במרתפי כלא איילון ממוקם תא ייעודי שבו מוחזקים ראשי ארגוני פשע ועבריינים בכירים לפני דיונים בעניינם בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד. מדובר בתא זמני אליו מועברים האסירים, לרוב מבתי כלא אחרים, אך מכמה עדויות עולה כי התנאים בתא קשים באופן קיצוני. כמה אסירים אף מכנים את התא "הגיהנום".
בעדותו בפני שופטי בית המשפט, תיאר עורך דינו של ראש ארגון הפשע אסי אבוטבול מה ראה וחווה כשהגיע לפגוש אותו בתא הייעודי בכלא איילון שבו הוחזק. "הנאשם (הכוונה לאבוטבול) יושב עם מגבת על הראש כי קר. מדובר במרתף שהטמפרטורות פחותות מעשר מעלות, מים על הרצפה, שירותים שאי אפשר להיכנס כי המים מגיעים עד סוף הנעליים שלך", תיאר עו"ד מיכאל עירוני בפני שלושת שופטי ההרכב שדנים בתיקו של אבוטבול בשבוע שעבר. "המרחק ביני לבין הלקוח הוא מטר וחצי, וזה כל התא. אני קפאתי אחרי 15 דקות. לא יכולתי לשבת...זה נמצא מתחת לאדמה...לאחר המפגש חזרתי משם חולה. אני מבין שהוחזקו שם בעבר עצירים אך אלה תנאים שלא ראויים לבני אדם. שני אנשים לא יכולים לשבת שם יחד".
לדבריו עו"ד עירוני, הוא פנה לשב"ס והתריע על התנאים הקשים שבהם הוחזק אבוטבול ואסירים אחרים אבל לטענתו, לא זכה למענה הולם. "הם אמרו שהם מודעים לזה ושאין מה לעשות, אלו התנאים", סיפר עו"ד עירוני.
השופטים, שנחרדו לשמוע על התנאים שבהם מוחזקים אסירים בתא, דרשו משב"ס תשובות בעניין ודרשו למצוא מקום הולם וראוי ואנושי. "תיאור התנאים מגלה שהם מחפרים ואנו מוצאים לנכון להעביר לשב"ס את התיאור ולפעול על מנת למצוא את המקום הראוי האנושי ובעל התנאים לפגישה מקצועית בין הנאשם לעורכי דין", הבהירו השופטים.
כפי שחשפנו בשבוע שעבר, ראש ארגון הפשע קוטייר עודה מחה בעתירה שהגיש לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד על התנאים בתא המדובר, שבעבר הוחזקו בו מחבלים. "לא היה לי מה לאכול. זרקו אותי לתא של מחבלים", התלונן עודה בעתירה שהגישה פרקליטתו, עו"ד שני דרי, "הכול היה מלא בצואה. מלוכלך. אי אפשר להתקלח. צעקתי לסוהרים אבל אף אחד לא ענה לי".
גורמים בשב"ס מסרו שבארגון מתכוונים להתייחס בכובד ראש להערות השופטים ולמצוא מקום חלופי לאסירים לשהות בו עד לעדותם בבית המשפט.