נוכלים שהתחזו לטכנאים, בנקאים ושוטרים, עקצו לאחרונה יותר ממיליון שקלים מבני זוג מפתח תקווה לאחר שעל פי החשד השתלט על חשבון הבנק שלהם.

תחילת הפרשה לפני כחודש. קורבן העוקץ, א', קיבל שיחת טלפון מאדם בשם "מארק", שהציג עצמו כטכנאי של הוט דובר רוסית. "לי מושג איך הוא השיג את המספר שלי", שחזר א', "הוא אמר לי שיש בעיות בקו הטלפון שלי ושאני צריך לבצע שורה של פעולות כדי שהוא יחזור לפעילות תקינה. לפני השיחה הזו היו לי בעיות באינטרנט. לרגע לא חשדתי שאותו מארק הוא מתחזה ונוכל. אפשרתי לבקשתו לעשות השתלטות מרחוק על המחשב והטלפון שלי שיתקן את התקלה". לדברי א', לאחר השיחה עם "מארק", החלו להופיע בעיות בטלפון שלו. לאחר שהתקלות לא תוקנו, הוא נאלץ לרכוש מכשיר חדש.

כמה שעות לאחר  מכן, קיבל א' טלפון מאדם שהציג עצמו כמנהל ביחידת הביטחון של הבנק שבו מתנהל החשבון המשותף שלו ושל אשתו. אותו אדם הודיע ל-א' שנעשה ניסיון  לבצע עסקה ללא הרשאה באמצעות כרטיס אשראי שהוא נוהג להשתמש בו בתדירות גבוהה. "הוא הודיע לי שהאקרים תקפו את חשבון הבנק שלי וחסמו כל גישה לאפליקציה של הבנק. לא הצלחתי לקבל סיסמה או קוד חדשים, חשבתי שאחרי יומיים החסימה תוסר וישלחו לי כרטיס אשראי חדש", ציין א'.

א' התקשר למספר טלפון שקיבל שכביכול היה של יחידת הסייבר של הבנק ושם נאמר לו על ידי "עובדת" שהחשבון שלו הותקף על ידי האקרים והוא בסיכון ושהיא העבירה את העניין לטיפול משטרת ישראל. היא ביקשה מ-א' להעביר את חמשת כרטיסי האשראי לו לידי נהג מונית שתשלח לביתו.

זמן קצר לאחר מכן א' קיבל שיחת טלפון משני אנשים בשם סרגיי וניקולאי שהציגו את עצמם כקציני משטרה. השניים הפגינו בקיאות רבה בבעיה והנחו אותו לשתף פעולה עם יחידת הביטחון של הבנק. "רציתי לוודא שלא מדובר בנוכלים שמתחזים לשוטרים, אז אחד מהם עלה מולי בשיחת וידאו עם מדי משטרה כשמאחוריו הייתה תמונה של נשיא המדינה יצחק  הרצוג", שחזר א'. "זה היה נראה כמו משרד בתחנת משטרה. לא הייתי לי סיבה שלא להאמין שלא מדובר בשוטרים". 

"עד היום חלק מהנוכלים מתקשרים אליי"

לטענתו, ה"שוטרים" אמרו לו שחשבון הבנק שלו נפרץ וכי הם עורכים "חקירה" סמויה בגלל החשד שעובדי בנק מעורבים בעוקץ. "הם אסרו עליי לספר לפקידי הבנק על החקירה הסמויה או לבני משפחה וחברים מאחר ומדובר בחקירה 'סודית'", הוסיף א'.

א' נדרש  על ידי הנוכלים להעביר לידיהם את הכספים שיש לו בבנק כדי לשמור עליהם בחשבון סודי במקום בטוח שלא ייגנבו על ידי אותם "האקרים" ועובדי הבנק. הוא העביר מעל מיליון שקל בהעברות לצ'יינג'ים או העברות לחברו השקעות. פקידי הבנק לא חשדו לרגע ש-א' מוציא כספים מחשבונו ומעביר לנוכלים. אף פקיד לא חשד לרגע שמדובר בעוקץ ולא טרח לברר מדוע מושך כספים רבים מחשבון הבנק שלו.

א' לא הבין שמדובר בנוכלים רבי מעללים המשתמשים בשיטת עוקץ שבה נפלו כבר קורבנות רבים בעבר.  רק חלק קטן מהנוכלים נעצר והועמד לדין והשאר ממשיכים לעבוד כרגיל ולעקוץ.

רק כעבור כמה ימים התברר ל-א' שמדובר ברשת נוכלים, שהשתמשו בין היתר כרטיסי האשראי שלו בסכום של 71 אלף שקל באמצעות משיכות מכספומטים או בסניפי בנק באזור השרון ותל אביב.

באמצעות עו"ד חיים מזור, הגיש א' תלונה בתחנת משטרת פתח תקווה וביחידת הסייבר וההונאה בלהב 433 בניסיון לאתר את הנוכלים ולמנוע מהם להמשיך ולעקוץ אזרחים תמימים. החומרים בעניינו הועברו לידי המשטרה שפתחה בחקירה.

"עד היום חלק מהעבריינים המעורבים בעוקץ מתקשרים אליי וניתן להגיע אליהם ולעצור אותם", ציין א'. "בחיים לא קרה לי דבר כזה. כל הזמן הייתי בטוח שאני מדבר עם טכנאי של הוט ועם עובדים של הבנק. הכול נראה אמין לגמרי. הם היו בקיאים בהכל. על כל שאלה נתנו תשובה עניינית לא חשדתי לרגע שמדובר בחבורת נוכלים שרוקנה לי את חשבון הבנק".

עו
עו"ד חיים מזור