אחרי מריחת הזמן, ההתפרצויות והדרמות בבית המשפט צפויה תקופה לא קלה ליזמית הנדל"ן לשעבר ענבל אור בכלא "נווה תרצה". "פה אין קרקס או משחקים, היא אסירה שווה כמו כולן", מציין גורם בכיר בשב"ס, "היא תקבל בדיוק מה שמגיע לה, לא יותר ולא פחות. אם יהיו הפרות משמעת היא תיענש כמו כל אסירה אחרת".
אור, שנידונה הבוקר לשבע שנות מאסר וחצי, נדרשת גם לשלם קנס של 350 אלף שקלים. במידה ולא תשלם אותו היא עלולה שלא לצאת לחופשות, אליהן על פי פקודת שב"ס היא אמורה לצאת כעבור כשנתיים. במקרה ותשלם את הקנס, ותשתתף בהליך טיפולי בדמות סדנאות לטיפול בכלא, היא תוכל לצאת לחופשה כל חודשיים, בין 12 ל-24 שעות. בהמשך תוכל גם לצאת ל-96 שעות.
אור גם לא זכאית לאפשרות של שחרור מנהלי בעקבות צפיפות יתר בבתי הכלא, משום שהיא שפוטה לעונש של יותר מ-3 שנות מאסר. במידה והיא תקבל קיצור שליש היא תקבל גם קיצור מנהלי, ועשויה להשתחרר מהכלא בניכוי של 37.5 חודשים מתקופת מאסרה – כלומר אחרי ריצוי של 5 שנות מאסר.
"התנאי לקבלת שליש היא תשלום הפיצוי", מסבירה עו"ד חן מאירי ממומחית לדיני אסירים, "להערכתי היא תטען שאין לה מאיפה לשלם והדבר עלול להקשות על שחרורה בשליש. במידה והיא תמשיך לא לקחת אחריות על המעשים שלה היא לא תהיה זכאית להשתתף בטיפול ולא תקבל חופשות ושליש. בשב"ס אין טיפול לאסירים מכחישים".
כאמור, השופטת דנה אמיר גזרה היום (חמישי) 7.5 שנות מאסר על אור, שהורשעה ב-15 אישומים של מרמה בנסיבות מחמירות, הונאת לקוחותיה והעלמת מס של יותר מ-10 מיליון שקלים. בנוסף נגזר על אור מאסר על תנאי, וקנס.
במהלך הדיון הוקפצו לדיון מאבטחי בית משפט, לאחר שאור התפרעה. לאחר מתן גזר הדין ביקשה אור עיכוב ביצוע כדי שתוכל לערער, ושימי מאסר יומרו בקנס. "מבקשת להתנצל אם התנהגתי בחוסר אחריות", הצהירה אור. הפרקליטות התנגדה לבקשתה, והשופטת קבעה כי העונש לא יידחה. "לבד מהמאסר הממושך שנגזר על הנאשמת, מדובר במי שקמה בעניינה עילה עוצמתית שלמחשש מהימלטות של הליכי שפיטה", ציינה.