חוקרי היחידה המרכזית במשטרת מחוז תל אביב, החוקרים את הרצח של טל שפיזמן תושב צפון תל אביב בן 35 שנורה למוות השבוע ליד ביתו ברחוב יהודה עמיחי, חושדים כי זמן קצר לפני האירוע שפיזמן קיבל שיחת טלפון שגרמה לו לרדת מביתו יחד עם חברו, אדם ללא עבר פלילי. בשלב זה, כך על פי החשד, הגיח רוכב אופנוע רעול פנים שירה לעבר השניים שבעה כדורים מטווח קצר ונמלט תוך שניות.
שפיזמן נפצע באורח אנוש, ופונה לבית החולים איכילוב על ידי צוות מד"א, שם נקבע מותו תוך זמן קצר. מצבו של חברו הוגדר קשה והוא נותח. החשד הוא שהרוצח הכיר את שפיזמן, ונשלח לבצע את הרצח עבור עבריין בכיר שדאג לעשות לו "כיפה אדומה", כלומר להתקשר אליו כדי לגרום לו לרדת מהבית.
שפיזמן מוכר לחוקרים בימ"ר תל אביב אבל לא נחשב לעבריין מסוכן או כזה שמצריך מעקבים. לפני 17 שנה נעצר עם אחד מבני משפחת אלפרון על החזקת נשק וכיום הוא מה שמכונה "מעורבב עם עבריינים" כשבין השאר היה בקשר עם ראש ארגון הפשע, ערן חייא, מה שכנראה הוביל לחיסולו האכזרי. הוא עסק למחייתו במכירת שעוני רולקס, תכשיטי זהב והיו לו עסקים חוקיים נוספים.
בכוונת החוקרים לבדוק את הטלפון של שפיזמן, על מנת לבחון עם מי הוא היה בקשר זמן קצר לפני הרצח. "בדיקת הטלפון שלו יכולה לסייע לנו בפענוח הרצח", מבהיר גורם במשטרה, "נבדוק כל שביב של מידע ונגבה עדות מהאנשים הכי קרובים אליו כדי להבין מי יכול היה לבצע את הרצח ומה המניע. להערכתנו זה קשור לסכסוך בין עבריינים, אך נבדקים גם כיוונים נוספים".
בתוך כך, תושבים המתגוררים במגדלי יוקרה בצפון תל אביב זועמים על כך שעבריינים, ביניהם יעדים בכירים של ימ"ר תל אביב, עברו להתגורר בשכנות אליהם בשנים האחרונות. "כל עבריין שיש לו כסף עובר לגור פה, זה נהיה מפחיד", מציין תושב מגדל יוקרתי בצפון העיר, "זרקו כמה פעמים רימונים ללובי של הבניין שלנו. גרמו נזק של עשרות אלפי שקלים. הופכים אותנו ואת הילדים שלנו למטרות. השקענו מיליוני שקלים ברכישת דירה במקום איכותי, ואם זה ימשיך ככה נמכור אותה במחיר הפסד".