לרדת במשקל זה לא קל. לרדת במשקל ולהיראות כמו שוורצנגר, זה כבר קשה. לרדת במשקל, להיראות כמו שוורצנגר ולהישאר ככה כל החיים למרות הפיתויים - זה כבר שווה סיפור. אנו מביאים לכם את הסיפורים של שלושה גברים שעשו זאת בגדול, הפכו משמנים לשרירנים, והצליחו להישאר באותו משקל וגזרה לאורך זמן. ומכיוון שאנחנו רוצים שזה יקרה גם לכם, במידת הצורך כמובן, גם נסביר איך הם עשו זאת.
"הפסקתי עם החצילים הקלויים"
דודי ליבנה (48), איש הייטק מראש העין, משחזר: "במרץ 2007 נכנסתי למשטר אימונים אצל מאמן. הגעתי 93 קילו ותוך תשעה חודשים ירדתי 18 קילו. לא נהייתי שחיף. נהייתי שרירי עם תוכנית אימונים ותזונה. הייתי מאוד לא מרוצה ממה שהייתי לפני, גם כתבתי בלוג על זה כדי לתת השראה לאנשים אחרים".
בשביל להצליח, כולנו יודעים, צריך משמעת. בשביל לקבל השראה אנו מביאים לכם את זאת של דודי, שוויתר על מאכל אהוב. "אני מאוד אוהב חצילים קלויים", הוא אומר. "אבל המאמן אליו הלכתי הגביל אותי בכמות כי יש בזה סוכר. עשיתי תהליך הרזייה", הוא ממשיך, "והפכתי להיות שרירי כי האימונים כללו באירובי וחדר כושר".
חוץ מוויתור על חצילים, דודי התחיל לספור גרגירי אורז. "את התזונה חייבים לשקול. כשאני אוכל אורז אני שוקל את כמות האורז שאני אוכל. אי אפשר לאכול בלי הגבלה את התפריטים האלה. התזונה שלי מכילה גבינה חצי אחוז וקוטג' שלושה אחוז". שנים לא אהבתי את הגוף שלי, הוא אומר, וזאת פשוט הרגשה נהדרת.
מי שאימן את ליבנה, וגם את שני הגברים הבאים שמיד מגיעים, הוא גיל גרנות, הבעלים של חברת ישראל בודי. "למרות שרבים חושבים שמעל גיל 40 זה 'אבוד', דודי הלך על כל הקופה", גרנות אומר. "הוא עשה מהפך משמעותי החל מאורך חייו ועד למראהו החיצוני".
"השתנתה לי צורת החיים"
רועי דותן (29), שהוריד קרוב ל-30 קילו והתחטב כפי שאפשר לראות בתמונות, משתף אותנו בסיפור שלו. "הייתי עם עודף משקל מאוד גדול", הוא אומר. "ובעזרת האימון הצלחתי לרדת. ממש השתנתה לי צורת החיים. איך שאני נראה, הביטחון שלי. עקבתי אחרי תוכנית אימונים שבנו לי מא' עד ת' מה אני אוכל בכל יום בכל שעה ובכל דקה. בהתחלה הייתי מאוד ספקן לגבי היכולת באמת לעזור לי. לא האמנתי שבאמת אצליח לרדת. לאט לאט התחלתי לראות תוצאות. עם הזמן נשאבתי לזה יותר ויותר. בסופו של תהליך אני מרוצה מהתוצאות שהגעתי אליהן".
"התחושות הפיזיות הרבה יותר טובות", הוא מוסיף. "אתה לא אוכל כל יום ג'אנקפוד. מתפריטים של פיצות והמבורגרים אתה עובר לתפריטים איכותיים יותר. אתה מרגיש הרבה יותר בריא עם הגוף".
"התמכרתי לאימונים"
שגיא עובדיה (28) מספר שמכון כושר לא עשה עבורו את העבודה. "לא הייתי מבסוט מהגוף שלי", הוא אומר. "נכנסתי לחדר כושר, לא ראיתי תוצאות. החלטתי ללכת למישהו שיכוון אותי. התחלתי את התהליך הזה של שלוש שנים טובות ועד היום אני מתעסק עם זה. באתי ממקום של כלום, והוא כיוון אותי לתזונה. עשה מעקבים. זה נתן לי להרגיש אחרת. אני מרגיש שינוי גם נפשי. בוא נגיד שזאת עכשיו מחלה חיובית שאי אפשר לצאת ממנה, האימונים והתזונה. בהתחלה לא הייתי בעד זה. לא הייתי בכלל מתעסק עם זה. עכשיו אני לא מפסיק עם זה וזה עשה לי טוב בדרך".
מה שחשוב, לדבריו, הוא להתאים את התוכנית ללו"ז של המתאמן, כדי ששגרת ההרזייה לא תתנגש בשגרת החיים. במקרה שלו מדובר בלו"ז עמוס, כך שהוא הכין לעצמו תוכנית אוכל שתתאים לכך. "אני קם בשש בבוקר. יש לי תפריט לארוחת בוקר ולפי השעות של סדר היום שלי מה אני יכול לאכול ואיך אני יכול לאכול. אם אני בנסיעה אז אפשר לחטוף שייק במהלכה". לא היה קל להיכנס למשטר התזונה: "היו המון קשיים בדרך. חלק מהקשיים זה התמדה. בנוסף לעבודה שאני עובד ללכת לחדר כושר ובנוסף להקפיד על שש ארוחות ביום זה מאוד קשה. החודש חודשיים הראשונים היו קשים".
המטרה: לבנות שריר בלי לעלות באחוז השומן
המסר, אם כך, הוא שכל גבר יכול לעשות שינוי בתוכנית התזונה שלו. גרנות מסביר את הייחודיות של חיטוב למי שנמצא בעודף משקל. "ירידה במשקל הנה פונקציה של קלוריות ואיזון נכון בין אבות המזון ותזמונם לאורך היום", הוא מסביר. "לאדם בעל נטייה להשמנה יותר קשה להגיע למצב של אדם שרירי". לדבריו, בניגוד למה שמקובל לחשוב שריר אינו הופך לשומן מאחר ואלו שתי רקמות שונות לחלוטין. לכן, הוא אומר, התהליך שעברו השלושה (ורבים נוספים) קשה הרבה יותר.
אז מה הם עשו בעצם? קודם כל, הורידו את מסת השומן הרבה. "אחר כך מנסים לבנות שריר מבלי לעלות באחוז שומן. תהליך זה דורש הכוונה מאוד אישית ומאוד ספציפית לכל אדם ולנתונים שלו. מניסיון רב שנים אני יכול לומר שבדרך כלל האנשים בעלי עודף המשקל הנם האנשים בעלי המוטיבציה הגדולה ביותר לשנות את מבנה גופם, במיוחד כאלו שבגיל הבגרות 16-20 סבלו מאותו עודף משקל ולא פעם פגיעה בבטחון העצמי".
לעובדיה יש מסר למי שבתחילתו של תהליך: "מי שמרגיש לא נוח עם הגוף שלו שינסה להיכנס לסדר יום, לתוכנית, זה ייתן לו הרגשה טובה. גם נפשית וגם פיזית. זה משהו שחבל לפספס אותו. כשנכנסים לזה – זה משהו אחר לגמרי. ביטחון עצמי והרגשה טובה".