לפני כחצי שנה הזמין א', תושב קריית ביאליק בן 53, את האינסטלטור רמי אבו עביד לביתו לצורך החלפת הסיפון מתחת לכיור במטבח בעקבות נזילה. "לא ידעתי למה אני נכנס", הוא ישחזר מאוחר יותר בעדות שימסור בתחנת משטרת חיפה.

על פי כתב האישום שהוגש נגדו, עבור החלפת הסיפון גבה אבו עביד מ-א' מחיר מופקע של 1,500 שקל. כאשר עלות עבודה בהיקף הזה לא אמורה לעלות יותר מ-350 שקל. אבל זה לא הסתכם בסכום המופקע. א' ניסה לבצע העברה בנקאית לאינסטלטור דרך הטלפון הנייד שלו, ושלא הצליח אבו עביד לקח את הטלפון שלו ועשה זאת בעצמו.

אלא שלא היה שום דבר תמים בעזרה שסיפק אבו עביד ל-א'. הוא ניצל את ההזדמנות והעביר לחשבון החברה שבבעלותו, "ראמי החזקות ועבודות גינון", סכום של 180 אלף שקל בשתי פעימות. "לא חשבתי לרגע שהוא ירוקן לי את החשבון", הבהיר א' בפני החוקרים.

כרטיס ביקור ראמי (צילום: משטרת ישראל)
צילום: משטרת ישראל

עוד עולה מכתב האישום כי אבו עביד לא ידע שובע גם בשלב זה, ולאחר ש-א' הציע לו לשלם על העבודה בכרטיס אשראי משום שחשב שהיא לא בוצעה הוא העתיק את הפרטים ויצא "לחגוג" על חשבונו. הוא שילם חשבון ארנונה לעיריית חיפה בסכום של 2,020 שקלים, הזמין פרטים שונים מאתר בחו"ל בסכום של 150 דולר, שילם עוד חוב לעיריית חיפה בסכום של 2,542 שקל, חשבון חשמל ב-1,711 שקלים וחוב לבזק בסכום 721 שקל. בהמשך הוא אף ניסה לבקש בשמו של א' הלוואה בסכום של 100 אלף שקל, אך הבנק הבין שמדובר בהונאה וחסם את גישתו של אבו עביד לחשבונו של א'.

מעלליו של אבו עביד לא הסתיימו בגניבה מ-א'. על פי כתב האישום שהגישה נגדו פרקליטות מחוז חיפה לבית משפט השלום בעיר, בגין מעשי הונאה ומרמה של לקוחותיו, באחד המקרים הוא גבה מתושבת חיפה בת 57 סכום של 2,500 שקל עבור החלפת מנורה – אותה הוא לא באמת החליף.

"הוצאתי מהארנק 2,000 שקל ונתתי לו במזומן. הוא דרש שאשלם לו עוד 500 שקל בכרטיס אשראי, אז מסרתי לו הכרטיס", סיפרה ש' לחוקרים. אבו עביד יצא מביתה של ש', משך מחשבון הבנק שלה 6,000 שקל וחזר פנימה. "לא הצלחתי למשוך כסף, אמרו שהחשבון שלך מעוקל", סיפר לה. על פי כתב האישום, בשלב זה אבו עביד עזב את ביתה וניסה פעם נוספת להשתמש בכרטיס האשראי שלה על מנת לרכוש תוספי מזון ב-7,000 שקל. למזל של ש, חברת האשראי לא אישרה את העסקה.

הפשיטה על ביתו של אבו עביד
הפשיטה על ביתו של אבו עביד

במקרה נוסף שמתואר בכתב האישום, ב' בן ה-75 הזמין את אבו עביד כדי לתקן סתימה באסלה. עבור העבודה הזו הוא ביקש 650 שקל, אך ל-ב' היו רק 300 שקלים במזומן. "הוא הציע לנסוע לכספומט עם הכרטיס שלי ולמשוך את היתרה", ציין ב', "נסענו יחד. אני נשארתי במכונית ונתתי לו את הקוד. במקום 350 הוא משך 6,000 שקל". ב' הגיש תלונה במשטרה נגד אבו עביד והוא הוזמן לחקירה. בעקבות הצעד הוא התקשר ל-ב' וביקש ממנו לבטל את התלונה נגדו בתמורה ל-2,000 שקל, אך האחרון סירב.

וכל זה רק טיפה בים. בכתב האישום מתואר עוד כי אבו עביד דרש עבור תיקון שקע בבית של י', מתמודדת נפש, סכום של 3,500 שקל. לדבריה, היא שאלה אותו כמה פעמים על המחיר אך הוא השיב שיגיד לה רק כשיסיים. "נבהלתי מהמחיר, הוא אמר שאין מה לעשות", היא העידה במשטרה. י' מסרה לאבו עביד את הטלפון וכרטיס האשראי שלה, והוא ניצל זאת על מנת לשלם 4,059 שקלים לחברת מימון עבור הלוואה שאשתו לקחה לרכב. בהמשך י' משכה מהכספומט 1,800 שקל עבור תיקון השקע.

כתב האישום נגד אבו עביד מייחס לו 12 אישומים של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הונאה בכרטיסי אשראי, גניבה, וניסיון לקבלת דבר בנסיבות מחמירות. היקף ההונאה עומד על מעל רבע מיליון שקל. "הוא ניצל אנשים קשיי יום על מנת לגנוב את כספם", ציין גורם במשטרה.

אבו עביד שוחרר באחרונה למעצר בית, אך במשטרה מחוז חוף וברשות המיסים החליטו שלא לשבת מהצד ולתת לו להנות מהחיים. חקירה בעניינו העלתה כי לאבו עביד 12 דירות השייכות לו באופן ישיר, או רשומות על שם בני משפחתו ונכסים נוספים – עליהם לא דיווח כפי שמחויב בחוק. כוח משימה מיוחד פשט השבוע על ביתו. כל הנכסים שלו הוקפאו והמכונית החדשה שלו הוחרמה. אבו עביד וכמה מבני משפחתו נחקרו בגין הפרשה.

"הסיפור של אותם קורבנות שהוא הונה נגע לנו ללב והחלטנו שאנחנו חייבים לבדוק מה מצב חשבונות הבנק והנכסים שיש לו", ציין קצין משטרה, "כל השנים הוא הצליח לחמוק לנו מהרדאר, הפעם אני מאמין שתפסנו אותו והוא ישלם על מה שעשה".