כמה שעות לפני שריקת הפתיחה של משחקי המונדיאל, הגיעו עשרות עבריינים מארגוני פשיעה באזור לכיש והנגב לתחנות מוניות ובעלי עסקים. הם מסרו להם טפסי הימורים שאותם נהגים ובעלי עסקים מילאו בעשרות אלפי שקלים כל אחד. ההימורים כללו את תוצאות המשחקים, מי השחקן שיכבוש ראשון, מספר קרנות, פנדל ראשון, מספר השערים שייכבשו ועוד. בסלנג המשטרתי הימורים לא חוקיים שכאלה, שמאחוריהם עומדים ארגוני הפשע בישראל, מכונים "בטים". בין המשתתפים בהימורים הלא חוקיים ניתן למצוא: נהגי מוניות, בעלי באסטות בשווקים, עובדים בחברות הייטק, בעלי חנויות בגדים ועוד.
"הם חילקו טפסים ורשמו הימורים של הנהגים ואפילו נוסעים שהיו והתלהבו. מי שמפסיד משלם במזומן. הם גורמים לנהגים להתמכר, נותנים להם הלוואות ומי שלא מחזיר אותן הלכה לו המונית או הבית", סיפר ג', נהג מונית וותיק מבאר שבע, "כל התחנה בהימורי מונדיאל של הבטים. לפעמים נוסעים מתקשרים להזמין נסיעות ואין מוניות כי כולם צופים במשחקים שהימרו עליהם. זה בנוסף לטפסים שהם שולחים בווינר".
גורמים במשטרה מעריכים כי בחודש המונדיאל ארגוני הפשיעה בישראל יגזרו קופון של כמיליארד שקל במזומן. חלק מהאופרציה מתבצעת גם באמצעות אתרי אינטרנט שהוקמו לשם כך במיוחד לתקופת גביע העולם.
בשלושת המונדיאלים האחרונים המשטרה עצרה עשרות מהמרים שניהלו בטים בהיקף של כמה מיליארדי שקלים. העבריינים שהפעילו סוכנים בשטח העלימו את מרבית ההכנסות בכספים שהלבינו ברכישת עסקים בארץ ובחו"ל ורכישת מכוניות יוקרה. העונשים שקיבלו המארגנים נעו בין שנה וחצי לשנתיים מאסר וקנס של כמה מיליוני שקלים בודדים.
"הם יודעים שהמשטרה עוקבת אחריהם. הם רוכשים יחד עם אנשי קש מטעמם עסקים משגשגים, מכוניות יוקרה, נדל"ן בחו"ל ודואגים להבריח חלק מהכסף לחו"ל במזוודות מלאות במזומנים", גילה קצין משטרה, "השנה להערכתי יישברו השיאים בתחום".