2022 הייתה מלאה בתהפוכות לחיי הלילה המקומית, כשהבשורה המשמעותית והעצובה מכולן היא ההודעה על סגירתו של הבלוק האגדי – מה שהיווה מכה לסצנת המועדונים המחתרתית בישראל. מאז, המון בליינים מגלים את המקום שהיה לסוד שמור בסצנת האנדרגראונד – הסליפרס. המועדון, שמציע גם הוא חוויה מחתרתית שנותנת את הדגש על הווייב והמוזיקה על חשבון הניראות והמינגלינג - רק תעיזו להוריד את המדבקה ששמים לכם על הפלאש בטלפון בכניסה למקום - מילא את החור שהשאיר הבלוק בלב של בליינים רבים עם חווית אנדרגראונד איכותית.
הסליפרס, שממוקם כיום בחניון כיכר אתרים ויכול לאכלס בסביבות ה-300 בליינים, החל את דרכו באלנבי 99 המיתולוגי. "הקלאב היה ממוקם בקומה השנייה של הבניין, מעל הבר 'קוקיז קרים'. זה בניין עם היסטוריה בעיר", מסביר אסי נקדאי, הבעלים של הסליפרס (יחד עם שותפו, יורם אבניאל). "זה הבניין הראשון באלנבי שהוקם ב-1918. הוא היה בית משפט בתקופה הבריטית, לאחר מכן בית מאסר עד קום המדינה ולאחר מכן הוא הפך לבניין דירות. המיקום המקורי של המועדון היה דירה לכל דבר".
למה בעצם עזבתם שם?
"עניין ההתחדשות העירונית. לקחתי את הבניין עם חוזה לשנה, אבל בסוף נשארתי עד יולי 2019. ידעתי מהיום הראשון שיהיה שם מועדון, רק שלקח לי כמה שנים לפתוח את המקום. היינו בכל ברגע נתון על 140-100 איש, לא יותר. בסוף, המקום פונה כי הורידו את הבניין. ביום שפינו אותנו התחלנו לעשות מסיבות מחוץ למקום – עשינו מסיבות בעזריאלי בקומה 49, בבלוק ובכמה לוקיישנים – ואז הגיעה הקורונה".
בזמן המגפה, חיפש נקדאי מצא מקום לאחסן בו את הציוד הרב מימי המקום באלנבי 99 ומצא את הבית הנוכחי של הסליפרס. "בזמן הקורונה אחסנתי את כל הציוד במחסנים כי חיפשתי לוקיישן, ככה גיליתי את המיקום שהפך למועדון כיום. מצאתי את עצמי מסדר את הציוד במקום מיום ליום התחלתי לבנות את החזון של המקום".
מה בעצם החזון?
"הסליפרס הוא 'הריל שיט' של האנדרגראונד פר אקסלנס. אין מינגלינג - באים נטו בשביל מוזיקה וכדי ליהנות מהחוויה. ההשראה היא רוברט ג'ונסון, קלאב שנמצא בפרנקפורט. יש לו את מערכת הסאונד מהטובות בעולם וכל השמות הגדולים רוצים לנגן שם כי זו חוויה אחרת".
למה לדעתך אנחנו רואים פחות ופחות אנדרגראונד בארץ?
"לצערי הכסף הגדול לא נמצא באנדרגראונד, אז צריך אנשים עם ביצים גדולות כדי לעשות את זה, אנשים שנשארים נאמנים לעצמם, למוזיקה ולתרבות".
הסליפרס, שנפתח ב-2021 היה סוג של סוד שמור בסצנת האנדרגראונד, אבל עם סגירת הבלוק והמחסור במקומות שמציעים חווית מחתרתית, צבר עוד ועוד פופולריות. "אני יכול להבין מאיפה זה בא", אומר נקדאי כשנשאל על ההשוואה למועדון המיתולוגי בתחנה מרכזית. "כל מילה שאגיד על הבלוק היא מיותרת כי כולם יודעים מה הייתה המשמעות שלו. הסליפרס היה קיים לפני שהבלוק נסגר, אבל אנשים מגלים את המקום עכשיו בעקבות הסגירה והם אלה שעושים את השוואה. אני לא רואה את הקשר ביננו לבלוק, למרות שזו מחמאה גדולה ואני מאוד שמח שהם גילו את הסליפרס. עם זאת, אני עצוב שהבלוק נסגר כי צריכה להיות אלטרנטיבות טובות לאנדרגראונד ולצערי אין כרגע".
אחרי שבינואר הנחיתו את מאנו לה טאף המוערך, בסליפרס מעלים הילוך ויארחו בשישי הקרוב את הדיג'יי האגדי סאשה. "למדתי המון בחיי הלילה אצל ראובן לובלין, הבעלים של האומן 17 בירושלים. שם, גדלתי כבליין ולמדתי הרבה על הנחתת דיג'ייז גדולים. אחד הדברים שרציתי להוכיח בסליפרס הוא שאפשר להביא למועדון קטן את הדיג'ייז הגדולים בעולם, גם אם זה בתל אביב או ישראל. לא צריך פסטיבל בכפר הירקון או בכפר הנוקדים כדי להביא אותם. אם עושים את זה נכון מדויק – הם יגיעו אלינו".
"סשה הוא אחד מהראשונים שחשפו אותי והתאהבתי בעולם האלקטרוני הרבה בזכותו", אומר נקדאי על האגדה שתנגן בישראל בשישי בערב. "שמעתי אותו לראשונה במסיבת הסגירה של אלנבי 58 והוא אחד השמות הגדולים שהכי רציתי להביא, למרות שכמעט בלתי אפשרי להביא אותם לארץ בלי פסטיבל ענק. שנים ניסיתי להביא אותו למסיבת היום הולדת שלי ולא הצלחתי. לכן, התחברנו לחברים מ'ביט בוטיק', ולחבורה של 'הקרנפים בחלל' (שני מותגי הפקות מצליחות בתחום הלילה) כדי לעשות את זה. בחרנו בהם כי אלה הפקות שכמונו מביאות את הקהילה ואת האנדרגראונד. יחד, החלטנו לעשות את המסיבה בגגרין".
מה הלאה?
"בשנה הקרובה אנחנו ממשיכים להביא את הישראלים הכי נכונים והכי מתאימים לסליפרס. יחד עם זאת ננחית שמות גדולים ומובילים בחו"ל. כשאני אומר שם גדול זה קודם כל יוצרים גדולים, אבל גם שמות יותר מוכרים. אנחנו הולכים לעשות תצוגה של הסליפרס בשני מועדונים באירופה, אחד בגרמניה ואחד בשוויץ. בנוסף, ב-2023 נצא גם לשלוש הפקות חוץ שלנו ויהיו גם הפקות משותפות. בפורים נעשה מסיבת קונספט ב-6 למרץ במועדון עצמו עם אמן אורח מחו"ל וליינאפ ישראלי, כשגם הגראז' של המקום יפתח".