נ' נתקל לפני כמה ימים בפוסט בפייסבוק באחת הקבוצות של ביטולי טיסות, שבו הוצע למכירה שובר לכרטיס טיסה של אל על במחיר של 750 דולר במקום 900 דולר. מי שפרסם את הפוסט עשה זאת תחת השם "לינוי". "כשיצרתי קשר ענה לי בחור בשם עידן פיסטינר. הוא אמר לי לבצע העברת זהב ומיד לאחר מכן יעביר לי את השובר. הכל היה נראה אמין. דיבר יפה. לא הייתה סיבה לחשוד", שחזר נ'. "העברתי לו סכום של 2,800 שקל. הוא גם שלח תעודת זהות כדי להראות שהוא אמין. מיד לאחר שהעברתי את הכסף, הוא חסם אותי בטלפון ונעלם".
גם ע' עבר חוויה דומה. הוא נתקל באחת הקבוצות בפייסבוק בפוסט המציע שובר של אל על ב-770 במקום 900 דולר. "אני טיפוס חשדן בדרך כלל, בודק כל דבר לעומק, יצרתי קשר עם מי שפרסם את הפוסט. בחור בשם עידן פסיטינר התכתב איתי בווטסאפ. הוא ביקש שאבצע העברת זהב של 2,800 שקל לחשבון בסניף של בנק הפועלים ומיד הוא ישלח לי את השובר. העברתי לו את הכסף אבל את השובר לא קיבלתי, פה התחלתי לחשוד שמשהו לא בסדר", סיפר ע' ל-mako. "יצרתי איתו קשר ושאלתי מה קורה עם השובר ושיחזיר לי את הכסף. ואז הוא התחיל לדבר אליי בגסות".
ע' פנה שוב לעידן, ועדכן אותו שהגיש נגדו תלונה בתחנת משטרת אשדוד. פיסטינר השיב לו: "אני גר בחו"ל במדינה שאין לה הסכם הסגרה עם ישראל. לך דחוף אצבע. אתה יכול רק לקפוץ לי (צירף תמונה של המלון שבו הוא שוהה בו בקוסומי). על חשבונך. זדיין לי מהעיניים, אתה והתביעה שלך".
י' נתקלה אף היא בפוסט המציע שובר לטיסה של אל על לתאילנד בסכום של 1,450 דולר במקום 1,700 דולר. "פניתי לבחורה בשם ליאת ששמה היה חתום על הפוסט. היא הפנתה אותי לדבר עם בעלה עידן בעניין השובר. זו הייתה הנחה משמעותית. לא היו לי סיבות לחשוד במשהו. הוא טען שבגלל המלחמה הטיסה שלו לתאילנד נדחתה. ביקשתי ממנו לשלוח עותק מהשובר מחשש שמדובר בעוקץ והוא שלח לי", סיפרה י', "לא הייתה לי סיבה לפקפק שמדובר בנוכלות. עשיתי העברת זהב לחשבון בבנק פועלים בסכום של 5,500 שקל. כמה דקות אחר כך מספר הטלפון נחסם. גם הפרופיל בפייסבוק. אז הבנתי שנפלתי לעוקץ מתוחכם".
י', ע' ו-נ' הגישו תלונות ביחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי שפתחה בחקירת עוקץ שוברי הזיכוי. מתחקיר mako עולה כי מאחורי העוקץ עומדים על פי החשד עידן פיסטינר, בן 19 מאשדוד, ועוז עבודיאן מבאר שבע, נוכל רב מעללים. שניהם טסו לפני כשבועיים לחופשה בקוסומי בתאילנד ועל פי החשד משם ביצעו את מעשי העוקץ בידיעה ברורה שאין הסכם הסגרה בין ישראל לתאילנד, מה שיקל עליהם להמשיך ולעקוץ, לנוע בחופשיות רבה ולחגוג בחופשה מפנקת על חשבון הקורבנות התמימים שהפילו בפח. הכספים שהעבירו להם הקורבנות הועברו לחשבונות בנק שלהם בבנק פועלים. המשטרה הוציאה נגד השניים צווי מעצר חתומים בידי שופט והם צפויים להיעצר ברגע שכף רגלם תנחת בנתב"ג.
עבודיאן הוא עבריין הונאה מוכר למשטרה שרק השנה הורשע בבית המשפט השלום בבאר שבע ב-38 עבירות של קבלת דבר במרמה וניסיון קבלת דבר במרמה. הוא אפילו עקץ את חברתו לשעבר שהגישה נגדו תביעה אזרחית לבית משפט השלום בבאר שבע בסכום של 2.5 מיליון שקל בגין הנזקים הכספיים והנפשיים שגרם לה.
עיון קצר בגזר הדין חושף כיצד בחלק מהמקרים עבודיאן מכר יחידות נופש בקלאב הוטל אילת וקיבל אלפי שקלים. כמובן שאת היחידות לא סיפק למתלוננים. לאחרים הוא מכר משחקי פיפ"א ומכשירי סוני פלייסטיישן באלפי שקלים מבלי לספק לקורבנות את הציוד. בנוסף מכר כרטיסי כדורגל למשחקי מכבי חיפה, מנויים למשחקי מכבי תל אביב בכדורגל ועוד - הונאה בסדר גודל של מעל 100 אלף שקל.
עבודיאן חתם על הסדר טיעון עם התביעה והודה בכל האישומים נגדו. הוא חויב לשלם לקורבנות סכום של 116 אלף שקל ונדון ל-22 חודשי מאסר בפועל. "מדובר ברצף של עבירות מרמה חמורות המעידות על תחכום ותכנון", ציין בגזר הדין השופט אור אדם, ששלח את עבודיאן לכלא. "עבירות אשר פגעו במתלוננים רבים מאוד. לא ניתן להקל ראש בעבירות אלה, קל וחומר כאשר הנאשם שב לאותן עבירות לאחר שניתנה לו הזדמנות להשתקם".
לפני כמה חודשים עבודיאן השתחרר מהכלא אבל לא למד את הלקח וחזר מהר מאוד לסורו. כאמור, על פי החשד הוא חבר לפיסטינגר ויחד השניים הונו אזרחים תמימים לאחר שמכרו להם שוברים באל על באלפי שקלים ונעלמו. "שניהם יחד חברו לבצע מעשי עוקץ חמורים מאוד כלפי אזרחים תמימים שנפלו במלכודת שלהם כשהם משתמשים בעשרות פרופילים פיקטיביים", טוען גורם במשטרה, "הם ניצלו את זה שאין הסכם הסגרה בין תאילנד לישראל ולכן ביצעו את מעשי המרמה ממלון בקוסומי".
נכון לעכשיו יש עשר תלונות ביחידת ההונאה של המחוז הדרומי נגד השניים. בעקבות התלונות, פנו במשטרה לבנק פועלים אשר חסם את העברת הכספים לחשבונות של השניים כדי להפסיק את מעשי העוקץ והמרמה. משום שהמתלוננים העבירו את הכספים מרצונם לידי השניים, הבנק לא מתכוון לזכות את חשבונם, אבל הם מתכוונים להגיש תביעה אזרחית נגד עבודיאן ופיסטינר לאחר שישובו לישראל.
בינתיים, עבודיאן ופיסטינר לא מתכוונים בזמן הקרוב לחזור לישראל אלא להישאר בתאילנד. במשטרה קוראים לאנשים שנעקצו על ידי השניים להגיש תלונה ביחידת ההונאה במחוז הדרומי של המשטרה.
מלבד עוקץ השוברים לכרטיסי אל על, ביחידה ההונאה חוקרים חשד לפיו פיסטינר הונה קרובי משפחה שלו בסכום של 600 אלף שקל. הקרובים הגישו בעצמם תלונה נגד פיסטינר במשטרה. "הוא אמר לנו שיש לו חובות בשוק האפור, שכל מיני טיפוסים מאיימים ורודפים אחריו. אז העברנו לו את הכסף, אבל התברר לנו שהוא שיקר לנו", סיפרו קרובי המשפחה לחוקרים.
עידן פיסטינר מסר בתגובה לחשדות נגדות: "אתה מוציא שקרים עליי (הכוונה לכתב mako). אתה לא יכול לפרסם תמונות שלי. אתה חייב אישור שופט. ברגע שתפרסם תמונה שלי אתבע אותך. נפגש בארץ בחודש אפריל כשהטיול שלי יסתיים. אני לא אקבל כתב אישום כי לא עשיתי כלום. דיברתי עם עורך דין ואתה חשוף לתביעה רצינית. אתה רוצה לעשות עליי דברים אסורים. אתה ממציא שקרים. יש לי תאריך חזרה לארץ, לא ברחתי לשום מקום".
בהמשך פיסטינר מחק עשרות הודעות ששלח לכתב mako ולבסוף בכלל טען שהוא לא בתאילנד אלא במקסיקו.
ניסינו לקבל את תגובתו של עוז עבודיאן לטענות, היא תפורסם לכשתתקבל.