מאפיית "ג'ייקובס" בקריית אונו

היה הייתה פעם מאפייה משפחתית קטנה שהקים בשנת 1939 לוי ודש, עולה טרי מהונגריה. העסק הקטן גדל אט אט והפך ל"מאפיית ודש": שם שמעורר מיד את בלוטות הרוק והנוסטלגיה של ארליך ואטדגי כשהם נזכרים בכיכר הלחם המפורסמת ההיא. לפני כמה שנים נמכרה המאפייה, אבל בימים אלה ממש ממשיך הנכד אמיר ודש את המסורת המשפחתית, הפעם בסטייל שנות האלפיים - "ג'ייקובס" היא מאפיית בוטיק שמתהדרת במילים כמו "בולנז'רי" ו"פטיסרי", וממוקמת בהוד השרון. עכשיו, היא מתרחבת ופותחת סניף חדש בקריית אונו, זירת ההתרחשות של סצנה קולינרית חדשה ומעניינת. כן כן, מה ששמעתם. "ג'ייקובס" צמודה למעדניית "מזלונה" האיכותית ולמסעדה האסייאתית "קיסו" (מבית "סושי- פו" התל אביבית הנודעת), ומציעה לחמי בוטיק ללא חומרים משמרים, ארוחות בוקר, קישים ועוד. אסף אטדגי ממליץ לתושבי קריית אונו לפתח שגרה פריזאית הכוללת רכישת לחם המאפייה, גבינות ונקניקים במעדניה, ובסוף גם קצת סושי לדרך- כי למה לא בעצם.   

"המלביה" בשוק הפשפשים

מלבי  (צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט)
"הבנות שלי מטורפות על זה"|צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט

הסניף הראשון של "המלביה" ממוקם בצמוד לפאב "המנזר" הפופלרי, ומהווה, כך מסתבר, מקום מפגש לוהט לבני נוער, העדכון הזה אגב, באדיבות עינת ארליך שמכריזה: "הבנות שלי מטורפות על זה! אני כל הזמן שומעת -  'אמא, אני הולכת למלביה!'". המקום, כפי שניתן להבין, מגיש מגוון סוגי מלבי, ועכשיו הצעירים השאפתניים והאמיצים שהקימו אותו מתרחבים ופותחים סניף בלוקיישן הטבעי ביותר: שוק הפשפשים ביפו. בינתיים, זה עובד לא רע בכלל. "כנראה שמדובר במוצר טוב מאד", אומרת מבקרת האוכל שלנו, וממשיכה להתגרות בנו עם רשימת התוספות האפשריות למלבי- קראמבל עוגיות, קרמל, לימון והל, וניל וקינמון. אה, ויש גם מלבי טבעוני, כמו שדודה שושנה של אטדגי מכינה.

קוקטיילים טבעוניים ב"זכאים"

זכאים בר קוקטיילים (צילום: חני זכאים,  יחסי ציבור )
טבעוני ומושחת|צילום: חני זכאים, יחסי ציבור

אם כבר בטבעונים עסקינן הגיע הזמן שגם הם יוכלו לבלות קצת. "טבעונות ואלכוהול משום מה לא מתחברים, אבל למה בעצם?" תוהה ריטה. ה"זכאים" היא מסעדה טבעונית שבאה ליהנות ומבססת את הביטוי "טבעוני מושחת", שזה למעשה ההפך מברירת המחדל המוכרת- "טבעוני בריא". המקום זוכה להצלחה, וכעת הוא מתפתח ומשיק בר קוקטיילים ייחודי. הייחוד נעוץ קודם כל בעובדה שמדובר במשקאות מחומרים טבעיים לחלוטין, בניגוד לקוקטייל המצוי שמורכב לרוב מתמציות מלאכותיות - חוץ מבלאדי מרי שעשוי מעגבנייה טריה מגוררת, מציע המקום תפריט קוקטיילים פרסיים: "תוחמה שרבטי" המורכב מזרעי בזיליקום ומי ורדים (ומזמין מבטא פרסי שאטדגי לא מהסס לאמץ), בוחא - ערק תוניסאי שעשוי מתאנים, קוקטייל חרוסת עם ויסקי מעושן, קוקטייל ירוק עם רשאד, טרגון ולימון פרסי ועוד. לא לטבעונים ופרסים בלבד.

עוד בבילויים: 

"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24

>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן