בדיון שהתקיים אתמול (רביעי) נקבע כי לשירות בתי הסוהר בארגנטינה אין את התנאים הבסיסיים וההכרחיים להחזיק בכלא את הרוצח הישראלי גיל פרג, שנידון למאסר עולם בגין הריגת אמו ודודתו בינואר 2019.
בית המשפט החליט כי פרג ימשיך להיות מאושפז בבית החולים הנוירו-פסיכיאטרי אל-סוס, שם הוא שוהה מאמצע 2020, ומטופל תרופתית על ידי פסיכיאטרים. עם זאת, בשירות בתי הסוהר המקומי הסבירו בדיון כי למרות שכרגע מצבו מיוצב, אין בבתי הכלא מקום בו ניתן לשכן אותו בשל ההפרעות הנפשיות בהן אובחן.
השופטת שגזרה את עונשו של פרג בנובמבר 2021, שמעה את נימוקיו של התובע הראשי פרננדו גזו, שבמשך יותר משנה ביקש שוב ושוב להעביר את הישראלי, שמכונה בארגנטינה "איש החתול" בשל התנהגותו החתולית, לבית הסוהר שם עליו לדבריו לרצות את עונשו.
סנגורו של פרג, מקסימיליאנו לגראן, עמד על כך שיש להשאירו בבית החולים משום ששם מצבו יישאר יציב ובו הוא יטופל עם התרופות המתאימות ועל ידי כוח אדם שיודע כיצד להתמודד עם מחלת הנפש שלו. לדבריו מצב זה לא יתרחש בכלא, מאחר ואין צוות מיומן להתמודד עם אנשים במצבו של פרג.
לאחר מכן, שאלה השופטת את רשויות שירות הכליאה מה קרה למחלקה הפסיכיאטרית שעל בנייתה הכריזו בעבר, בה ניתן יהיה להחזיק בפרג בין כותלי בית הכלא. היא נענתה כי בשל מספר האסירים שיש בבית הסוהר אין היתכנות לאשפוזו שם. בנוסף, הם אמרו שאין להם כוח אדם מתאים לטיפול בבני אדם מסוג זה, ובמקרה של העברת גיל פרג לכלא, המהלך חייב להיעשות באותם תנאים כמו שאר האסירים, שעלולים לערער את יציבותו הנפשית.
עוד ציינו כי האגף שבו הוא כלוא הוא ביתן שיפוטי, הנשמר על ידי בתי כלא ללא סכנת בריחה, ותחת השגחת הסוהרים.
מנהלי בית החולים הפסיכיאטרי הסבירו מצדם את מצבו הרפואי של פרג, השוהה שם מאמצע 2020. הם ציינו שהוא הגיע מאוד מעורער, אבל לאחר זמן מה, עם הרבה עבודה ומשא ומתן, הם הצליחו לגרום לישראלי להסתגל לכללים ולהתנהגויות מסוימים, שהיום הוא עומד בהם ללא בעיות.
אנשי בית החולים טענו כי פרג מיוצב במלואו ויכול להמשיך בטיפול במרפאות חוץ, אך מכיוון שהוא נידון למאסר עולם בכלא, ישנו חשש שעלולה להיות לו נסיגה משמעותית.
הצדדים ציינו כי המקום הטוב ביותר בו ניתן לשכן היום את האיש שהורשע ברצח אמו ודודתו הוא רק הביתן השיפוטי של בית החולים הנוירו-פסיכיאטרי "אל סוס", מסיבה זו התובע נאלץ לחזור בו מדרישתו להעביר את פרג לכלא.
הובהר כי במקרה של כל צורך בביצוע בקרה או אימות מצבו של הישראלי, התובע הראשי רשאי לבקש זאת, אך לעת עתה לא יוכל לחזור על הבקשה להעברה לרשויות הכלא כיוון שאין מתקן שמתאים לו.
היום האחרון בחייהן של פרחיה ולילי
הרצח הכפול של פרחיה ולילי הכפול בסוף השבוע של 11 בינואר 2019, אז הגיעו האחיות למנדוזה כדי לבקר את גיל, בנה הבכור של פרחיה. האחיות נהגו לנסוע יחד למקומות תיירותיים והחליטו לבקר במחוז הארגנטינאי כדי לבלות כמה ימים יחד כמשפחה.
פרחיה ולילי שכרו דירה במרכז העיר ובשבת, ב-12.1 הלך פרג לאסוף אותן לשדה התעופה. לאחר אותו יום, האחיות לא נראו שוב בחיים.
פרג דיווח למשטרה על היעדרותן של אמו ודודתו, אך ככל שחלפו הימים הוא הפך לחשוד המרכזי. במשך שבועיים חיפשו השוטרים את הישראליות ללא הפסקה, אך במשטרה גברו החשדות נגד פרג, שהתנהג בצורה מוזרה ולא שיתף פעולה.
החשד לרציחתן עלה כאשר כלבי גישוש איתרו עקבות דם בשטח שבו גר פרג, על חולצת טריקו ובשקית מלט. כתמי הדם הושוו לדגימות DNA שהתקבלו מהדירה בה שהו הנשים ואושר כי הן שייכות להן. פרג נעצר ביום שישי, 25 בינואר, ולמחרת כבר הוגש נגדו כתב אישום בגין רצח.
שעות לאחר מכן נמצאו גופות הקורבנות בחצר ביתו של פרג, שהיה בהליך שיפוצים. הגופות נקברו וכוסו בעץ, אבנים ואדמה, בעומק של כשני מטרים. באותו מקום היו הדרכונים ושאר החפצים שלהן. הנתיחה העלתה כי פרחיה נרצחה באמצעות חניקה בחבל ולילי נרצחה בשלוש יריות מכלי נשק.