חוקרי יחידת הסייבר בלהב 433 פנו שלשום (שני) לבית משפט השלום בראשון לציון בדרישה להאריך את המשך החזקת הנכסים שנתפסו אצל המיליונר היהודי-צרפתי ג'רמי מרדכי אטלן, המוכר יותר בישראל בשם רוני חג'ג'. בין הנכסים גם וילה יוקרתית בהרצליה בפיתוח ששוויה נאמד ב-20 מיליון שקל.
חג'ג' עזב את הארץ לפני כשנה ושמונה חודשים וחזר לישראל לאחרונה. לדברי גורמים במשטרה, הוא נחקר באזהרה בפרשה ובסיומה שוחרר לדרכו. התיק מלווה על ידי פרקליט בכיר הנמצא בקשר עם צוות החקירה. "חקירת הפרשה בעיצומה והבקשה להארכת ההחזקה בנכסים שנתפסו היא חלק בלתי נפרד מכך במטרה להגיע לחקר האמת", ציין גורם במשטרה.
חג'ג' ומקורביו הקימו את חברת "איירסופט", שפיתחה תוכנה שעל פי החשד הונתה עשרות אלפי לקוחות ברחבי העולם. בנוסף עלה חשד להונאת מיליונרים בערב הסעודית, בחריין ודובאי. לחברה היו שלוחות בפולין והונגריה.
לטענת המשטרה, מדובר בעוקץ של אופציות בינאריות. בתחילה המשטרה טענה שמדובר בהיקף הונאה של כ-100 מיליון שקל ונכון לעכשיו מדובר ב-65 מיליון שקל.
התוכנה, כך טוענים במשטרה, התגלגלה לארגוני פשע בארץ וברחבי העולם ובאמצעותה גורמים עברייניים מתחזים לבעלי משרדי השקעות ומסחר בשוק ההון ועוקצים את קורבנותיהם.
בספטמבר בשנה שעברה עצרו ביחידת הסייבר ארבעה עובדים בחברה, בהם מקורבים לחג'ג'. חג'ג' נעצר ונחקר בעבר בפרשה לפני שש ושבע שנים אך שוחרר ללא תנאים. חוקרי המשטרה לא הצליחו לבסס את הראיות נגדו לכדי כתב אישום והוא לא הועמד לדין.
מחקירת המשטרה עולה כי משרדי החברה, הממוקמים ברמת גן, החלו לפעול בשנת 2015. הרוח החיה מאחורי החברה היה חג'ג'. "הוא היה הציר המרכזי בהתנהלות הפלילית", טוען גורם בכיר במשטרה. "חג'ג' פעל יחד עם קרובי משפחה שעל פי החשד סייעו לו".
עוד טוענים במשטרה כי סביב החברה פעלה רשת של חברות פיקטיביות שהונתה משקיעים. "הם יצרו מצג שווא של חברות מצליחות בתחום ההשקעות, הבטיחו רווחים גבוהים, המשקיעים השקיעו כסף רב ואז הם גילו ביום בהיר אחד שהאתר של החברה נעלם מהאינטרנט, שהוא לא קיים יותר אז הם הבינו שמדובר בעוקץ. אנשים הפסידו מיליוני יורו", העריך קצין משטרה.
מתברר שהתיק נגד חג'ג' נסגר בשנת 2019 אבל משטרות בספרד גרמניה ובלגיה העבירו מידע על הונאות שביצעה החברה ועל העוקץ של אזרחיהן, ואז החקירה נפתחה מחדש.
30 אנשים עובדים בחברה במגוון תפקידים. החברה הוקמה במקור במקלט המס הידוע באיי הבתולה, לאחר מכן פרטי החברה נרשמו בבריטניה ומאוחר יותר בקפריסין. במשטרה חושדים שחג'ג' הסתכסך עם עבריינים בארגוני פשע בישראל וניצל לפני כשנה חצי מניסיון חיסול ואף איימו על חייו.
בבקשה שהוגשה לבית המשפט נגד חג'ג' המשטרה פרטה את רשימת הנכסים שנתפסו: וילה ברחוב וינגייט בהרצליה פיתוח, דירה ברחוב זלמן ארן באשדוד שבה נרשמה הערת אזהרה, דירה נוספת ברחוב יפה ירקוני באשדוד, ומניות בחברות שונות. מטרת החזקת הנכסים נועדה למקרה שיתברר שהחשדות נגד חג'ג' נכונים וכך יתאפשר להחזיר את הכסף לאזרחים שנעקצו לכאורה על ידי החברה ועובדיה.
המשטרה ביקשה להחזיק בנכסים לעוד חצי שנה נוספת. "המשיב (חג'ג') הינו החשוד המרכזי כבעלים וכמנהל האופרציה הפלילית", נכתב בבקשה. "המשיב יצא מהארץ בינואר 2023 ולא שב אליה מאז כשמקום מושבו לא ידוע. למשיב חלק מרכזי בהתנהלות הפלילית, היותו ציר מרכזי של כל ההתנהלות הפלילית. החקירה נמצאת בימים אלו בעיצומה ביחידת 'יהלום' של רשות המיסים". בית המשפט ידון בהחלטה בימים הקרובים.