יצחק קפלטר, הלך לעולמו היום בגיל 72 לאחר שבעשור האחרון התמודד עם מחלת ריאות. "כרגע קיבלתי את ההודעה, חשבתי אני מתעלף", מספר חברו אריק סיני בשיחה עם mako' "מעבר לזה שעבדנו יחד, היה חבר שלי 40 שנה".
"צריך ספר בשביל לכתוב איזה בן אדם הוא היה", המשיך סיני, "הוא היה הכי אמיתי שהכרתי בחיי, הכי אדיב שהכרתי בחיי. הכי עדין. מוזיקאי נדיר, מלחין מטורף. נשמה טהורה - זה חלק קטן. מי שלא הכיר אותו כמוני או כמו עוד חברים, יזכרו את השירים שלו. שהיו פיסת אמת מנשמתו, כל שיר. כשהייתי משמיע לו שיר, לא היה 'וואו', 'איזה נהדר'. תמיד זה 'נחמד', נחמד זה גבוה אצלו. לא מאמין שאני מדבר עליו בלשון עבר. אני לא מעכל את זה. אני נחנק".
דיוויד ברוזה, שביצע את "שיר אהבה בדואי" שכתב קלפטר, גילה על מותו של המוזיקאי בזמן שהיה על הבמה במופע שנערך לכבודו בהבימה. ברוזה חלק כמה מילים לזכרו של קלפטר והזכיר לקהל שהוא זה שהחליף אותו במופע "שיחות סלון" בסוף שנות השבעים.
דני סנדרסון הנרגש שיתף ברשתות החברתיות על המפגש האחרון של כוורת ונפרד מחברו הוותיק בעצב: "זהו ערב עצוב, אני נפרד מחבר יקר וותיק, אמן דגול, שותף לדרך ארוכה ואחד מעמודי התווך של המוזיקה הישראלית. במפגש האחרון של הלהקה, לפני כמה חודשים, התיישבנו לשיר ולנגן, מעין ג'אם סשיין חברי שקיימנו פעם בשנה. על אף היותך שברירי וחלש, ברגע שלקחת את הגיטרה ליד, מכאוביך נעלמו והקסם שלך השתלט על החדר. כולנו הסתכלנו עליך, כמו תמיד, בפליאה ונהננו כמו ילדים שזה עתה הקימו להקה חדשה. כשנפרדתי ממך באותו יום, לא ידעתי שזו תהיה פגישתנו האחרונה. אנצור את הרגע הזה ורגעים רבים אחרים בליבי לעד. תנחומיי למשפחה ולחברים, אוהב אותך יצחק".
טל סונדק, שזכה לשתף איתו פעולה השנה, בשיר האחרון של קלפטר, ספד לו: "יצחק היקר,אני נפרד ממך בכאב ועצב גדול מאוד. בשנה האחרונה יצאנו למסע משותף שהוליד בחודש מאי האחרון את השיר 'טל על פרחי הזמן' למילים היפות שכתב מאיר גולדברג ולעיבוד היפיפה של שמוליק דניאל .לא חשבנו שזה השיר האחרון שלך בחייך. שיר שגם הלחנת אותו, גם ניגנת בו וגם קולך נשמע לכל אורכו. ידענו שיש לך את הכוחות להתגבר על הכל. נלחמת והמשכת.כמה התרגשנו יחד באולפן עם לימור המדהימה,שרנו,שמחנו,חייכנו למצלמה של לאון כשאתה מנגן על הגיטרה כמו שרק אתה ידעת. לעולם לא אשכח את המפגשים איתך, הכשרון והאדם הנדיר שהיית".
ברי סחרוף ספד לו בחשבון הפייסבוק שלו: "עצוב על לכתו של יצחק קלפטר, מגדולי הגיטריסטים והמוזיקאים בארץ, שאהבתי והערצתי. היה לי את הכבוד הגדול לארח אותו לפני 4 שנים בהופעה בהיכל התרבות.תודה לך יצחק. יהי זכרו ברוך".
"הוא מגדולי הגיטריסטים בישראל", מספר אבי סינגולדה בשיחה עם mako מוזיקה, "מגדולי, ולא רק מגדולי, גדל עליו דור שלם. אני כל סולו שלו למדתי בעל פה. ניגנתי איתו. הייתי איתו בקשר, והיינו נפגשים. זה נגדע. יזכרו ממנו שירים מדהימים. זה מטורף. אספר לך משהו, יש לי מופע 'סינגולדה וחברים', מופיע 15 שנה. יש קטע מאוד מרגש במופע שאני מארח ילדים גיטריסטים לנגן והעליתי אותו לנגן איתם. יצא ספר שלו לפני חודש, בספר מאחור, הוא פרסם את ההקדשה שלי אליו. בגב של הספר יש אותי ואת סנדרסון ומה אני חושב עליו, הרי אני גדלתי עליו.
"העניין הוא שיש לי הופעה ב-18 בינואר", ממשיך סינגולדה. "אמרתי ללימור, המנהלת שלו, בואי נעשה לקלפטר מחווה, נביא אותו עם הספר, שישיר שיר אחד קטן, לפחות נעשה מחווה לספר, כי אני חלק מהספר. היא אמרה לא יסתדר, בגלל המצב. בכל מקרה תהיה מחווה", המשיך סינגולדה. "הוא היה אמור להופיע, אבל הוא לא היה יכול, עם בלון חמצן".
שלום אסייג שיתף: "בתחילת דרכי בתל אביב הייתי מסיים הופעות בקאמל קומדי קלאב ומשם זורם ל'קפה לסל' ויושב שם עד 5 בבוקר כדי לחכות לאוטובוס הראשון לחיפה. יצחק קלפטר היה אחד הקבועים שם, ככה הכרנו והפכנו לחברים. היו לנו שעות רבות של התפלספויות וצחוקים. כמה שנים אחרי הייתי אמור לארח אותו לשני מופעים גדולים בפסטיבל ערד שנגמר באסון לצערנו, ולכן זה לא קרה. מאז ועד היום שמרנו על קשר פה ושם, לפני כשנה הוא התקשר להזמין אותי ליום ההולדת ה-70 שלו אבל כל פעם זה נדחה בגלל הקורונה ולצערי זה כבר לא יקרה. יצחק היה יוצר, מלחין וגיטריסט ענק. השאיר אחריו פסקול משובח. נוח בשלום על משכבך חבר".
שר התרבות והספורט חילי טרופר, ספד לקלפטר: "עצב עמוק על מותו של יצחק קלפטר, שהיה ויהיה תמיד חלק מרכזי מהפסקול הישראלי. קלפטר היה מוזיקאי ויוצר מחונן והצלילים שיצר היו צליל מכוון היישר אל תוך ליבם של המוני ישראלים, צלילים שיישארו גם אחרי לכתו. משתתף בצער קרוביו וחבריו, יהי זכרו ברוך".
מטעם חברת אשכולות, שאחראית על תמלוגי האמנים בישראל נמסר: "מבכים את מותו של יצחק קלפטר, מהיוצרים המוסיקליים המוכשרים והמשפיעים בישראל. קלפטר היה מעמודי התווך של הפסקול הישראלי ויצירותיו ימשיכו ללוות אותנו תמיד"
יצחק קלפטר היה חבר בלהקת כוורת והוא מזוהה עם שירים שהפכו לפסקול הישראלי כמו "צליל מכוון" המיתולוגי ו"דמיון חופשי". ב-2011 הוא אושפז והורדם בעקבות מחלת ריאות קשה, עקב היותו מעשן כבד. עוד לפני כן, בתחילת שנות ה-2000, התגלה בראשו גידול סרטני והוא נזקק לניתוח. להקת כוורת ארגנה עבורו מופע התרמה, גייסה את הכסף שנדרש והניתוח עבר בהצלחה.
"אני כמעט שלא מנגן, מעט מאוד שר וכבר לא עוסק בזה", סיפר קלפטר בראיון לחדשות 12 בחודש מאי האחרון, לכבוד השיר האחרון שהלחין "טל על פרחי הזמן", יחד עם טל סונדק. "אני שומע בראש צליל מסוים ואיתו אני משחק עם הרעיונות שיש לי", סיפר אז. כשנשאל על הדור הצעיר בתעשיית המוזיקה, וענה: "הכל נעשה מפלסטיק, דיגיטלי. המוזיקה שלי יותר טובה מהמוזיקה של הצעירים האלה".