המשטרה והפרקליטות מנהלות בשנים האחרונות קרב על החזקתם של יהלומים בשווי של 1.2 מיליון דולר שנתפסו אצל טייס ישראלי העובד בחברת תעופה זרה.
תחילת הפרשה לפני כעשר שנים. א', אזרחי ישראלי שעבד כטייס בחברת תעופה בדרום אפריקה, עוכב על ידי עובדי המכס בנתב"ג שביקשו לבדוק את המזוודות שלו. בבדיקה שערכו עובדי המכס באחת המזוודות הם תפסו יהלומים יקרים בשווי של 1.2 מיליון דולר שהחביא וכן סכום של 50 אלף דולר במזומן. החשד של עובדי המכס היה ש-א' התכוון למכור את היהלומים לסוחרי תכשיטים בארץ.
התיק הועבר לחקירה ביחידה הכלכלית בלהב 433. א' נחקר שם במשך שעות ארוכות והתוודה בפני החוקרים שעבד עבור יהלומנים בישראל ובמקומות אחרים בעולם כבלדר להברחת יהלומים, ובתמורה היה מקבל אלפי דולרים.
ב-2018 הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד א' בגין הברחת יהלומים ודרשה לחלט את היהלומים שנתפסו אצלו לטובת קופת המדינה. הוא נאשם בעבירות כלכליות של העלמת מס, הברחת יהלומים ואי דיווח על הכנסות. הוא נידון לשנת מאסר בפועל. בית המשפט חילט ל-א' יהלומים בכמה עשרות אלפי דולרים אבל שאר היהלומים, בשווי של 1.2 מיליון דולר, משום מה לא חולטו.
פרקליטיו של א' פנו לבית המשפט בדרישה להחזיר לו את היהלומים היקרים. הוא טען שהיהלומים שייכים לו מאחר והמדינה לא דרשה לקבל אותם בחזרה.
הפרקליטות נענתה לבקשתו של א' והוא היה אמור לקבל בחזרה את היהלומים. אבל לאחר זמן קצר, קיבלה הפרקליטות רגליים קרות זאת לאחר שהמשטרה התנגדה למהלך ודרשה שהיהלומים היקרים יישארו בחזקתה.
בעקבות כך, הפרקליטות פנתה שוב לבית המשפט בטענה שהייתה זו אי הבנה ושיש להשאיר את היהלומים בידי המשטרה. סנגוריו של א' פנו לבית משפט השלום בראשון לציון אבל השופטת קיבלה את עמדת הפרקליטות שמדובר היה בטעות ושיש להשאיר את היהלומים אצל המשטרה.
פרקליטיו של א' ערערו על ההחלטה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד. השופטת קיבלה את הערר וקבעה שהיהלומים יישארו אצל א', אבל בפרקליטות סירבו וטענו כי למעשה היהלומים חולטו לפני כעשור. משמעות ההחלטה היא שאם א' ירצה להמשיך להילחם על קבלת היהלומים לידיו, יהיה עליו להגיש תביעה אזרחית ולדרוש אותם בחזרה.