באוקטובר 2017 גורם מודיעיני בכיר במשטרת ישראל מתקשר ל-מ', עמיתו במרוקו, מראשי המוחבראת - גופי המודיעין במדינה. הוא חושף בפניו: "יש רשת של עבריינים ישראלים שנעזרים באזרחים מרוקאים שמזייפים דרכונים ואזרחות תמורת אלפי יורו. תטפלו בזה לפני שזה יהיה מאוחר. זה יפגע בשם הטוב שלכם בעולם אם יהיה פיגוע או אירוע ביטחוני שיתבצע באמצעות דרכון מזויף".

הגורם הישראלי מעביר ל-מ' רשימה של עבריינים ישראלים ומרוקאים החברים ברשת, כולל שופטת בכירה, פקידי ממשל בכירים וקציני משטרה. שם אחד בלט מעל כולם: ישראל פרץ, תושב אשדוד שהמתגורר במרוקו והיה מבכירי רשת זייפני הדרכונים. הכל עבר דרכו.

גורמי מודיעין  במשטרת ישראל ובאחת מזרועות הביטחון היו אלה שסייעו לרשות האכיפה במרוקו לחשוף לפני כשש שנים את רשת זייפני הדרכונים במדינה שבראשה עמדו אזרחים ישראלים, בהם עבריינים מוכרים מאוד למשטרה. על פי החשד, חברי הרשת היו מעורבים בהנפקת 1,000 דרכונים מזויפים. 

מדובר באחת הפרשות החמורות ביותר שנחשפו במרוקו. לחברי הרשת סייעה שופטת, פקידים בבית משפט ויהודים שהתגוררו בקזבלנקה, שדאגו לרשום בדרכונים את כתובת המגורים שלהם בקזבלנקה כמקום שבו הם מתגוררים לכאורה.

"באחד המקרים התברר שהכתובת של 400 ממקבלי הדרכונים והאזרחויות הייתה זהה לחלוטין. היה מדובר במשרד נסיעות בקזבלנקה. זה מה שסייע לנו להבין שמדובר בפרשת הונאה חסרת תקדים במושגים של מרוקו", תיאר גורם רשמי במדינה.

כאמור, גורמי מודיעין במשטרת ישראל ובמערכת הביטחון סייעו לרשויות במרוקו לחשוף את חברי הרשת ולהביא למעצרם. "מיד כשקיבלנו את המידע שעבריינים ישראלים מעורבים בהנפקת דרכונים מזויפים לפלסטינים וערבים ישראלים, שחלקם חברים בארגוני פשיעה, העברנו את המידע לרשויות המודיעין והמשטרה במרוקו והזהרנו אותם שהדבר יגרום להם נזק תדמיתי בעולם במידה והם יבצעו פיגועים והם יהיו הכתובת לכל ההאשמות", סיפר גורם מודיעיני ישראלי.

גורמי ביטחון ומודיעין במשטרה העבירו לבכיר במודיעין במרוקו רשימה שחורה של 15 עבריינים ישראלים שהיו חברים ברשת, חלקם עזבו את ישראל לפני יותר מעשור והקימו קומונת פשע בקזבלנקה.

"זו הפרשה מהחמורות שנחקרו במרוקו בשנים האחרונות", ציין גורם מודיעיני במרוקו המעורה בפרטי הפרשה, "המידע שהעבירו גורמי הביטחון בישראל טופל במהירות על ידי הרשויות במרוקו והובילו לגל המעצרים של המעורבים ברשת. למען האמת הופתענו שכל זה קרה לנו מתחת לאף במשך כשנתיים".

עבור כל דרכון ואזרחות מזויפים קיבלו חברי הרשת סכום שנע בין 5,000 ל-7,000 יורו. "מי שקיבלו אזרחות מרוקאית היו ישראלים שנולדו בכלל ברוסיה וזה מה שהדליק לנו נורות אדומות שמדובר ברשת נוכלים", ציין גורם במרוקו.

בעקבות העברת הרשימה לרשויות במרוקו, נפתחה חקירה מקיפה שהובילה למעצרם של עשרות חשודים, בהם עשרה עבריינים ישראלים. בין העצורים היה גם העבריין צ'יקו בית עדה, עבריין מוכר למשטרה ועבריינים נוספים שכמה מהם היו מבוקשים על ידי משטרת ישראל בפרשות חמורות.  בית עדה נשפט על חלקו בפרשה ושוחרר לפני כשנתיים מכלא עוקשה שבקזבלנקה.

עבריין נוסף שהסתבך בפרשה הוא משה תשובה, תושב נתניה שנמלט למרוקו לפני למעלה מ15-שנה והחזיק ברשותו דרכון ואזרחות מזויפים שאותם רכש מחברי הרשת. תשובה, החשוד ברצח של צורי מסיקה שאירע בשנת 2007, נעצר במרוקו לפני כשנתיים. הוא נשפט לשלוש שנות מאסר. כשיסיים לרצות את עונשו הוא יועבר לידי הרשויות בישראל.

"הופתענו מהתחכום של חברי הרשת"

ראש הרשת, ישראל פרץ, נשפט בעבר לשש שנות מאסר בפועל. מי שרכש דרכון מזויף מחברי הרשת למרות שיכול היה לקבל אותו כחוק מאחר והוא יליד מרוקו הוא העבריין גולן אביטן, שנמלט למדינה לפני כשש שנים לאחר שהועמד לדין על חלקו בפרשה 512 (סייע לספק את השלטים להפעלת מטעני החבלה בפיגוע הפלילי ברחוב יהודה הלוי בשנת 2003 שבו נרצחו שלושה בני אדם ו-56 בני אדם נפצעו). אביטן נכנס למרוקו ממעבר הגבול היבשתי בטנג'יר במכונית עם דרכון פג תוקף. השוטר במקום העלים עין ואפשר לו להיכנס למרוקו ללא ויזה.

בהמשך אביטן קיבל דרכון מרוקאי מזויף שהונפק לו על ידי בכיר ברשת וכך גם לאשתו, מהלך שאפשר לו להסתובב באופן חופשי במדינה ולהתגורר בדירת פאר בקזבלנקה, כשבני משפחתו ומקורביו היו נוהגים לטוס אליו לבקר אותו. אביטן נעצר לפני כחמש שנים בעקבות מידע שמשטרת ישראל העבירה לגורמי מודיעין במרוקו. הוא נידון לשלוש וחצי שנות מאסר בפועל. אשתו מירי, שהגיעה לבקר אותו בכלא במרוקו, נעצרה בחשד להחזקת דרכון מרוקאי מזויף ונשפטה לשנתיים וחצי מאסר בפועל. היא השתחררה לפני יותר משנתיים מהכלא.

"בלי המידע ממשטרת ישראל חברי הרשת היו ממשיכים לפעול ללא הפרעה במרוקו וממשיכים לזייף דרכונים מרוקאים ולעשות הרבה מאוד כסף. הדרכונים היו ברמת זיוף גבוהה מאוד", ציין גורם במרוקו, "הופתענו מהתחכום שבה פעלו  חברי הרשת ומהעובדה שזכו לשיתוף פעולה מגורמי ממשל בכירים מאוד במדינה, אם זה במערכת המשפט ואם זה במשרדי ממשלה".