עם כל הכבוד לגבר החדש שמורח קרם לחות, מגרגר פילינג ומוציא שחורים, אנחנו פה בשביל לעשות כבוד לכמה גברים ישנים ושרוטים, שפסגת השאיפות שלהם בנוגע לטיפוח היא איך לעזאזל עוברים בשלום את העונש היומי של גילוח.
אז אוקיי, נכון שאם יש לך עור של פיל תוכל להסתדר גם עם סכין חלודה, בלי קצף ועם אלכוהול נקי בתור אפטרשייב, אבל אם בורכת ברעמת אדירים עם צמיחה מוגברת ושורשים על הפנים (מי אמר מוש בן ארי?) או סתם בעור עדין כמו תחת של תינוק, אתה רגיל לאכול אותה עם פצעונים, אדמומיות וצריבות אחרי כל סשן מוקצף מול המראה.
ובכן, לא עוד. אם תקרא את המדריך שלפניך כמו שאתה בודק את פירוט ההוצאות בוויזה של אשתך - מובטחת לך חווית גילוח משופרת, פרצוף חלק ורגוע, או לפחות חדר אמבטיה שלא נראה כמו בית מטבחיים שיצא משליטה.
1. בעד או נגד כיוון הזיפים?
אחד הדברים הכי מבלבלים אחרי זהות מינית בגיל ההתבגרות, היא השאלה האלמותית: איך להתגלח - עם כיוון הצמיחה או נגד? מלמטה למעלה או להפך? אז כמו בסקס עם אחת שהיתה יותר מדי זמן בהודו, חובה להתחיל ממשחק מקדים: לסבן את הפנים עם קצף או ג'ל (אין הבדל בין השניים), רצוי אחרי מקלחת במים חמימים שמרככים את הזיפים.
ומה לגבי הכיוון? הנה תשובה סופית, מוסמכת ומנומקת: הכיוון הנכון הוא מלמעלה למטה, עם כיוון הזיפים. זה אמנם יוצא טיפה פחות חלק מהאופציה השנייה – אבל גם הרבה פחות מגרה את העור ולכן מוריד את הסיכוי לצריבות, פריחה וצמיחת שערות מתחת לעור (צרה בפני עצמה שנגיע אליה בהמשך).
אלא מה, זיפים הם מאוד מתעתעים. אצל כל אחד הם גדלים אחרת, ואתה אמור לדעת איך זה עובד אצלך. יכול להיות שתצטרך לשחק קצת עם הכיוונים, אבל בגדול - אצל רוב הגברים השערות צומחות מלמעלה למטה באזור הלחיים, ומלמטה למעלה באזור הסנטר.
מה שבטוח, תמיד תתחיל לגלח מהלחיים, צידי הפנים והצוואר. הזיפים המעצבנים יותר צומחים על הסנטר ומסביב לשפתיים, ודורשים ריכוך ממושך יותר. תן להם להשתכשך עוד קצת בקצף עד שתגיע לאיים עליהם בסכין, ואז הם ייכנעו לו בקלות רבה יותר. לתוצאה אופטימלית, אחרי שהעברת ויש אחד עם כיוון הצמיחה, סיים בעדינות ובזהירות נגד הכיוון, והרי לך מקסימום גימור במינימום סיכונים.
טיפ של קמצנים: אם יש לך זיפים קשים וצפופים שעושים לך את המוות בגילוח, לפני שאתה מורח קצף או ג'ל, רכך אותם בקונדישינר לשיער. זה יתגבר את פעולת הריכוך ויחסוך לך זמן וקצף.
טיפ של כוסיות: אם יש לך עור רגיש במיוחד וגילוח משאיר אותו מעוקצץ ואדמוני, קח סיבוב על ערכת הגילוח של החברה/אישה/שותפה שלך, או במקרים שהמצב לא מאפשר - של אמא שלך. הלהב של סכיני הנשים עדין יותר, וג'ל הגילוח הנשי מכיל חומרים מרככים ומרגיעים.
2. סכין או מכונה?
בעניין הזה הדעות חלוקות, אז הפקדנו את ההכרעה בידי הסמכות הרפואית העליונה בצוות הייעוץ שלנו, שכך קבעה: מכונת הגילוח עדיפה על סכין, מאותה סיבה שעדיף להתגלח עם כיוון הזיפים. גילוח במכונה הוא ידידותי יותר למשתמש כי הוא מתבצע צמוד פחות לעור, מה שמפחית את הסיכוי לגירויים ודלקות. מה גם שהמכונות החדשות שיצאו לשוק עושות את העבודה לא רע ומשאירות את העור חלק ונעים.
3. שני להבים, שלושה או תעזבו אותי באמאשכם?
אם קשה לך להתחבר למכונות עם בטריות ואתה מעדיף לחיות על הקצה עם הלהב, גם זה בסדר גמור. לטענה שסכין עם הרבה להבים מגרה יותר את העור אין באמת ביסוס, וגם כאן אפשר לברך על תקציבי הפיתוח המופרכים של חברות הקוסמטיקה: הסכינים החדשים מצטיינים בשלל שכלולים, הנדסת אנוש משופרת ותערים חדים ואיכותיים יותר. אין צורך לחשוש מהם. כמובן, אם אתה לא סובל מפרקינסון.
4. מתי לזרוק?
בדיוק כמו תחתונים וגרביים, את סכיני הגילוח כדאי להחליף אחת לכמה ימים כדי לשמור אותן חדות ונקיות. אם אתה סובל מאקנה ולא רוצה לסחוב את זה איתך לעוד הרבה זמן, פיתרון טוב יהיה להחליף סכין אחרי כל גילוח כדי לצמצם את הסיכוי לזיהום. מצד שני, זה יצמצם באופן ניכר גם את יתרת הזכות בעו"ש שלך, ואתה עשוי למצוא את עצמך חסר בית די מהר. אבל היי, לפחות אתה חלק.
5. מתי להתגלח?
מתי שנוח לך, וממש לא משנה אם זה בבוקר או בערב. מה שכן, אם חשוב לך להגיע חלק למשעי לאירוע מסוים, חכה עם הגילוח כמה ימים. זיפים בני יומיים-שלושה ישמחו לעוף לך מהפרצוף בקלות רבה יותר. כלל יסוד: ככל שהשערה ארוכה יותר, היא גמישה יותר. תשאל את חברה שלך.
6. עם או בלי אלכוהול?
לא כל מה שאבא שלך עושה גם אתה צריך, ואנחנו לא מתכוונים לסקס עם העוזרת אלא לאפטרשייב. אין לנו בעיה עקרונית איתו כל עוד הוא לא מכיל אלכוהול, וזה לא כי אנחנו בשליחות החוק, אלא מסיבה הגיונית ופרקטית: רכיבי האלכוהול גורמים לתחושת עקצוץ, גירויים, יובש ואלרגיות בעור. אם אתה חם על אקט סיום מוקפד לגילוח, לך על אפטרשייב בלי אלכוהול, או על קרם לחות. הראשון נותן אפקט מרענן, השני מרגיע את העור ומרכך.
7. איך להשמיד פצעון?
טוב, זה לא בדיוק פצעון, זאת שערה שנתקעה מתחת לעור ויוצרת מין בליטה, נקודה מוגלתית על העור שדומה לפצעי אקנה. במקרים קשים יותר אתה ממש רואה את השערה מגולגלת מתחת לעור אבל לא מצליח להגיע אליה. וכן, זה כואב.
איך זה קורה? יש שמאשימים את גילוח השערה נגד כיוון צמיחת השיער, אבל זה יכול לקרות גם למי שמשתמש במכונה. מה שבטוח, זה נפוץ בעיקר בקרב בעלי השיער החזק והצמיחה האינטנסיבית. חלאס, מוש, לא שכחנו אותך.
מה עושים? ובכן, כאן אין מנוס מלפלוש לטריטוריה של הגבר החדש, ולעסות את הפנים בפילינג גרגרים פעם-פעמיים בשבוע. הפילינג מסיר תאים מתים, מה שמקל על השערה הכלואה להשתחרר החוצה. אם ממש קשה לך הרעיון, נסה בעזרת מברשת להבריש את השערה הסוררת נגד כיוון הצמיחה. ואם מדובר בבעיה כרונית שלא חולפת, תזיז את עצמך ואת השערה שלך לרופא עור.
עוד פעולת מנע היא להשתמש בסבון פנים אנטי-בקטריאלי (כלומר, שיש בו מרכיבים נוגדי דלקת). זה לא יוציא את השערה החוצה, אבל ימנע התפתחות זיהום סביבה. כל מה שאתה צריך זה לרחוץ את הפנים ולשטוף. המיקרוב יעלם מעצמו.
ותודה לליאת הלפרט-פליסר, מנהלת הדרכה ארצית באם.די.פורמוליישנס, ולד"ר בת שבע מרקוס, רופאת עור ומין, שהראו לנו את האור בקצה השערה.