"ניבי זגורי חשב שאם הוא מבלה בסין ובתאילנד הוא מוגן ולא יהיה אפשר להסגירו לישראל, אבל הוא עשה טעויות של עבריין מתחיל", מספר קצין משטרה בכיר שהיה מעורב במעצרו של זגורי. "נתנו לו את האפשרות לחשוב שאין לנו ראיות נגדו, אבל מתחת לפני השטח אספנו הקלטות שמוכיחות את מעורבותו בכמה מתיקי הרצח בהם הוא מואשם. למעשה 'הרדמנו' אותו ונתנו לו תחושת ביטחון כדי לגרום לו לעשות את כל הטעויות האפשריות. בסוף הוא נפל בכל הפחים שטמנו לו".
כשנה לאחר מכן חוסל בנתניה אלישע סבח כשעבד במסעדה שבבעלותו שבאותו רגע הייתה הומת אדם. במשטרה חשדו שזגורי שיגר למשימת החיסול את אריק איטל, אחד ממקורביו, כדי לנקום בסבח שגם הוא שימש נגדו כעד בתיק שבגללו ישב בכלא 7 שנים.
ביוני 2017 חוסל עד המדינה טל קורקוס באמצעות מטען חומר נפץ שהתפוצץ במכוניתו והופעל בשלט רחוק. במשטרה חשדו שאחרי שחיסל חשבונות עם גרושתו של קורקוס, זגורי רצה לסיים את נקמתו ושלח את איטל לחסל את קורקוס על כך שהפך עד מדינה נגדו.
בעוד זגורי מתמרן בין סין לקוסומוי ונפגש שם עם עבריינים ישראליים, חוקרי ימ"ר נגב כבר ישבו לו חזק על חשבון הוואטסאפ בפרטי שלו, יירטו שיחות שניהל עם אריק איטל, והשיגו שני עדי מדינה ועוד עד תביעה שהסכימו להפליל אותו בכל מקרי הרצח.
"הטעות הכי גדולה של ניבי הייתה ההתלהבות המוגזמת שלו מהעולם הדיגיטלי. כשהוא ישב בכלא הוא לא החזיק בטלפון סלולרי, אז כשהוא השתחרר הוא התלהב מהשימוש בו ומהאפליקציות כמו ילד קטן. הוא לא הבין שהמשטרה יכול ליירט לו את שיחות הוואטסאפ. היה לו ביטחון מופרז", סיפר עבריין לשעבר שמכיר היטב את זגורי. "במקום לסתום את הפה אחרי כל חיסול ולהתנתק לחלוטין מהסלולר - הוא שיחק לידיים של החוקרים שחיכו לו בסיבוב".
שלושת תיקי הרצח שבהם מואשם זגורי (הירש, קורקוס וסבח) נחקרו במשך כשנתיים. החקירות כללו גיוס עדי מדינה, אבטחתם ואבטחת בני משפחותיהם עד לסיום המשפט (שטרם התחיל). על פי נתונים שהגיעו ל-mako עלויות האבטחה של העדים ותשלומים שונים שקיבלו מגיעים לפחות לארבעה מיליון שקלים. שאר הכסף, כ-11 מיליון שקלים, הושקעו בשימוש באמצעים טכנולוגיים שונים כמו מעקבים בארץ ובעולם; איסוף ראיות; אלפי שעות חקירה; והעסקת שוטרים רבים בתחום ניתוח המידע וההערכה (שני מחלקים שנחשבים לסודיים והמסווגים ביותר בימ"ר נגב).
בחישוב מהיר מעיריכם במשטרה שהשקעה בתיק זגורי עלתה להם לא פחות מ-15 מיליון שקלים. "בכל התיקים יש לנו ראיות שהוא מעורב במקרי הרצח; בתיק החיסול של קורקוס לצורך העניין, הוא תפור מכל הכיוונים. השקענו מיליוני שקלים כדי לפענח את כל התיקים נגדו", מציין גורם במשטרה. "השתמשנו באמצעים טכנולוגיים משוכללים ביותר ויקרים מאוד. לא חסכנו בכלום. כמו כן, ראוי לציין שנהנו משיתוף פעולה פורה עם העמיתים שלנו בסין ובתאילנד".
זגורי אגב, מכחיש את כל ההאשמות נגדו, והוא טוען מנגד שתפרו לו תיק ושעדי המדינה והתביעה אינם אמינים. המשפט נגדו ונגד כל שאר הנאשמים האחרים ייפתח במהלך החודשים הקרובים לאחר שהסנגורים יקבלו לידיהם את כל חומרי החקירה שמסתכמים בעשרות אלפי עמודים וכמה עשרות דיסקים מלאים במידע.
לאחרונה, בזמן שהוא מחכה לתחילת משפטו, דווח כי שירות בתי הסוהר דחה את בקשתו של זגורי לשהות בהפרדה זוגית עם העבריין אסי אבוטבול. בשב"ס טוענים כי מדובר בצמד עבריינים מסוכנים שעליהם להיות בהפרדת יחיד.