שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים קבעו הבוקר (שני) כי לא ניתן להעמיד לדין את בנימין זאבי, בנו של השר לשעבר רחבעם זאבי ז"ל, בגין רצח הצעיר ניסים שטרית בנימוק שמדובר בהתיישנות.
ניסים שטרית ז"ל נעלם בשנת 1986 ביער באזור ירושלים. שטרית, שהשתייך לקהילת "שובו בנים" המזוהה עם הרב אליעזר ברלנד, נחשד כמי שקיים קשרים עם נשים בניגוד לנורמות הדתיות של אנשי הקהילה.
אנשיו של הרב ברלנד הקימו מעין "משמרת צניעות", שלקחו את שטרית מהישיבה שבה למד באשדוד, איימו עליו שלא לקיים קשר עם נשים והיכו אותו. שטרית התלונן על כך בתחנת המשטרה.
כמה חודשים לאחר מכן הורו הרב ברלנד ועוזרו-חתנו צביקה צוקר לאנשיהם מהקהילה לגרום לשטרית "לחזור בתשובה". צוקר וכמה מאנשי הקהילה פיתו את שטרית להגיע לדירה בירושלים. הם היכו אותו באכזריות רבה עד שמת. לאחר מכן לקחו את גופתו ליער ליד ירושלים. הם כרו בור ושם קברו אותו.
זאבי, שהיה חבר בקהילה, נעצר לפני כשלוש שנים בפרשה. הפרקליטות במחוז ירושלים הגישה נגד זאבי כתב אישום לבית המשפט המחוזי בעיר בגין רציחתו של שטרית. רבים מהמעורבים ברצח לא הועמדו לדין עקב קשיים ראייתיים.
סנגורו של זאבי, עו"ד רצון דרחי, טען שלא ניתן להעמיד לדין את זאבי בגלל התיישנות התיק מכיוון שעברו יותר מ-36 שנה מאז הרצח. עו"ד דרחי העלה טענות של הגנה מן הצדק.
הפרקליטות לא חלקה על כך והסכימה להצעת בית המשפט שנושא ההתיישנות ידון בטרם יחל המשפט ושלב ההוכחות. הפרקליטות ביקשה לדחות את עניין התיישנות בנימוק שלאורך כל השנים התיק טופל, נגבו עדויות, הושגו ראיות וכן נעשו חיפושים לאיתור גופתו של שטרית.
השופטים קיבלו את עמדת הסנגור עו"ד דרחי שהפעולות שהמשטרה ביצעה לאורך השנים אינן בגדר מטרה לאיתור העבריינים והעמדתם לדין בתיק, אלא יותר עיסוק באיתור נעדרים וזיהוי אלמונים.
"המסקנה העולה לעיל היא שהפעולות שבוצעו על ידי המשטרה עוד בשנת 2010 לא היו פעולות חיפוש ואיסוף ראיות, חקירת עדים, תפיסת מסמכים וכדומה במטרה לקדם את החקירה ואת הגשת כתב האישום לבית המשפט. מדובר בפעולות שנועדו לקדם את הקמת מאגר המידע החדש… הן אינן כלולות בגדר של 'פעולות חקירה' שיש בהן כדי לקטוע את מירוץ ההתיישנות", פסקו השופטים. כתב האישום נגד זאבי בוטל והפרקליטות תחליט האם להגיש ערעור על ההחלטה לבית המשפט העליון.