הרב אליאור חן, שהורשע בהתעללות קשה בילדים חסרי ישע, ונדון לעונש של 24 שנות מאסר, מרצה בימים אלה את עונשו בכלא רימונים. לאחרונה חן הגיש עתירה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בדרישה לבטל את הסיווג שלו כעבריין אלימות במשפחה על מנת לאפשר לו לצאת לחופשות מהכלא.
הפרשה המחרידה שזעזעה את המדינה נחשפה בשנת 2008. שמונה ילדים חשפו באומץ כיצד עברו התעללות קשה ביותר בכת שהנהיג חן. לאחר שהפרשה התפוצצה חן נמלט לברזיל והוסגר לישראל. הוא הורשע בהתעללות אכזרית בילדים במטרה לבצע בהם "תיקונים". חן כאמור נדון ל-24 שנות מאסר בפועל, וכבר ריצה 17 שנים מעונשו. בנוסף הוא חויב לפצות את הילדים בסכום של 700 אלף שקל.
בעתירה שהגיש בימים אלה טוען הרב המתעלל כי הסיווג לפיו הורשע מוטעה מאחר והתעלל בילדים שאינם בני משפחתו. לדבריו הוא לא היה בן זוגה של אם הילדים שבהם התעלל, ולכן יש לאפשר לו לצאת לחופשות. אמם של הילדים שעברו התעללות נשפטה ל-5.5 שנות מאסר בפועל.
הרב חן, בן 42, נשוי ואב לארבעה ילדים, היה יכול לצאת לחופשות מהכלא כבר בשנת 2014, אבל בשירות בתי הסוהר סירבו להסיר את הסיווג שלו כאלמ"ב (אלימות במשפחה). לטענת פרקליטו, גם ועדה בשב"ס קבעה כי אין לרב קשר משפחתי לילדים שבהם התעלל ולכן הסיווג שלו הוא שרירותי ובניגוד לעובדות.
"סיווג האסיר נוגד את עקרון השוויון והזכות להליך הוגן", נטען בעתירה, "אין כל הצדקה משפטית או אחרת להותיר את עניינו תחת קטגוריה של ועדת אלמ"ב וכי לא מתקיים כל קשר משפחתי בין האסיר לילדים".
בשב"ס ביקשו לדחות את עתירתו של הרב חן בנימוק שוועדת אלמ"ב המליצה שלא להוציאו לחופשה בגלל הגדרתו כאלמ"ב. בדיון שהיה בשבוע שעבר בעתירת הרב פרקליטו טען כי הגדרתו של הרב חן בסיווג של אלמ"ב מוטעה ולא נכון. "ההגדרה לא נכונה בשום צורה, בטח לא אחרי ביצוע העבירה. לא מדובר באסיר בעייתי", הוסיף פרקליטו של חן.
השופטת שדנה בעתירה ביקשה מפרקליטו של חן לחזור בו מהעתירה, שכן הצדקה להתערב בהחלטת שב"ס. היא הורתה לו תוך שבעה ימים להודיע לבית המשפט האם חוזר בו מהעתירה או מתעקש לדון בה.