בני משפחתו של החייל משה תמם ז"ל הביעו את חששם שוַליד דקה, המחבל שהיה מעורב בחטיפתו ורציחתו של יקירם, ישתחרר מחר ממאסר עקב מחלה מטעמים הומניטריים. בני המשפחה דורשים מחברי וועדת השחרורים שתתכנס מחר לדחות את בקשת השחרור של דקה בן ה-61 על הסף ולהשאיר אותו בכלא לכל ימי חייו.
דקה נחשב לאסיר ביטחוני מהוותיקים הכלואים בארץ. הוא כבר יושב 39 שנה בכלא וביקש כמה פעמים מנשיאי המדינה לקצוב את עונשו אבל נדחה. לפני כ-11 שנה הנשיא שמעון פרס קצב את עונשו ל-37 שנים. הוא גם לא שוחרר בשום עסקה לשחרור מחבלים תמורת חיילים ישראלים שבויים לאחר שישראל התנגדה לכך נחרצות.
אורטל תמם, אחייניתו של משה ז"ל, מנהלת בימים האחרונים מאבק חסר פשרות כדי למנוע את שחרורו של דקה. החשש של תמם הוא שדקה יקבל שחרור עקב מצבו הרפואי.
"קיבלנו בתדהמה את הידיעה כי המחבל הרוצח הנתעב, שחטף ורצח באכזריות שלא תתואר את יקירנו, הגיש בקשה לדיון בוועדת שחרורים וכי בקשתו לא נפסלה על הסף, אף שהדבר מחויב בחוק לנוכח נסיבות מאסרו", אומרת תמם בשיחה עם mako.
"שחרורו של הרוצח הנתעב חלילה יהווה פגיעה נוראה לא רק במשה ז"ל ובבני המשפחה, אלא גם הפניית עורף לערכי הצדק והמוסר שעליהם מבוססת זכות קיומנו כעם", הוסיפה תמם. "אנו קוראים לכל הנוגעים בדבר לפעול באופן מיידי על מנת לוודא שהרוצח ירצה עד תום את עונשו שכבר נקצב בעבר שלא בצדק".
אורטל, שיצאה למאבק נגד שחרורו של דקה, מבקשת מהציבור הרחב להגיע מחר (רביעי) לכלא מעשיו ולמחות נגד שחרורו. "בנוסף אנו קוראים לשר הפנים לקדם באופן מיידי את שלילת אזרחותו של הרוצח ושל שאר חברי החוליה שהשתתפה ברצח, כנדרש ע"פ חוק שלילת אזרחות מחבלים שעבר לפני מספר חודשים בכנסת", ציינה תמם. "אני שבורת לב, זה מחדל של מדינת ישראל".
דקה מאושפז בימים אלה במצב סופני בבית החולים אסף הרופא תחת אבטחה כבדה של סוהרים. בפרקליטות מתנגדים לעריכת הדיון בכלא מעשיהו בפני חברי ועדת השחרורים ודורשים דיון בבית משפט מחוזי, בשל העובדה שמדובר באסיר ביטחוני. לפני כשלוש שנים ח"כ לשעבר באסל גטאס הבריח עבור דקה לכלא קציעות טלפון סלולרי. דקה נשפט לשנתיים מאסר בפועל. גטאס נדון לעונש מאסר בעקבות המעשה.