בסוף השבוע האחרון צעיר בן 18 מאחד היישובים בצפון נתפס נוהג ברכב קאדילק בשווי של כ-400 אלף שקל בכביש 6 מצפון לדרום במהירות שיא של 229 קמ"ש. שוטרי אגף התנועה שעצרו את הנהג הצעיר גילו שהמכונית היוקרתית שייכת לבת משפחה שלו. אחרי חקירה המכונית שהוחרמה הוחזרה לקרובת משפחתו מאחר ועל פי החוק לא ניתן להחרים או להשבית אותה. במשטרה מזהירים מהמגבלה הזו בחוק, שפוגעת בהרתעה של הנהגים "הטייסים" בכבישים.
מתחילת השנה נתפסו מאות נהגים שנסעו במהירויות גבוהות וחריגות. היה נהג שנתפס מתרפרע בכביש במהירות של 196 קמ"ש והיו גם נהגים שנתפסו ב-224, 220 ו-229 קמ"ש. באחד המקרים נתפס נהג פורשה שנסע במהירות של 216 קמ"ש. המשטרה הסתפקה ברשימת דוחות, הזמנה לבית המשפט ושלילת רישיון, אך הרכבים שוחררו.
"הם נוהגים במהירות כמו שיורים קאסם או גראד מרצועת עזה בכביש בישראל ויכולים לגרום לתאונה קטלנית", ציין קצין משטרה. "לדעתי על המחוקק לחשב מסלול מחדש בכל הנוגע לעבירות של מהירות כי זו תופעה מסוכנת מאוד שלא נתנו עליה מספיק את הדעת. ברגע שהחוק ישתנה וכלי רכב של נהגים שטסו במהירות על הכבישים יושבתו ויוחרמו זה יסייע למגר את התופעה באופן דרמטי ולהילחם בתאונות הדרכים".
"אם החוק היה מתיר לנו להשבית את כלי הרכב ל-30 יום ובהמשך להחרים אותם בהתאם לעבר של הנהגים שטסים על כבישי ישראל רבים מהם וגם אחרים היו נרתעים מלהשתולל בכבישים, חושבים פעמיים", ציין הקצין.
על פי החוק כיום ניתן להשבית רכב רק אם הנהג נהג בשכרות, תחת השפעת סמים, הסעת מספר נוסעים מעל המותר בחוק, בזמן פסילת רישיון רכב, או ברכב שנאסר עליו השימוש, עקיפה בדרך לא פנויה, אי עצירה לפני מפגש מסילת רכבות ועוד. במשטרה בודקים את ההפרשות להוסיף לחוק גם את עבירת המהירות לפיה ניתן יהיה להשבית או להחרים רכב של נהג שנסע במהירות מופרזת באופן קיצוני.