בית המשפט המחוזי מרכז הרשיע היום (שלישי) את שמעון פרץ, עובד אל על לשעבר, בעבירות של גניבה בידי עובד, עבירת מס, עבירת מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועוד. זאת לאחר שתוך ניצול מעמדו בחברה גנב מאות אלפי שקלים.
במסגרת הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים, הגישו עורכי הדין שרון בכר ובן עמי כהן מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה כתב אישום מתוקן בו הודה פרץ. כחלק מההסדר הוסכם על הצדדים כי הפרקליטות תבקש להטיל על פרץ עונש של 16 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס כספי.
מכתב האישום בו הודה פרץ עולה כי בתקופה הרלוונטית הוא שימש כחשב החברה בנציגויות אל על ברומניה ובפולין. יחד איתו עבדו לאה מלכה ויצמן, ששימשה כמנהלת נציגות החברה ברומניה, והרי אריה ליבושור, שעבד בנציגות ברומניה. בין השנים 2013-2007, ניצל פרץ את תפקידו וגנב מאות אלפי שקלים.
בכתב האישום צויין כי "מעשי הגניבה בוצעו בדרכים שונות, בין היתר, באמצעות נטילת כספים שהצטברו בקופת הנציגות ממכירת כרטיסי טיסה; העברת כספים לחשבונו הפרטי של ליבושור שהעביר את הכספים לפרץ וגניבת כספים מחשבונות החברה בגין טענות כוזבות של ביטול כרטיסי טיסה על ידי לקוחות".
כאמור, שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, דנה מרשק-מרום, הרשיעה את פרץ בעבירות של גניבה בידי עובד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, רישום כוזב במסמכי תאגיד וכן בעבירת מס של מרמה, ערמה ותחבולה. זאת, לאחר שפרץ הסתיר מהרשויות בארץ את ההכנסות מתקבולי הגניבה על מנת להימנע מתשלומי מס כדין.
ב-14 בפברואר השנה הורשעה לאה מלכה ויצמן בעבירות של סיוע לגניבה בידי עובד. זאת לאחר שבמסגרת הסדר טיעון הגישה המחלקה הכלכלית כתב אישום מתוקן בעניינה בו הודתה ויצמן. מכתב האישום עולה כי במהלך התקופה היא קיבלה מעטפות עם כסף מזומן שהתקבל במשרדי הנציגות והעבירה אותם לפרץ. במסגרת הסדר הטיעון סיכמו הצדדים כי יבקשו להטיל על ויצמן שמונה חודשי מאסר בפועל, שירוצו בעבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס בגובה 230 אלף שקל.
ב-16 במרץ בשנה שעברה נגזרו על הרי אריה ליבושור 4 חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי וכן קנס בגובה 14 אלף שקל. זאת, לאחר שבמסגרת הסדר טיעון הורשע על פי הודאתו בעבירות של קבלת דבר בתחבולה והפרת אמונים בתאגיד. מכתב האישום המתוקן שהוגש כנגדו עולה כי במספר פעמים הועברו מחשבונות הנציגות כספים לחשבונו הפרטי והוא העביר את הכספים לפרץ.