בעלי צימרים ובתי מלון קטנים בצפון הארץ נאלצים לשלם דמי חסות לעבריינים מהפזורה הבדואית בנגב ולארגוני פשיעה ערביים מצפון הארץ המטילים עליהם אימה.
ההצתה בלילה שבין שישי לשבת בחניית מלון "הגליל" של שמונה כלי רכב של אורחי המלון הציפה מחדש את ממדי תופעת הפרוטקשן באזור. נכון להיום במרבית המקרים המשטרה לא עצרה חשודים בהצתות ומי שנעצר שוחרר ללא כתב אישום.
בעלי הצימרים והמלונות מתארים איומים על בסיס יומי. סכומי הפרוטקשן שהם נדרשים לשלם סכומים שנעים בין 2,500 ל-3,500 שקל ויותר - תלוי בהכנסות של המקום. עבריינים בצפון אף השתלטו באחרונה על כמה צימרים וניהלו מהם את הפעילות המבצעית של הארגון.
"אי אפשר לדבר איתם. הם נכנסו לצימרים ולא יצאו מהם. משלמים מתי שבא להם. אם מישהו יעז ללכת למשטרה או להעיר הם שורפים את המקום ואת המכוניות. הם לא פוחדים מאף אחד", הסביר בעל צימר בצפון הארץ, "זה נהיה מפחיד מיום ליום. כשרואים את ההצתות בצימרים ובחניונים של בתי המלון והעסקים מבינים שעדיף לשלם כדי שהעסק שלנו יעבוד ושלא אאבד את הפרנסה".
"הם באים אלינו עם בקבוקי דלק, רעולי פנים ואתה מבין שאם לא תשלם הכל יעלה באש למחרת", הסבירה בעלת צימר, "המשטרה לא יכולה להגן עלינו ועל המשפחה שלנו. עדיף לשלם, אין הרבה ברירות".
חלק מבעלי העסקים בתחום התיירות מסרבים לשלם פרוטקשן ושכרו מאבטחים או כלבי תקיפה כדי למנוע את הצתת הצימרים והאטרקציות התיירותיות שלהם.
"לא נשלם להם שקל גם אם ישרפו את המקום", אמר א', בעל צימר, "אני לא אעבוד קשה כדי לפרנס עבריינים. זה לא יקרה".
הצתות נוספות אירעו כמה פעמים במתחם הסירות בכנרת. כ-20 סירות הוצתו על ידי עברייני פרוטקשן.
במשטרה טוענים שמרבית בעלי העסקים הנסחטים מסרבים להתלונן במשטרה. "בלי תלונות קשה מאוד לעצור את אותם עבריינים סוחטים. זו תופעה חמורה ונמצה את הדין עם כל מי שסוחט בעלי עסקים ומאיים עליהם. כל מי שפנה אלינו קיבל מענה מידי והסוחטים נעצרו", ציין גורם במחוז הצפוני במשטרה.