יש להיט היפ הופ חדש שאתם הולכים לשמוע בחודשים הקרובים, ובאופן מפתיע הוא לא מגיע מארה"ב, אמריקה הלטינית או בריטניה - אלא מדרום מערב הודו. הראפר הנומאנקיינד (שנולד בשם סוראג' צ'רוקאט) נולד בהודו, גדל ביוסטון, טקסס, וחזר לארץ הולדתו בשנים האחרונות. דווקא אחרי שחזר קריירת הראפ שלו צברה תאוצה, והשיר החדש שלו, Big Dawgs, הופך ללהיט בטיקטוק ובספוטיפיי גם בישראל - ומככב במקום השני במצעד הויראלי של ספוטיפיי בישראל.

Big Dawgs הוא שיר ראפ אגרסיבי וקליט, אבל ההצלחה שלו נובעת כמעט באותה מידה גם מהקליפ שלו, שעושה כבוד למסורת הודית מרשימה ומסוכנת במיוחד: Well of Death ("באר המוות"). הפעלול המסוכן, שמקורו בארה"ב (שם הוא מכונה דווקא Wall of Death). בתוך זירה מעגלית מעץ, שבנויה כמו חבית, רוכבים אופנועים ורכבים על גבי הקיר, בצורה אנכית. המופע, שהיה קיים גם בארץ, הלך ונעלם במדינות רבות בגלל הסכנה הטמונה בו, אבל בהודו הוא עדיין משגשג. הקליפ לשיר מצולם כולו במבנה של המופע המרהיב והמסוכן הזה, וצ'רוקאט מבצע חלק מקטעי הראפ בזמן שהוא מציץ מתוך אחד הרכבים שנוסע על גבי הקיר.

השיר יצא לפני פחות מחודש ומהווה, ללא ספק, את להיט הפריצה של הראפר ההודי, עם 20 מיליון האזנות שהספיק לצבור בשבועות ספורים ו-17 מיליון צפיות ביוטיוב. כיום, בעידן של גרין סקרין ו-CGI, קל לחשוב שהקליפ הוא אשליה עריכתית מרשימה, אבל הוא באמת צולם, הלכה למעשה, בתוך "באר מוות" בהודו, עם רוכבים אמיתיים שחגו מסביבו של הראפר והעלו אותו על הרכב בזמן צילומי הקליפ. בראיון ל"רולינג סטון" סיפר צ'רוקאט על החוויה המאתגרת.

"צילמנו את הכל ביום אחד, זה כל מה שיכולנו להרשות לעצמנו עם התקציב, וזה היה מאוד קשה פיזית. לא הייתי מסוגל לעשות את זה יומיים ברצף. החבר'ה האלה עושים את זה כל יום והם גורמים לזה להיראות קל", סיפר צ'רוקאט. "בפעם התשיעית או העשירית שהייתי בתוך הרכב כבר הקאתי בקשת. לא היה לי איך להתאמן לפני".

בנוסף לקושי הפיזי, הראפר סיפר, הרעש שהגיע מהאופנועים והרכבים הפך את הצילומים לכמעט בלתי אפשריים: "לא הצלחתי לשמוע כלום, לא ידעתי שזה יהיה ככה עד שהצילומים התחילו. חשבנו שיש לנו רמקול חזק מספיק אבל עם העץ שרוטט והמנועים החזקים לא שומעים שום דבר. לא יכולנו לתקשר ולדבר. אבל אנחנו בנויים לזה".

שם הבמה של צ'רוקאט, הנומאנקיינד (Hanumankind) מרמז לזהות הכפולה שלו כאמריקאי וכהודי: הנומאן הוא אל חשוב בהינדואיזם, הדת הנפוצה בהודו, ו-mankind הוא המילה באנגלית ל"אנושות". הראפר הצעיר הוא חלק מסצנת היפ הופ הולכת ומתפתחת בהודו, אבל כמי שבילה את שנות נעוריו בדרום ארה"ב הוא הושפע מאוד גם מהראפ הדרומי, שאחראי במידה רבה לסאונד הפופולרי של היפ הופ כיום.