השר לשעבר גונן שגב, שהורשע בריגול לטובת איראן ונידון ל-11 שנות מאסר בפועל, הגיש בימים האחרונים עתירה נגד שירות בתי הסוהר בטענה שהוא מופלה לרעה לעומת אסירים יהודים ביטחוניים ונמנעות ממנו שיחות טלפון עם בני משפחתו מדרגה ראשונה.

שגב (64), שמוגדר כאסיר בטחוני, וריצה בעבר בנוסף גם חמש שנות מאסר בפועל באשמת ייבוא של 32 אלף כדורי אקסטזי לישראל, מרצה את עונשו באגף הפלילי בכלא גלבוע. בעתירתו, שהגיש באמצעות עו"ד חן מאירי, טוען שגב כי בעוד אסירים יהודים ביטחוניים אחרים מורשים להתקשר לבני משפחותיהם ולאנשי מקצוע בכדי לקבל סיוע ותמיכה - הוא אינו זכאי לכך.

"לא ייתכן שאסירים ביטחוניים יהודים שנשפטו לעונשי מאסר ממושכים בגין טרור יהודי ופגעו משמעותית בביטחון המדינה ואזרחיה זכאים לנהל שיחות טלפון כאוות נפשם בעוד שאני צריך להגיש בקשה מראש לגבי כל שיחה שאני רוצה לנהל", קבל שגב בעתירתו.

עוד טען שגב כי למדינה בכלל, ולשב"ס בפרט, יש אפשרויות להיעזר בשיטות טכנולוגיות משוכללות על מנת ליירט את שיחותיו ולהאזין להן, וקבל כי שירות בתי הסוהר מונע ממנו לקבל חומרים החיוניים להגנתו ולהוכחת צדקתו שלא סיכן את ביטחון מדינת ישראל.

בנוסף, לטענתו חוקרי השב"כ הציגו לו בחקירתו תמונות שלו עם גורמים איראניים במהלך אחד מביקוריו בסין כשבעה חודשים לפני מעצרו. "אם אני הייתי כל כך מסוכן לביטחון המדינה למה לא עצרו אותי כבר אז? למה חיכו תקופה ארוכה כל כך", טוען שגב, "כבר אז גורמים בשב"כ ובמוסד ידעו שהייתי בקשר עם גורמים איראניים והם היו צריכים לעצור אותי באופן מיידי".

שגב דורש לקבל את כל המסמכים המשפטיים והמידע בנוגע להבאתו ארצה שלטענתו לא הייתה חוקית. דרך פרקליטתו, עו"ד מאירי, דורש שגב להעביר לידיה את כל החומרים שכתב בכלא בנוגע לתביעה האזרחית שהוא מתכוון להגיש נגד המעורבים במה שהוא טוען כחטיפתו לישראל וכן דורש לבצע שיחות טלפון ללא כל הגבלה.

 עו
עו"ד חן מאירי|צילום: גליה פלד

לטענתה של עו"ד מאירי, מחבלים המוחזקים בבתי כלא ביטחוניים מקבלים תנאים טובים ממרשה, כולל שיחות טלפון וביקורים. "למה מפלים אותי לעומת מחבלים פלסטיניים ומחבלים יהודים?", טוען שגב באמצעות פרקליטתו, "חלקם שוהים באגפים רגילים וחלקם באגפים תורניים אבל אני הרבה פחות מסוכן מהם. לא פגעתי בביטחון המדינה ולא מסרתי שום סודות".

עוד נודע כי שגב סיפר לפרקליטתו כי הוא מתכוון לכתוב ספר על פרשת חטיפתו, ובתאו שוהים סוהרים ושוטרים לשעבר שהורשעו בעבירות פליליות ונהנים מזכויות רבות ממנו. 

משירות בתי הסוהר נמסר בתגובה: "התייחסות לעתירה תוגש ככל ונידרש לבית המשפט כמקובל".