עו"ד אורן קומה פסטרנק הוא מהמפיקים והפעילים הבולטים בתחום מוזיקת הטראנס בישראל. לפני 3 ימים נתקל בפוסט של צמד הדיג'ייז פאן פוט כשהם מצולמים עם הדיג'יית הפלסטינית סאמה. סאמה ניגנה לצד פאן פוט ודיג'ייז נוספים בפסטיבל Love Family Park בגרמניה, ותקלטה כשהיא לובשת חולצה ועליה צורת השטח של ישראל ושטחי הרשות הפלסטינית במרכז דגל פלסטין. לטענת עו"ד פסטרנק, מדובר בפראפרזה על המשפט "מהנהר ועד הים" - קריאה אסורה על פי החוק הגרמני.

עו"ד פסטרנק החליט לשלוח מכתב התראה לפני תביעה להנהלת הפסטיבל וכן תקף בחריפות את צמד הדיג'ייז פאן פוט, שהופיעו מספר פעמים בישראל בעבר וכעת פרסמו תמונה יחד עם סאמה. בשיחה עם mako הוא מספר על הצעדים התקיפים שלו נגד הפסטיבל: "זה פשוט ביזיון, קריאות לתמיכה בטרור הפכו לדבר מגניב".

"לקחתי מאוד קשה את העניין הזה", הוא מספר. "הרכב כמו פאן פוט ניגן בישראל לא פעם וקיבל פה אהבה והרוויח פה כסף וקיבל פה תנאים, אני יודע איזה תנאים אמנים מקבלים כשהם מופיעים פה - כיד המלך. אז הוא הולך ונותן לדבר כזה יד?" תוקף פסטרנק. "זה שהם חושבים שהם יכולים לעבור על זה לסדר היום כאילו זה משהו מגניב כזה. זה לא סתם ככה לעשות איזה פוסט ולרשום 'כואב לנו סבלנו של העם הפלסטיני', זה משהו אחר. 'מהנהר ועד הים' היא קריאה להשמדת ישראל. הם יודעים מי זאת סאמה, כולם יודעים מי זאת הדיג'יית הזאת ושכל ההצלחה שלה בעולם הטכנו היא בגלל הפרובוקציות.

בנוסף למכתב ששלח פסטרנק, הוא גם פנה באופן אישי להנהלת הפסטיבל ולצמד הדיג'ייז שאכזב אותו. "בהנהלה אמרו שהם לא ידעו ורק מישהו אמר להם באמצע הסט. גם איתם עוד לא גמרתי", הוא מכריז. "גם פאן פוט, פניתי אליהם בהתחלה בצורה חברית, והם הורידו את הפוסט שלהם. זה פוסט שזכה ל-4,200 לייקים, אחד הפוסטים הכי מצליחים שהיו להם, ועכשיו זה פוגע בהם. חשוב מאוד שזה לא יהיה באוויר".

סאמה, פאן פוט (צילום: אינסטגרם)
פאן פוט עם סאמה בפוסט שנמחק|צילום: אינסטגרם

אז מה השלב הבא, מבחינתו? המפיק ועורך הדין מסביר: "אני רוצה לראות איך גם דברים מתגלגלים. אני מפיק ואני בא באהבה ואני לא מחפש סתם לריב. אני רוצה לראות מה תהיה התגובה בצד השני. זה שהמפיקים ענו - זה כבר יפה. זה שהם הורידו את הפוסט - זה מתחיל להתחמם. בואו נראה איך זה יימשך. חשוב שיראו שהם מתנצלים, כדי שאחרים לא יעשו דבר כזה. זה יותר חשוב לי מלהשיג כסף או משהו כזה. העניין הוא לא עסקי או כספי, הוא אידאולוגי".

בנוסף להנהלת הפסטיבל, לדיג'יי הפלסטינית ולצמד פאן פוט, עו"ד פסטרנק תוקף מפיקים מתחום הטכנו שלא פעלו גם הם בנושא. "אף מפיק טכנו לא הרים את הדגל לטפל בזה, אני לא רוצה להגיד שמות כדי לא להעליב אף אחד, אבל כולם כנראה חושבים על העתיד שלהם ועל איך הם יביאו את ההרכבים האלה בעתיד, זה שלהם. אז אמרתי - אני ארים את הדגל".

"לא יכול להיות שכל מיני מפיקים פה יעשו חשבון קודם כל של הביזנס שלהם וקשרים לפני העניין המוסרי והאידיאולוגי פה", פסטרנק ממשיך במתקפה. "אתה חי פה במדינה, אנשים פה הולכים למוות, נהרגים פה חיילים כל יום. אז אתה מפיק, אתה יחצ"ן, אתה לא בשדה הקרב, אז תיאבק בזירה ההסברתית. לא יכול להיות שתחשוב רק על הכיס שלך ויעבירו את זה לסדר היום. אם לא נעצור את זה זה יקרה בעוד ועוד פסטיבלים", הוא מסכם.