בית המשפט דחה באחרונה תביעה אזרחית שהגישה שוטרת נגד שחקנית תאטרון שלטענתה עשתה לה שיימינג בפייסבוק, וקבע שהיא תפצה אותה בסכום של 25 אלף שקל.
על פי כתב התביעה, לפני כארבע שנים, בעיצומו של משבר הקורונה, רשמה השוטרת דוחות לקבוצת נערים שחגגו במסיבה, לא עטו מסכות והתקהלו בניגוד להנחיות משרד הבריאות. כל אחד מבין 18 הנערים קיבל דוח בסכום של 200 שקל.
בעקבות המקרה פורסם פוסט נגד התנהלות השוטרת, שגרר תגובות קשות. השוטרת הגישה תלונה במשטרה נגד מפרסם הפוסט המקורי, וכן הגישה תביעה לבית משפט השלום בעפולה על סך 140 אלף שקל נגד ארבעה גולשים שכתבו נגד תגובות משמיצות - בהם גם א', ששיתפה את הפוסט וכתבה: "גם את השואה ניהלו רק פקידים שעשו מה שאמרו להם".
השוטרת תבעה את א' על סכום של 40 אלף שקל בגין הוצאת לשון הרע ופגיעה בשמה הטוב. א' לא הגישה כתב הגנה במועד ובית המשפט חייב אותה במעמד צד אחד לשלם את הפיצוי לשוטרת. השוטרת פנתה להוצאה לפועל לגבות את סכום התביעה, היא התנגדה לביטול ההליך בהוצאה לפועל במשך שלושה חודשים וביקשה להטיל עליה עיקולים. א' פנתה לבית המשפט שביטל את העיקולים נגדה.
בסופו של דבר, ביטל בית המשפט את פסק הדין ואפשר ל-א' להגיש כתב הגנה באמצעות עו"ד קובי לוי, שבו דחתה את טיעוניה של השוטרת ודרשה לחייב אותה בהוצאות משפט.
השופטת שדנה בתיק דחתה את התביעה של השוטרת בנימוק שלא מדובר בהוצאת לשון הרע, וחייבה את השוטרת לשלם לכל אחד מהנתבעים כולל א' הוצאות משפט בסכום של 5,000 שקל לכל אחד. לדבריה, הביקורת של הנתבעים לא הייתה כלפי השוטרת באופן אישי אלא על התנהלותה ותפקודה כשוטרת.
בתוך כך, א' הגישה תביעה נגד השוטרת בעקבות הנזקים שנגרמו לה בשל הליך ההוצאה לפועל שפתחה נגדה השוטרת. השוטרת טענה בכתב ההגנה כי לא ידעה שפסק הדין במעמד צד אחד נגד א' בוטלו, וכי חלה אי הבנה בין עורכי הדין השונים אשר ייצגו אותה בהליכים. למרות זאת, השופטת קבעה כי השוטרת תפצה את א' בסכום של 25 אלף שקל כולל הוצאות משפט.