"שיר לילדה שכבר נולדה"
"ביום שנולדת חיממו פועלי האושר, את כפות הידיים מול האש שהוצתה, בגפרור חייך.
לילה לילה אני מתהפנט מקול נשימתך, כמו היתה היבהוב מיגדלור למלח שכמעט נטרף, בשיני הים".
את השיר "שיר לילדה שכבר נולדה" הלחינה חני דינור למילותיו של רוני סומק, והיא שרה אותו בדואט עם נגינת הבס של בנצי גפני.
חני דינור: "את רוני הכרתי לראשונה כשהגיע לדבר בשבחו של עמיתו המשורר, פרץ דרור בנאי. מבחינתי היה זה שיעור מאלף בפירגון! כשבקשתי מרוני לכתוב על עצמו כמה מילים, בחר לתמצת את הווייתו במשפט אחד, הוא אמר: "רוני סומק היה חולצה מס' 2 בקבוצת הילדים של מכבי עבר הירקון ומאז הוא בועט מילים".
עוד בפרוייקט:
>> עם האקורדיון של יוסי גרושקה: "צליל קולו של הגשם", מאת מאי מוזפר
>> עם החליל של טלי רובינשטיין: "מתאפרת" מאת ש.שפרה
>> עם הגיטרה של גדי ציקמן: "מאזין בסתר" מאת יעקב ברזילי
>> עם הקלרינט של פטר ורטהיימר: "הסתיו עובר" מאת אריה סיון
>> עם הנבל של סוניטה סטניסלו: "זה שאני עף" מאת אורציון ברתנא
>> עם הויולה של גליה חי: "הבל החיים", מאת פרץ דרור בנאי
>> עם הקונטרבס של גלעד אפרת: "תני לדמעות", מאת נתן יונתן
>> עם המנדולינה של שמואל אלבז: "אישה בודדה", מאת אשר רייך
>> עם הפסנתר של רמי הראל: "אור" מאת אלישבע גל
רוני סומק - משורר ואמן
רוני סומק למד ספרות ופילוסופיה יהודית באוניברסיטת ת"א וכן- רישום במכון אבני. פרסם 11 ספרי שירה וכן 2 ספרי ילדים עם ביתו שירלי. שיריו תורגמו לעשרות שפות וחלקם הולחנו ע"י מיטב המלחינים. הוא זכה בפרסים רבים בין השאר - פרס ראש הממשלה,פרס יהודה עמיחי לשירה וכן בפרסים מטעם פסטיבלי שירה בינלאומיים ובעיטורים מטעם הרפובליקה הפולנית וממשלת צרפת. עבודות האמנות שלו הוצגו בתערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובעולם. סומק חבר בהנהלה הציבורית של להקת בת שבע וכפעיל חברתי הוא חבר במועצה של הקרן החדשה לישראל וחבר הועדה הציבורית של התיאטרון הערבי יהודי ביפו.
רוני סומק ביו טיוב
בנצי גפני - נגן בס, מלחין ומפיק מוסיקלי
כששירת בתזמורת חיל האויר פגש את מי שהפכו יחד איתו להיות חברי ההרכב האינסטרומנטלי "אסטה", שהפך לפרוייקט חייו במשך 26 שנים של יצירה והופעה. עם שחרורו מהצבא הפך לאחד מנגני הבס המבוקשים והעסוקים בארץ. הוא מקליט ומופיע עם אמנים מן השורה הראשונה כמו גידי גוב, רמי קליינשטיין, ריטה, אריק איינשטיין, שלום חנוך ועוד רבים.
ב 1991 עבר לניו יורק עם חברי "אסטה" כדי לפתח קריירה בינלאומית כשבמקביל לקח חלק במשך שנתיים באנסמבל המוסיקה הערבית הקלסית של נגן הכינור הערבי סימון שאהין. ב1995 החלה "אסטה "בסיבוב הופעות בינלאומי שכלל השתתפות בפסטיבלי המוסיקה המובילים בעולם וכן הופעות מכובדות בבית הלבן, במרכז קנדי לאמנויות הבמה ובאולמות מכובדים ברחבי ארה"ב ואירופה. במהלך ההופעות הוציאו חברי אסטה 3 אלבומים שזכו להפצה בינלאומית כשאחד מהם יצא בהפקה משותפת שלהם ושל סטיב בוייר זוכה פרס ה"גראמי". ב-2011 הוציא בנצי גפני אלבום סולו אינסטרומנטלי (Early Dream) אותו כתב והפיק ומאז מפיק אלבומים לאמנים נוספים.
חני דינור - "משוררים בדואט" - אודות הפרויקט
"לספרי השירה היה חלק נכבד במדף הספרים בבית הוריי וכך התוודעתי לעולם ומלואו של מילים השזורות כאבני חן בשרשרת. השירה להבדיל מהפזמון אינה נכתבת במטרה להפוך לשיר בעזרת הלחן, היא עומדת בפני עצמה,במלוא הדרה וגם כשאין בה חריזה ומשקל - היא מתנגנת. עבורי כמוזיקאית, להלחין שירת משוררים זו הרפתקאה מאתגרת במיוחד, דווקא משום שבניגוד לפזמון, שירה אינה נכתבת על מנת להיות מולחנת. אני תמיד מתרגשת כשמונח לפניי טקסט מעורר השראה, שיש בו סיפור, התרסה, מחאה, הומור, שמחה, כאב, עונג והכל נכתב בשפה כל כך מדוייקת וקסומה. לעיתים משתמש המשורר במילים המוכרות אבל בצירוף שלא השתמשו בו קודם ובורא את המילים מחדש. התמזל מזלי ולאורך השנים התבקשתי על ידי משוררים שונים להלחין משיריהם בארועי מחווה ובערבי השקה של ספריהם החדשים ואט אט נאספו להם שירים שבקשו להשמיע את קולם.
"הרעיון לשיר כל שיר כדואט עם כלי אחד אחר, עלה מתוך הרצון לתת כבוד למילה ולאפשר לה להיות בקדמת הבמה. באותה מידה, גם ביקשתי לאתגר את עצמי כזמרת שקולה חשוף לגמרי ואינו יכול להסתתר או להתמך ושלכל ניואנס בביצוע הקולי יש משקל ומשמעות. היה גם רצון לתת מקום של כבוד לכל כלי בנפרד, גם לכאלה שאינם כלים הרמוניים ובד"כ מנוגנים במסגרת הרכב אינסטרומנטלי. חשוב לציין שגם קהל המאזינים, המורגל בעושר צלילי, זוכה להיות מאותגר בהזדמנות הזאת.
"בחירת הכלים הייתה פועל יוצא של הלחנים השונים ושל האופי המסויים שבקשתי לתת לכל שיר ושיר .
כל אחד מהנגנים הנפלאים, הנמנים על השורה הראשונה של המוסיקאים בארץ, תרם מאישיותו המוסיקלית ומהסגנון היחודי שלו והשארנו במכוון מקום גם לאלתורים ספונטניים בזמן ההקלטה עצמה. חשוב להדגיש שכל השירים הוקלטו בפורמט של הופעה חיה, כלומר- בטייק אחד בזמן הצילום עצמו .אולפני ברדו בהם הוקלטו וצולמו הדואטים שותפים לפרוייקט כבית תוכן מוסיקלי שרואה את קידום השירה העברית לנגד עיניו. היה זה מסע ארוך ומרגש ואני תקווה שתתרגשו יחד איתנו". חני.
אולפן הקלטות וצילומים: "ברדו". צילום ועריכת וידיאו : אינדי