המשא ומתן להסדר טיעון בתיק נגד ראש ארגון הפשע ניבי זגורי ושארהנאשמים המואשמים לכאורה בשלושה מקרי רצח נקלע למבוי סתום והתפוצץ לאחר שנשיאת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, השופט רויטל יפה-כ"ץ ששימשה כמגשרת הציעה לפרקליטות מחוז הדרום לגזור על זגורי עונש שנע בין 17 ל-19 שנות מאסר.
בפרקליטות דחו את ההצעה של השופטת יפה-כ"ץ בנימוס בנימוק שהפערים גדולים מאוד ושמדובר בתיק דגל והם מעדיפים לנהל אותו עד לסיומו ללא הסדר טיעון, ובטח שלא כזה מקל. "הפערים גדולים מאוד ולא ניתנים לגישור בשלב זה", מסביר גורם בפרקליטות. "המספרים שלנו לגבי העונשים שיש להטיל על הנאשמים בתיק גבוהים בהרבה ממה שהשופטת הציעה".
כזכור, ניבי זגורי מואשם בבית המשפט המחוזי בבאר שבע בשלושה מקרי רצח של אלישע סבח, טל קורקוס, וגרושתו דבורה הירש. יחד איתו מואשמים בתיק גם ראש ארגון הפשע מיכאל מור אשר נאשם ברצח בטענה שמכר לזגורי את מטען החבלה שגרם לחיסולו של קורקוס.
עוד מואשמים בתיק גם אריק איטל, מי שמואשם כי בשליחותו של זגורי רצח את אלישע סבח אחרי שירה בו חמישה כדורים מטווח אפס במסעדה שלו בנתניה, ובנוסף הפעיל את מטען החבלה שהוביל למותו של טל קורקוס, עד המדינה ששלח את זגורי לעונש מאסר ממושך.
גם עמיר בן שימול ומשה רובין, מואשמים ברצח של הירש, כשעל פי כתב האישום בן שימול ירה בהירש שישה כדורים לעיני ילדיה מטווח קצר ונמלט מהמקום יחד עם רובין שחיכה לו במכונית מילוט. שאר הנאשמים בתיק כמו שמעון שרביט (חתנו של העבריין זאב רוזנשטיין) מואשמים בהריגתו של קורקוס בטענה שהם אלו שהעבירו את המטען מידי מור לידיו של זגורי.
המשפט נגד כל הנאשמים מתנהל כבר כמעט שלוש שנים, ולפני כמה שבועות חשפנו כאן ב-mako כי נשיאת בית המשפט יפה-כ"ץ הציעה לעורכי הדין של הנאשמים ולתובעים בתיק להיפגש עמה לגישור כדי לנסות להגיע להסדר טיעון שהיה אמור לחסוך עוד שנים של דיונים משפטיים.
לאחר כמה פגישות גישור בין הצדדים בתיווכה של הנשיאה כ"ץ, הציעה להם האחרונה את העונשים שיש לדעתה לגזור על הנאשמים בתיק (זאת לאחר שנחשפה לחלק מהחומרים) לפי המתווה הבא: על זגורי יש לגזור עונש שינוע בין 17-ל-19 שנות מאסר; על מיכאל מור בין 7 ל-9 שנים; על אריק איטל בין 25 ל-30 שנה; על שרביט בין 5 ל-7 שנים; ולגבי בן שימול ורובין, הנשיאה לא ציינה את דעתה בעניין אבל סביר להניח שהייתה מציעה פחות מהעונש שביקשה לגזור על זגורי.
המתווה הסופי שהציעה הנשיאה כ"ץ היה מקובל על מרבית עורכי הדין המייצגים את הנאשמים, אבל כאמור הפרקליטות הייתה זו שדחתה אותו לבסוף. "הנשיאה הייתה חשופה לחלק מהראיות בתיק והבינה שיש בו חורים והוא לא 'נעול מכל הכיוונים'", מסביר עו"ד שהיה בסוד העניינים. "בפרקליטות רצו עונשים חמורים בהרבה ולזה לא הסכמנו. המו"מ התפוצץ, ואני רק יכול להגיד שיהיו עוד הפתעות רבות במשפט הזה".
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "מאחר וההליך הינו חסוי אין באפשרותנו להתייחס לדברים. התיק ממשיך להתנהל והפרקליטות תעמוד על ההרשעה והענישה ההולמות את הנסיבות החמורות של האירועים המפורטים בכתב האישום".