ח' (35), תושב אחד הכפרים הערבים ביהודה ושומרון, הגיע לפני כשנה וחצי לחצר בית בפתח תקווה במטרה לפרוץ פנימה ולשדוד את תכולת הבית. מה שח' לא ידע הוא שבמקום חיכה לו בלש בבגדים אזרחיים שארב לו, תפס אותו בחצר הבית, התנפל עליו, שלף סכין מטבח ותקף אותו.

"הוא התנפל עליי בתוך החצר ותקף אותי עם סכין שהייתה לו ביד. הייתי בהלם מוחלט", שחזר ח', "הוא דקר אותי כמה פעמים למרות שבכלל לא התנגדתי למעצר ולא תקפתי אותו. הוא היה לבוש אזרחי ואפילו לא הזדהה כשוטר. במקום לאזוק אותי באזיקים הוא פשוט היכה ודקר אותי בסכין".

מיד לאחר האירוע נלקח ח' לבית החולים בילינסון בפתח תקווה כשהוא סובל מכאבים בגופו, חבלות ומדקירת סכין, ועל פי הדו"ח הרפואי אכן נמצאו על גופו של ח' חתכים של וחבלות והוא נזקק לקבלת טיפול רפואי.

(בצילום: הסכין איתה תקף הבלש את ח')

באמצעות עו"ד אור שפירו, פרקליטתו של ח', הוא הגיש תלונה במחלקה לחקירות שוטרים נגד הבלש, ולתלונה צורפה תמונה של הסכין שבה על פי החשד דקר השוטר את ח'. עו"ד שפירו דרשה לחקור את הבלש ולהעמיד אותו לדין לאור חומרת המעשה, ולתלונה צורפו סרטונים ממצלמות האבטחה המתעדות את הבלש תוקף את ח'.

"האירוע הקשה אשר תועד במצלמות האבטחה שנמצאו במקום האירוע מציג תמונה שאינה משתמעת לשתי פנים; תקיפה, דקירה באמצעות נשק ושימוש בכוח בלתי סביר על ידי שוטר ממש כאחרון העבריינים", נכתב בתלונה למח"ש, "התנהלות השוטר באירוע מלמדת על כך שיש בהמשך תפקידו משום סיכון של ממש לשלום הציבור".

בעקבות תלונתה של עו"ד שפירו נגבתה עדותו של ח' וגם הבלש שהיה מעורב באירוע נחקר, אך טען להגנתו שכלל לא דקר את ח' אלא תקף אותו באמצעותו כת הסכין בניסיון להשתלט עליו.

עו
עו"ד אור שפירו-סער|צילום: עדי אורני

בסופו של דבר ולאחר התלבטות לא קלה, החליטו לאחרונה במח"ש שהשוטר יועמד לדין משמעתי ולא פלילי, ומסרו בתגובה לכתבה: "לאחר בחינה יסודית ומעמיקה של כלל הראיות, סברה המחלקה לחקירות שוטרים כי אין בהן די במידת הוודאות הנדרשת על מנת לייחס אחריות פלילית לשוטר ולכן הוחלט על סגירת התיק במישור הפלילי והעברתו לבחינת מחלקת המשמעת במשטרת ישראל שתבדוק את כל הנוגע להתנהלותו המקצועית ושיקול דעתו של השוטר באירוע".

עו"ד שפירו מצדה מתחה ביקורת נוקבת על החלטת מח"ש שלא להעמיד את הבלש לדין פלילי ומסרה בתגובה: "מדובר על מקרה מובהק של אלימות משטרתית חמורה. אני שמחה שבמקרה הזה, בניגוד לסטטיסטיקה, התיק לא נסגר על ידי מח"ש ובעקבות תלונתנו אכן עשוי להיות מוגש כתב אישום נגד השוטר לבית הדין למשמעת. אולם מח"ש שוב מוכיחים שהדין הפלילי אינו אותו דין לשוטר ולאזרח - ואזרח באותן נסיבות היה עומד לדין פלילי. בית הדין המשמעתי נועד לטפל בעבירות משמעת של שוטרים ולא לשמש כמפלט לשוטרים שבצעו עבירות פליליות".