בלשי היחידה המרכזית במשטרת מחוז ירושלים עצרו גבר בן 78 בחשד שעמד ברשת שהפילה בפח מאות קשישים מרחבי הארץ בסכום כולל של ארבעה מיליון שקל. מחקירת יחידת ההונאה במשטרת מחוז ירושלים עולה כי רשת ההונאה שבראשה עמד החשוד פעלה באזור ירושלים. המעורבים נהגו להתחזות לטכנאים של חברת הוט, בזק וכן לעובדים של בנקים מובילים בישראל.
"הם יצרו רשת הונאה מתוחכמת ושיטתית מאוד שלא הותירה לקורבנות להימלט מהמלכודת שלהם. הם טוו את הרשת מכל הכיוונים כדי לא לעורר את חשדם של הקורבנות", הסביר גורם במשטרה.
על פי החשד, חלק מחברי הרשת התחזו לקציני משטרה בכירים המטפלים לכאורה בעוקצים של אותם קורבנות, תוך כדי שהם דולים מהם מידע על חשבונות הבנק וכרטיסי האשראי שלהם. במקביל, חברי הרשת ובהם בן ה-78, משכו כספים מחשבונות הבנק של הקורבנות ומכספומטים.
"התקשר אליי אדם שהתחזה כקצין משטרה וביקש ממני פרטים על חשבון הבנק וכרטיסי האשראי שלי כדי שהנוכלים לא יעקצו אותי. אחרי חמישה ימים גיליתי שמשכו לי 100 אלף שקל מאחד הפיקדונות שהיו לי", שחזר ל', אחד הקשישים שנעקצו על ידי חברי הרשת, "הקצין הזה שלח לי תמונה שלו על רקע דגל מדינת ישראל ותמונה של ראש הממשלה והנשיא. נראה כמו חדר חקירות במשטרה. לא ידעתי שהוא היה חלק מרשת ההונאה".
באחרונה בלשי יחידת ההונאה במחוז ירושלים בשיתוף יחידת ההונאה במחוז תל אביב תפסו על חם את ראש הרשת כאשר ניסה למשוך סכום של 6,000 שקל מחשבון בנק של קשיש בן 80. "הוא היה מופתע מאוד שתפסנו אותו על חם רגע לפני שמשך הכספים", הוסיף גורם במשטרה.
בחיפוש בביתו תפסו הבלשים סכום של 80 אלף שקל וכרטיסי אשראי רבים. מעצרו של החשוד הוארך כמה פעמים בבית משפט השלום בירושלים.
החוקרים לא הצליחו לאתר את ארבעה מיליון שקל שחברי רשת גנבו בנסיבות מחמירות מהקורבנות. ההערכה היא שהם רכשו דירות, כלי רכב, הלבינו כספים והבריחו לחו"ל. בימים הקרובים יוגש כתב אישום נגד החשוד לבית המשפט המחוזי בעיר.
במשטרה מבקשים של לשון של בקשה לא למסור פרטים אישיים ובכלל זה חשבונות בנק, כרטיסי אשראי לאנשים מבלי לברר לעומק את זהותם ולפנות לסניף הבנק ולא לשתף פעולה עם אנשים מעוררים חשד ולפנות לשירות לקוחות של הבנק.