לפני כחצי שנה שישה צעירים מהפזורה הבדואית תכננו לשדוד חנות תכשיטים יוקרתית בים המלח, שהחזיקה בתכשיטים בשווי מיליוני שקלים. הם הגיעו בשעת לילה מאוחרת כשהם רעולי פנים, לבושים בבגדים שחורים ומצוידים בג'יפ. הם ניסו לפרוץ לתוך החנות כמה פעמים כשהם מרכיבים ווים ושלשלות לג'יפ ומנסים לגרור את תריסי הברזל והמנעול.
בג'יפ היה הנהג ובחוץ חמישה מחברי החוליה שהשתמשו בכלי פריצה לפרוץ לחנות בדרך למיליונים. לרוע מזלם הם עשו רעש רב וניידת תנועה ובה שוטרי תחנת ערד הגיעו למקום וראו את השישה מנסים לפרוץ לחנות. החשודים, שהבחינו בשוטרים, נכנסו לג'יפ וניסו לברוח.
השוטרים ניהלו מרדף אבל השישה נמלטו. כעבור זמן קצר שוטרי תחנת ערד זיהו את הג'יפ במצלמות האבטחה הגיעו לביתו של הבעלים, והבחינו במכות פח בג'יפ שנגרמו כתוצאה מניסיון לפרוץ לחנות היהלומים והתכשיטים.
בעל הג'יפ נחקר באזהרה במשטרה אבל שמר על זכות השתיקה והתקשה להסביר את המכות שהיו על הג'יפ. חוקרי המשטרה התקשו בשלב זה לבסס ראיות לכתב אישום נגד הנהג וחבריו לחולייה, אבל הממצאים כולל סרטוני מצלמות האבטחה הוכיחו שהגי'פ שימש אותם לפריצה לחנות.
המשטרה ביקשה מבית משפט השלום בבאר שבע לחלט את הג'יפ לטובת המדינה בגלל שהיה מעורב בפשע חמור. סנגורו של בעל הג'יפ טען מנגד, כי מאחר ולא הוגש כתב אישום נגדו מרשו אין שום עילה או הוכחה שהג'יפ שימש לפריצה לחנות ולכן אין לחלט אותו.
השופט יורם ברוזה קבע לאחרונה בהחלטה תקדימית כי במקרה כזה שבעל הג'יפ לא מסר גרסה לגבי הימצאות כלי רכב בזירת הפשע אפילו לא גרסה כלשהי שלא ידע על כך אלא שמר על זכות השתיקה הרי שהדבר נזקף לחובתו.
השופט ציין בהחלטתו כי לא מדובר בכלי רכב תמים אלא ככזה ששימש לביצוע פשע וככול הנראה בעליו הסכים לכך שייעשו בו ניסיון לפרוץ לחנות ולכן יש לחלט אותו לטובת המדינה.
"מדובר בפסק דין תקדימי בו תוך חתירה לחקר האמת, הגם שלא הוגש כתב אישום כנגד חשודים, הצלחנו להוכיח כי זהו הרכב אשר נעשה בו שימוש לצורך נסיון הפריצה", אמר מפקד תחנת ערד סנ"צ ערן כהן. "יש כאן מסר אחד ברור והוא שלא נשקוט במיצוי הדין כנגד אלו המבקשים לפגוע ברכושם של אחרים".