הסיבה המרכזית בגללה שופטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מרב גרינברג גזרה עונש מאסר בפועל על שישה מבין שבעת הבליינים שהורשעו בייבוא של 37.6 ליטר של סם אונס, נעוצה בעובדה שהם לא עברו הליך שיקומי.
בגזר הדין הדגישה השופטת כי מדובר בפרשה חמורה של הברחת סם אונס לישראל עבור בצע כסף. החלטתה לגזור על שישה מהנאשמים עונשי מאסר, בניגוד להמלצת שירות המבחן שביקש להסתפק בעונשים של עבודות שירות, היא חריגה ומעידה כי אם היה עוברים הליך שיקומי ייתכן והתוצאה הייתה שונה.
כך למשל, חן וולף (32), איש חיי לילה ומארגן מסיבות שהיה דמות בכירה ברשת ההברחה, החליט לעבור טיפול שיקומי באופן עצמאי כדי להיגמל משימוש בסמים. אלא, שסמוך לגזר הדין התברר ליחידה להתמכרויות שוולף זייף ממצאי בדיקת שתן. בבדיקה נוספת שנערכה לו בחודש יולי השנה התגלה כי הוא השתמש בגראס וקוקאין. השופטת החליטה לא לתת לו הזדמנות וגזרה עליו 20 חודשי מאסר בפועל.
"הליך שיקומי בעבירות כאלו חשוב מאוד במעמד גזר הדין, אם נאשם מראה שעבר תהליך ולא משתמש יותר בסמים יש סיכוי גבוה שלא יישב בכלא", ציין גורם בכיר במערכת המשפט, "השופטים מתחשבים בדרך שעשה אותו נאשם מרגע מעצרו ועד גזר הדין".
כמו וולף, גם יתר הנאשמים לא השלימו הליך שיקומי. דוד מוסא (26) שיתף את שירות המבחן בכך שבעת ששירת כלוחם חבריו לפלוגה נרצחו בפיגוע, ובעקבות כך הוא החל להשתמש בסמים. הוא עבר הליך שיקומי בחודשים האחרונים, אך טרם סיים אותו. ין יעקב גרינברג (50) סיפר שהשתמש בסמים, אך מאז שנעצר הוא נקי. הוא שולב ביחידה להתמכרויות, אך יחד עם זאת שירות המבחן העריך שאין אפשרות לשלול סיכון למעורבות חוזרת בפלילים, אם כי הסיכוי קטן.
מעוז יעקב טפירו (23), יחצ"ן ומארגן מסיבות, טען בחקירתו שלא היה לו חלק בתכנון ההברחה. "במהלך חופשה עם חברים בקפריסין ביקשו ממני לסייע בהעברת בקבוקים שהכילו סם, חשבתי שזה לשימוש עצמי", טען. גם הוא לא סיים את הליך השיקום שלו.
דניאל איבגי (28), תקליטן במסיבות, השתמש בסמים מסוג קוקאין, הרואין ואקסטזי מגיל צעיר ועל בסיס יומי. הבדיקות הראו שאינו משתמש בסמים מאז נעצר בפרשה. צעירה נוספת שהורשעה בפרשה, ירדן מבורך (26), חזרה בתשובה, התחתנה ונמצאת בהיריון מתקדם. בעקבות נישואיה הפסיקה את הטיפול וההליך השיקומי.
אוריין אופק (22) שללה נזקקות טיפולית בתחום ההתמכרויות ולא עברה הליך שיקומי. אופק הייתה היחידה שסיפרה לחוקרים את האמת מאחורי הברחת הסם לארץ, וסייעה לקידום החקירה.
התובעת עו"ד קרן לוי ביקשה לגזור על כל הנאשמים עונש שנע בין 24 ל-48 חודשי מאסר בפועל, כשהיא מדגישה לגבי מבורך שהעובדה שהיא בהיריון לא מהווה חסינות מפני שליחתה לכלא. מנגד, הסנגורים ביקשו לאמץ את המלצת שירות המבחן שלא לגזור על הנאשמים עונשי מאסר אלא להסתפק בעבודות שירות.
השופטת מרב גרינברג קבעה בגזר הדין כי אין די בנתוני הנאשמים ונסיבותיהם להפעלת חריג שיקום. כלומר זה לא מהווה במקרה הזה שיקול שלא לגזור עליהם עונשי מאסר. וולף, מוסא, טפירו ואיבגדי נשלחו ל-20 חודשי מאסר בפועל, גרינברג ירצה 14 חודשי מאסר. אופק תרצה 17 חודשי מאסר ואלו מבורך 8 חודשי עבודות שירות. כולם ישלמו קנס כל אחד 15 אלף שקל.