות מהמסורות שמסביב, במיוחד ממוזיקאים מארצות המזרח התיכון ואסיה. עשייה מוזיקלית המשלבת אלמנטים של מזרח ומערב הובילה את דרכו כנגן וכיוצר. במסעותיו המוזיקליים, היה זוהר חבר בלהקת בוסתן אברהם המצליחה שבה פעלו יחד מוזיקאים ערבים ויהודים, ניגן עם זיריאב, הרכב של מוזיקה קלאסית טורקית וערבית בניהולו של נגן העוּד תייסיר אליאס, והוא מקליט ומופיע עם הזמרת אחינועם ניני ברחבי העולם. הוא הקליט, הופיע וסייר עם גלן ולז, אוסתז זקיר חוסיין, פיליפ גלס, ננה וסקונסלוס ואחרים. הפעם הוא לוקח את מרכז הבמה ומציג מוזיקה מקורית וחומרים חדשים מאלבום שבדרך המשלבים מוזיקת עולם, מוזיקה שורשית וג'אז.
זוהר פרסקו כלי הקשה, תופי מסגרת , דניאל זמיר סקסופון, ניתאי הרשקוביץ פסנתר
20. מייקל קייסהאמר
"הופעה היא אנרגיה שזורמת בחופשיות בין הבמה והקהל. אחרי ההופעה אנשים שואלים אותי אם אני באמת כל כך נהנה - ואני אומר שזה אפילו לא חצי ממה שזה נראה". מייקל קייסהאמר הוא פסנתרן בוגי ווגי, זמר, מלחין וכותב שירים, אמן שההופעה בעבורו היא חלק מהותי של אמנותו. הקנדי בן ה-34 כותב שירים שהם זריקת מרץ ושמחה, מוזיקה שמשלבת במיומנות ג'אז, סול, פופ, ואר אנ בי. עם השפעות כמו סאונד ניו אורלינס של פאטס וואלר, ארט טאטום וג'יימס בוקר והאמן האהוב עליו רוברט פאלמר, קייסהאמר מזמין את הקהל למסיבה. הוא לא מופיע מול הקהל, אלא איתו, מצליח למשוך את הקהל פנימה, למקום שבו נמצאת השמחה, פשוטה וטהורה. זאת לא הופעה שבה יושבים, מתבוננים, מאזינים למוזיקה מלומדת ומוחאים כפיים בנימוס. קייסהאמר והלהקה מגיעים כדי לשמח, לבדר, להעשיר ולארח אתכם בנסיעה פרועה בלי יעד ברור, חוץ מהמקום שאליו כולם מרגישים שהם רוצים ללכת.
מחירי כרטיסים ומסלולים
כרטיסים בודדים: 120 – 250 ₪ .
70 ₪ - כיתת אמן.
סוגי PASS:
1. PASS יומי – 560 ₪ - הכרטיס מקנה כניסה לכל המופעים בשני האולמות בתאריך הנקוב, כניסה למועדון עד לתפוסה מלאה.
2. PASS דו יומי – 880 ₪ - הכרטיס מקנה כניסה לכל המופעים בשני האולמות בתאריך הנקוב, כניסה למועדון עד לתפוסה מלאה.
3. PASS רחב - 1,250 ₪ - הכרטיס מקנה כניסה לכל המופעים בשני האולמות בכל ימי הפסטיבל, כניסה למועדון עד לתפוסה מלאה, כניסה חינם לכיתות אומן עד תפוסה מלאה.
4. PASS צעיר עד גיל 21 – 560 ₪– צמיד המקנה כניסה לכל המופעים ע"ב מקום פנוי בכל ימי הפסטיבל, הטבה במחיר כרטיס לכיתות אומן.
מסלולים צהוב/כחול:
1. מסלול יומי – 440 ₪ - הכרטיס מקנה כניסה ל- 4 מופעים קבועים מראש.
2. מסלול דו יומי – 770 ₪ - הכרטיס מקנה כניסה ל- 8 מופעים קבועים מראש.
3. מסלול תלת יומי – 990 ₪ - הכרטיס מקנה כניסה ל- 12 מופעים קבועים מראש.
4. מסלול ל- 4 ימים – 1,100 ₪ - הכרטיס מקנה כניסה ל- 16 מופעים קבועים מראש.
PASS רחב משפחה – חבילה משפחתית- במלונות נבחרים המתאימים לאירוח משפחה
לרוכשים PASS רחב לזוג (2)- פס צעיר אחד חינם.
מסלול סטודנט: מסלול דו יומי – 560 ₪ - הכרטיס מקנה כניסה ל- 8 מופעים קבועים מראש ביומיים צמודים, על פי בחירה.(מותנה בהצגת כרטיס סטודנט ברכישה).
הכניסה לילדים מתחת לגיל 10 ללא תשלום.
חברת התיירות ישראייר תשתף פעולה השנה עם הפסטיבל ותפעיל מערך תיירות בלעדי המעניק שירות המורכב מטיסה, שהות בבתי מלון וכניסה למופעי הפסטיבל
הנהלת הפסטיבל: מנהלת תיירות הים האדום. יו"ר הנהלת הפסטיבל: ראש עיריית אילת, מר מאיר יצחק הלוי.
הפקה: תלוי בע"מ וגוב ההפקות בע"מ. הפסטיבל מתקיים בתמיכת עיריית אילת, משרד התרבות והספורט, משרד התיירות, נמל אילת, התאחדות המלונות אילת וחסויות מסחריות.