בית המשפט בפנמה גזר עונשי מאסר על הסוהרים שסייעו לשי דהן להימלט מהכלא במדינה בשנת 2018. השלושה, בהם גם מפקד הכלא "לה חויטה", השתתפו בבריחתו של הישראלי שריצה עונש על הונאה בנסיבות מחמירות.

המפקד, רמון קסטלנו נידון ל-27 חודשי מאסר בגין סיוע לבריחה ו-60 חודשי מאסר בגין הפרת אמונים, ובסך הכל 87 חודשי מאסר.

הומברטו הררה, אחד הסוהרים בכלא, נידון ל-18 חודשי מאסר על הסיוע בבריחה ו-50 חודשים על הפרת אמונים - סך הכל 68 חודשי מאסר.

על סוהר נוסף, לאפוטרופוס דוני צ'אבס, נגזרו 12 חודשי מאסר בגין סיוע לבריחה ו-48 חודשי מאסר בגין הפרת אמונים, סך הכל 60 חודשים.

כמו כן, הוטלו על השלושה 60 חודשי פסילה ממילוי תפקידים ציבוריים. שלושת המורשעים השתתפו בבריחתו של הישראלי שי דהן, שריצה עונש על הונאה בנסיבות מחמירות, ב-14 ביוני 2018, בביתן 6 בכלא לה חויטה.

שי דהן (צילום: צילום מסך מתוך שידורי הטלוויזיה באקוודור)
שי דהן ואורן שיינמן|צילום: צילום מסך מתוך שידורי הטלוויזיה באקוודור

במהלך המשפט, הפרקליטות הדגישה את בריחתו של הישראלי מהכלא וציינה כי הנאשמים הקלו על המעשה הפלילי, תוך שילוב מידע כוזב ביומן הכלא.

החקירה העלתה כי ב-14 ביוני, עם תחילת המונדיאל, נמלט דהן והכריז כי הוא שילם לכאורה מיליון דולר בכספי שוחד. ביום הבריחה הוא נלקח בניידת סיור של המשטרה הלאומית לבנק כדי להוציא כסף. ב-8 באוגוסט 2020 נרצח שי דהן כשהיה בתא בכלא גואיאקיל.

בריחתו של דהן מכלא La Joyita ("לה חוייטה") בעת פתיחת משחקי המונדיאל נחשפה רק כמה שבועות לאחר הימלטותו. הבחירה להימלט דווקא בתאריך ההוא נבעה מהסיבה שכל תושבי פנמה היו עסוקים בגביע העולם והשתתפותה לראשונה של הנבחרת המקומית בטורניר, מה שנתן לו את האפשרות להימלט מבלי למשוך תשומת לב. "כשהם הובילו אותי לבנק כדי להביא להם את מיליון הדולר מהכספת, ניצלתי את הרגע כדי לרדת לחניון הבנק שם חיכו לי עובדים שלי שהסיעו אותי לשדה התעופה ומשם טסתי במטוס פרטי למיאמי", חשף דהן בראיון ל-mako לאחר הבריחה. "הייתי חייב לעשות את זה אחרת הייתי גומר עם כדור בראש".

על פי פרסומים באתרים בפנמה, דהן עבר בין דירות מסתור שונות וניסה לברוח ממיאמי לישראל. עוד נטען בתקשורת הפנמית כי דהן לא נמלט מפנמה ביום הבריחה, אלא למחרת, ולמעשה בכל הזמן שעבר מרגע הבריחה הוא שהה בדירת מסתור עד שהמטוס הפרטי נחת כדי לאסוף אותו. דהן תואר כעבריין בכיר מאוד, וכעוד אחד מאותם עבריינים גדולים שמצאו בפנמה מקום מסתור לשגשוג עסקיהם.

בעקבות בריחתו מהכלא, שכאמור נחשפה רק כעבור שלושה שבועות, הוקמה ועדת חקירה שבעקבותיה הודחו חמישה קצינים בכירים בכלא וכן הממונה על כל בתי הכלא בפנמה. דהן נתפס כעבור שנתיים באקוודור לאחר שהיה מבוקש. הוא נרצח בבית הכלא על רקע מעורבתו יחד עם חברו אורן שיינמן בעסקאות למכירת ציוד רפואי בהן היו מעורבים הנשיא לשעבר עבדאללה בוקראם ובנו, מה שהוביל לחיסולו של דהן.