חוקר מתחנת משטרת באר שבע שהתחיל עם נחקרת והציע לה לצאת עימו, יועמד לדין משמעתי. כך החליטה באחרונה המחלקה לחקירות שוטרים. במח"ש, שבחנו את התלונה לעומק, הגיעו למסקנה שיש לטפל בה במישור המשמעתי ולא הפלילי.
לפני כשנה מזל עזרא, סוכנת נדל"ן בת 25 מנתיבות, הוזמנה לחקירה בתחנת משטרת באר שבע בגין חשד לעבירה של הפצת מחלה במזיד. החשד היה שהפרה בידוד בהיותה חולת קורונה והלכה לבקר את אביה בבית החולים סורוקה כדי לסעוד אותו ולטפל בו לאחר שלקה בדלקת הריאות שהתפתחה למחלת קורונה.
עזרא ניהל ויכוח מילולי עם הצוות הרפואי שלטענתה לא דאג מספיק לאביה. הם הזמינו שוטרים למקום ואלה עשו בדיקה והתברר שהיא הפרה בידוד. כמה ימים לאחר מכן אביה של עזרא נפטר והיא הוזמנה לחקירה באזהרה בתחנת משטרת באר שבע בגין כאמור הפצת מחלה במזיד. נפתח נגדה תיק פלילי.
"לא הבנתי בכלל מה החוקרים רוצים ממני. אני עדיין הייתי בטראומה על מות אבי, הייתי באבל לא התאוששתי עדיין. החוקרים התנהלו כלפיי באופן לא רציני. הם בעצמם לא לקחו את החקירה ברצינות", קבלה עזרא, "חשבתי שיגלו רגישות וחמלה אבל לצערי זה לא קרה".
חוסר הרגישות או הטקט המשיך כאשר החוקר בתיק שלח לה מסרונים בוואטסאפ בהן ניסה לכאורה להתחיל איתה. בתחילה היא לא התייחסה למרבית המסרונים ששלח לה החוקר עד שזה הציע לה לצאת עימו.
"מתי נפגשים בקיצור?", כתב החוקר לעזרא. היא נשארה נסערת. "מה לי ולו בכלל? למה שארצה להיפגש איתו? קודם הוא חוקר אותי ואחר כך מנסה להתחיל איתי. איפה נשמע דבר כזה? הוא חקר אותי ובזה נגמר העניין. מה הוא מנסה בכלל להתחיל איתי", אמרה עזרא.
עזרא הגישה תלונה במח"ש נגד החוקר, מסרה עדות וצרפה את המסרונים הרבים ששלח לה החוקר. "לא מצופה משוטר במשטרת ישראל להתנהג בצורה כזו", הוסיפה.
גם במשטרת מרחב הנגב התייחסו בחומרה רבה לאירוע וציינו כי הם מגנים את התנהגות החוקר שלא מייצג את ערכי המשטרה. כאמור התיק נגד השוטר נסגר ברמה הפלילית אבל הוא הועבר לטיפול בית הדין למשמעת.
עזרא, באמצעות עו"ד מוטי יוסף, אמורה בימים הקרובים להגיש תביעה אזרחית לבית המשפט נגד השוטר ומשטרת ישראל בגין הטרדה מינית ופגיעה בפרטיות.
במקביל בימים האחרונים הפרקליטות במחוז דרום סגרה נגדה את התיק הפלילי שנפתחה בגין הפצת מחלה במזיד וגנזה את כתב האישום שהוגש נגדה לבית משפט השלום בבאר שבע שהוגש ללא עריכת שימוע. ההחלטה לסגור את התיק נגדה באה בעקבות החלטה שנתקבלה שאין להעמיד לדין אזרחים בגין הפרת בידוד בהיותם חולי קורונה. יחד עם זאת הפרקליטות ציינה כי תשקול להטיל עליה קנס כספי.