כבר מגיל צעיר הקדיש אבי דה פילוסוף את חייו לספורט; כמתאמן, כסטודנט, כמאמן וכמנחה. כבר בילדותו זכה לעמוד על הפודיום פעמים רבות אחרי שנחשב לאחד הרצים הבולטים לגילו, ובבגרותו כבר נחשב לאחד הרצים המוכשרים בישראל. אחרי שנים רבות שהוקדשו לריצה בלבד, החליט אבי להתחרות בתחרות "איש הברזל". לקראת התחרות הוא שינה את אורח חייו, התאמן 24 שעות בשבוע, שעות השינה שלו התקצרו, התזונה הותאמה במיוחד, ולפניו הייתה מטרה אחת בלבד: תחרות "ישראמן אילת" שעתידה הייתה להתקיים בינואר 2013.

אבל אז, בבוקר ה-6 לאוקטובר 2012, התהפכו לאבי החיים. הוא יצא עם אופניו לאימון בירידות מירושלים והדבר הבא שהוא זכר זה את הרגע בו התעורר בבית החולים לאחר שנפצע במהלך האימון. מאז אותו יום אבי משותק בפלג גופו התחתון. "רגע אחד עמד בפני אתגר צליחת תחרות איש הברזל, הנחשב לאחד מן האתגרים הקשים בעולם, ורגע אחרי עמדתי בפני אתגר חדש: האתגר השיקומי. ממשימה שהיא בקצה גבול היכולת האנושית עברתי להתמקד בעניין פשוט לכאורה; לעבור מהמיטה לכיסא הגלגלים ולהפך", מספר אבי.

הפציעה והחיים החדשים דרשו מאבי שעות רבות של עבודה קשה, אך לתדהמת הרופאים לאחר שלושה שבועות אבי התאושש בצורה מפתיעה ומיד חיפש את היעד הבא. לצורך שיקומו גייס אבי את כל הכישורים המנטליים והפיזיולוגיים שסייעו לו כספורטאי; נחישות, השראה, סיבולת, התמדה וכמובן הישגים. "ידעתי שאוכל לעשות זאת אם אאמין בכך, ואכן, ארבעה חודשים לאחר הפציעה שוחררתי מבית-החולים".

אבי חזר לעסוק בספורט וחיפש אתגרים חדשים המותאמים למצבו החדש. אתגרים כמו צליחת הכנרת בשחייה, השלמת מרתון טבריה 2016 על כיסא הגלגלים היומיומי שלו, השתתפת בתחרות "ישראמן אילת", והשתתפות במרתון ניס. העיסוק בספורט, שהיה זה שמלעשה הוביל לתאונה, היה גם זה שעזר לו לבסוף להשתקם ממנה.

אבי דה-פילוסוף על איילון (צילום: צילום משפחתי באדיבות המשפחה)
בדרך לטוקיו 2020. אבי דה פילוסוף|צילום: צילום משפחתי באדיבות המשפחה

אחרי ההשתתפות בתחרות ישראמן אילת, גמלה בליבו של אבי ההחלטה: "אני חוזר למרוצים. אם איני יכול לרוץ, אעשה זאת בדרכי ופשוט אתגלגל". מאותו רגע עולם שלם נתגלה בפניו – ענף הספורט Wheel Chair Racing, ענף ספורט פאראלימיפי שטרם היה מוכר בישראל, אולם נפוץ מאוד בחו"ל. מדובר בענף שמכבד אותו ואת יכולותיו המוגבלות, מעניק לו ביטחון, מעודד אותו וממלא אותו בתקווה. "במרתון ניס עמדתי על קו הזינוק, לראשונה כמתחרה בענף זה, כשלצדי עוד שמונה מתחרים נוספים על כיסא גלגלים וההתרגשות הייתה עצומה. שוב הייתי למתחרה מן המניין, כזה שמתכונן לזינוק, מתרכז ומתוח, נותן את כולו ושואף לנצח", מספר אבי בהתרגשות. "אני רוצה להמשיך את מרוץ חיי ולהגיע להישגים. אני מאמין בדרכי ומתאמץ לשכלל את היכולות שלי, אבל אני זקוק גם לאמונה, לתמיכה ולדחיפה שלכם".

"ברצוני להיות שגריר של ענף הספורט הפאראלימפי החשוב הזה ולפתח אותו בארץ. זהו ענף שמקדם אמונה, הצלחה והכלה. אני מאמין שייצוג המדינה באולימפיאדה, השתתפותי בטוקיו 2020 והבאת הישגים למדינה, תהיה אבן דרך משמעותית במיסוד הענף ובקידום העיסוק בענפי הספורט הפאראלימפיים בישראל. עזרו לי להצית את הלפיד שלי".

חבריו של אבי לקבוצת הריצה, מתאמניו ובני משפחתו פתחו קמפיין הדסטארט מרגש בו הם מתגייסים כולם ומזמינים את כל מי שמעוניין לקחת חלק בפרויקט וכך לעזור לאבי להשתתף באולימפידת טוקיו 2020. על מנת לקחת חלק במשחקים הפאראלימפיים שייערכו ביפן בעוד כשנתיים, על אבי לרכוש כיסא גלגלים חדש, אשר תואם לענף ויתאים למידותיו, להמשיך ולהעסיק מאמן בינלאומי, וכמובן לנסוע למחנות אימונים ותחרויות הכנה בחו"ל מאחר ולא קיימות תחרויות בענף זה בישראל.

>> רוצים לעזור לאבי להגיע לאולימפיאדה? בואו לתמוך במטרה החשובה ממש כאן

אבי דה-פילוסוף על קו הזינוק (צילום: צילום משפחתי באדיבות המשפחה)
תמיד על קו הזינוק. דה פילוסוף|צילום: צילום משפחתי באדיבות המשפחה