הסוף לשליחת נציגים לאירווזיון דרך ריאליטי: אחרי שנים בהם ישראל שלחה נציגים לאירוויזיון במסגרת תוכנית ריאליטי ("הכוכב הבא", "אקס פקטור לאירוויזיון") הודיע היום (ראשון) תאגיד השידור הישראלי כאן כי הוא החל לעבוד על הקמת ועדת איתור לבחירת נציג שייצג את ישראל באירוויזיון לשנים הבאות.
הועדה תהיה זו שמעתה תחבר את הנציג הבא לאירוויזיון. היא תורכב מתשעה נציגים של התאגיד, ונציגים מעולם התרבות והמוזיקה, כאלה "שישקפו מנעד רחב של סגנונות מוזיקליים בחברה הישראלית", כך לפי ההודעה הרשמית שיצאה מטעמו. חברי הוועדה יורכבו ממנהל תחנות המוזיקה בתאגיד, שני עורכים מוזיקליים בעלי ניסיון בבחירת שירים, שני נציגים מחטיבת הטלוויזיה בתאגיד וארבעה נציגים חיצוניים מעולם התרבות והמוזיקה. הועדה תבחן שמות של זמרות וזמרים המנוסים בהופעות חיות מול קהל גדול ומובילות ברשימת ההשמעות בתחנות הרדיו. אחרי שייבחר הנציג, יחל הליך בחירת השיר שייצג את ישראל.
נזכיר כי תהליך בחירת שיר על ידי ועדה בימי רשות השידור נחל לרוב כישלונות צורבים. הכישלון הזכור ביותר רשום על להקת פינג פונג עם השיר שמח, שהגיע למקום ה-22 (מתוך 24) בשנת 2000. הפעם האחרונה הייתה בשנת 2014 עם השיר Time של איזבו, שלא הצליח לעבור את שלב חצי הגמר. כמו כן, רשומים על הוועדה כישלונות נוספים לאורך השנים כמו "שרה ברחובות" של ריטה ב-1990, "מילים לאהבה" של ליאור נרקיס בשנת 2003, "להאמין" של דוד דאור בשנת 2004 ו-Push The Button של טיפקס בשנת 2007. אפילו שנראה שלוועדה יותר כישלונות מהצלחות, היו לה גם כמה הצלחות שצריך לדבר עליהן ובראשון "דיווה" של דנה אינטרנשיונל, השיר שזכה בתחרות בשנת 1998.