ביום שישי האחרון פלשה קבוצה גדולה של אנשים לשטח שבו התגורר גיל פרג, הרוצח הישראלי המכונה בארגנטינה "איש החתול", ארבעה ימים בלבד לאחר מותו ב-7 ביולי בבית החולים בכלא אל סוס בארגנטינה. פרג, בן 42, ריצה מאסר עולם בגין רציחתן של אמו ודודתו בשנת 2019, אך במהלך תקופת מאסרו איבד את שפיותו ואושפז בבית חולים פסיכיאטרי בתוך בית הכלא. כעת הקרקע שבה חי פרג ובה קבר את האם והדודה, עשויה לעמוד במרכז מלחמה משפטית בין קרוביו של פרג לרשויות.

הקרקע, הממוקמת ברחוב רוקה 6000 בעיר גואימאלן במחוז מנדוזה, הייתה נטושה מאז מעצרו לפני יותר מחמש שנים, והחלה להיכבש לאחר שדווח על מותו. לפי כלי תקשורת מקומיים, בין 10 ל-20 משפחות נכנסו למקום, שבו ניסה פרג להקים מגרשי כדורגל וטניס. 

לאחר הפלישה לשטח, הדיירים החדשים החלו להקים במקום אוהלים, למורת רוחם של השכנים שלא היו מרוצים ודיווחו על כך לרשויות. תלונותיהם הגיעו עד לבית המשפט המקומי, שקבע כי אין מקום להתערב. העירייה טענה מצדה כי פרג הוא זה שפלש מלכתחילה לשטח - שהבעלות עליו עשויה להפוך בקרוב לקרב משפטי מול משפחתו בישראל.

השטח שבו גר פרג לאחר הפלישה
השטח שבו גר פרג לאחר הפלישה

הנכס, המשתרע על פני יותר מששת אלפים מ"ר, מוקף חומות, סורגים וגדר חשמלית, ובתוכו שלושה חדרים בנויים למחצה. כעת אחיו של הרוצח, גיא סרוסי, דורש להעביר לידיו את הבעלות על השטח שבו רצח פרג את פרחיה ולילי ושבו הוא חי מוקף בתקליטורי DVD, זבל ופורנוגרפיה יחד עם כמה חתולים. בניגוד לטענת העירייה לפיה פרג פלש לשטח, סרוסי טוען באמצעות עורך דינו, פרננדו סביליה, כי הנכס רשום על שמה של אמם פרחיה.

"ביום שישי קיבלתי מידע ש-15 משפחות מתארגנות לפלוש לשט והחלו לנקות את האדמה", אמר סביליה והוסיף כי "המשטרה יצאה למבצע לפינוי הפולשים, בהתחשב בעובדה שנכסים אלו הם לרוב מוקדי חממה של פעילות עבריינית".

סביליה אף תהה על רמת הארגון של הפולשים. "הדבר המוזר הוא שהאנשים האלה היו מאורגנים, עם ייעוץ משפטי ותמיכה מקבוצות שונות שהאמינו שהקרקע תעבור לידי העירייה או המדינה. הגשנו את התלונות המתאימות לפרקליטות ואנו בוחנים פתיחת הליכים פליליים נגד הפולשים שזוהו", אמר עורך הדין.

בנוגע לפולשים, אישר עורך הדין כי "הצלחנו לזהות כחמישה אנשים, חלקם עם עבר פלילי ואפילו נכסים על שמם. זה משך את תשומת הלב של הצוות המשפטי שלנו, שכן היו בבעלותם בתים, רכוש אישי ואפילו אופנועים". בהדגישו את התחכום של הארגון, העיר סביליה: "נדהמתי מרמת התיאום שלהם. הם אפילו הקימו צוות לאבטח דלתות ושערים".

לילי פרג ופרחיה סרוסי (צילום: GettyImages-STR)
לילי פרג ופרחיה סרוסי|צילום: GettyImages-STR

פרג נידון בנובמבר 2021 למאסר עולם בגין רצח דודתו ואמו, שגופותיהן התגלו בינואר 2019 קבורות בשטח המדובר. במהלך המשפט התברר כי לגופות היו מספר רב של פצעי ירי וסימני אלימות, שנגרמו גם לאחר מוות, אשר סיבכו את זיהוי הקורבנות בשל מצב הפירוק המתקדם בעת מציאת הגופות.

סנגוריו של פרג ביקשו להכריז עליו כבלתי אחראי למעשיו, בטענה לליקנתרופיה, מצב שלדברי הפסיכיאטר המשפטי מריאנו קסטקס, הוביל את פרג להאמין שהוא בעל חיים ולא היה מודע למעשיו בעת הרצח.

פרג נפטר לפני כשבועיים בבית החולים אל סוס בגואימאלן. בשעה 21:30, הסוהרים ערכו סיור סמוך לתאו של פרג במתקן ומצאו אותו מחוסר הכרה. במשך כשעה ביצעו הצוותים הרפואים פעולות החייאה בפרג, שבסופן נקבע מותו. ביום שני בבוקר בוצעה נתיחה על מנת לחשוף את סיבות המוות, שגילתה כי ככל הנראה פרג מת מכשל לבבי.

השבוע פורסם בכלי תקשורת בארגנטינה כי מלבד המאבק המשפטי על הנכס, אחיו של פרג החל בבדיקות להטיס את גופתו לקבורה בישראל. "השרידים כבר נחקרו. הם נשלחו בטיסה לבואנוס איירס ומשם בטיסה נוספת לישראל", אמרו מקורות רשמיים לכלי תקשורת בארגנטינה, אך בני משפחה של פרג הכחישו מצד שני את הדיווחים בנושא.

עוד לפני הטסת הגופה לישראל, מקסימיליאנו לגראן, אחד משלושת עורכי הדין שייצגו את פרג בארגנטינה, ביקש ארכה כדי למנוע את קבורת גופתו ולאפשר למשפחה להחליט מה לעשות מישראל הרחוקה.