הנה הצהרה שכנראה לא תפיל אתכם מהכיסא: העולם הוא ממש לא מקום בטוח, ואנחנו לא מדברים על מלחמות. יותר בני אדם נהרגים ונפצעים באירועים פליליים מאשר בקרבות בין צבאות. בכל שנייה שחולפת מבוצע רצח, שוד, אונס או סתם בגד שנגנב מחבל הכביסה. חלק מהמקרים הם לא פחות ממזעזעים, אחרים מוכיחים למה רוב הפושעים לא קיבלו עבודה במכון ויצמן, ויש גם מי שנפגעו מפשע וידעו לנצל את זה לטובתם האישית. קבלו את המיטב של השבוע האחרון.
הרחובות הזועמים של אירלנד
מאז הניחה מחתרת ה-IRA את נשקה, חזר השקט לאירלנד ומקרי המוות של שוטרים במדינה ירדו פלאים. בעוד שבעבר הם היו מטרה לגיטימית, מעמדם השתפר והמקצוע הפך למבוקש, בעיקר לאור אחוזי התמותה הנמוכים. גם פיליפה ריינולדס (Philippa Reynolds) מורה בת 27, החליטה לעשות שינוי בקריירה ולהתגייס לשורות כחולי המדים. צעד שהסתבר בדיעבד כטראגי במיוחד.
ביום שבת האחרון השתתתפה ריינולדס עם שני שוטרים במעקב אחרי גנבי רכב באזור בלפאסט. סמוך לשעה 03:40 הבחין הצוות ברכב גנוב והחל במרדף, שעל פי התקשורת המקומית היה סוער למדי. בניסיון לחמוק מהשוטרים, התנגשו הגנבים בניידת במטרה להמם ולברוח. אבל ההתנגשות הייתה חזקה מדי וכתוצאה ממנה פיליפה נהרגה. שני השוטרים האחרים נפצעו באורח בינוני, בעוד שהחשודים מצליחים להימלט מהזירה. ביום שני פרסם דובר המשטרה המקומית כי שני חשודים נעצרו בחשד שהיו מעורבים באירוע.
הרשת הקרימינלית
כשמנסים לאיים על מישהו דרך הפייסבוק, כולם יודעים מי אתם. נשמע לכם מובן מאליו? ובכן מסתבר שלא כולם הבינו את הטריק. גבר בגיל 24 שאינו מוכר למשטרה, פרסם פוסט בדף זיכרון של ילדה שנהרגה בתאונת דרכים בטנסי. בטקסט איים רייט להרוג לא פחות מ-200 תלמידים אמריקאים. המשטרה המקומית לא לקחה סיכון ובעקבות הפוסט פינתה אלפי ילדים משטח בית הספר, בשל החשש מטבח.
אחרי בירור קצר הסתבר שהמאיים הוא בכלל אליוט רייט, תושב בריטניה. כשהובא לדיון בהארכת מעצרו, טען סנגורו שאין לו בכלל דרכון ושום כוונה להיכנס למחוז וורן שבטנסי ארה"ב. השופט לא התרשם, הותיר את רייט במעצר ושלח אותו להסתכלות פסיכיאטרית. לא פחות מ-2,900 תלמידים, שהפסידו מספר שיעורים, הוחזרו לבית הספר.
גם ג'ונתן תומפסון (Jonathan Thompson) בן ה-19 הוא לא גאון גדול. תומפסון נעצר לפני שבועיים ביחד עם חברי הכנופיה שלו בניו יורק. הוא שוחרר אחרי מספר ימים ומיהר להתחבר לפייסבוק שלו כדי להשאיר פוסט מאיים על השוטר שעצר אותו. בהודעה פירט תומפסון את מראה הרכב של השוטר ולוח הזמנים המתוכנן לו. מיד לאחר מכן מיהר להסגיר את עצמו בתקווה שמישהו מהעבריינים האחרים בעיר ישתמש במידע כדי לפגוע בשוטר. אלא שהפוסט עצמו לא עורר כמעט כל תגובה ונמחק כעבור זמן קצר. תומפסון הואשם בהפצת איומי טרור והטרדה בנסיבות מחמירות, וצפוי לחכות עוד זמן רק עד שיוכל להתחבר מחדש לחשבון הפייסבוק שלו. בהודעת דובר המשטרה לא השאיר הרבה מקום לספק: "מי שמתעסק עם אחד מאתנו מתעסק עם כולם".
מחשב מסלול מחדש
בימים אלה מתנהל בארה"ב משפטו של אריק קאולה (Eric Koula), צעיר החשוד שרצח את הוריו לאחר שאלו נישלו אותו מהירושה. עורך דינו טען שאריק היה במקום בכלל אחר בזמן הרצח, ולדבריו יש לו ראיות שמצביעות על זהותו של הרוצח האמיתי. הרצח האכזרי התרחש ב-2010. ההורים, דניס ומרנה, נמצאו מתים בביתם אחרי שנורו בראשם. מי שהזעיק את השוטרים לזירה היה אריק עצמו שלטענתו מצא את הוריו מתים. חוקרי המשטרה שהגיעו לזירה סברו כבר בהתחלה שמדובר בעבודה של מקצוען קר רוח, בעיקר משום שלא נתגלו סימני פריצה שום פריט יקר ערך לא נלקח מהזירה.
אלא שאז הסתבר שקאולה נושל מהירושה, ועם מניע בולט כזה החשד נפל מידית עליו. הוא נעצר נשפט ונגזרו עליו שני מאסרי עולם. על פי עדות עורך הדין מסתבר שלמשפחה היה שכן בשם סטיב בורגס (Steve Burgess), שכיהן כמנהל סניף הבנק המקומי. בימים שקדמו לרצח קיבל סטיב מספר הודעות איום על חייו. סוכן פדרלי לשעבר מצא שאם עושים זום במפות של גוגל על הכתובת של סטיב, הסמן מתמקד על הבית של משפחת קולה. לדבריו זה מה שהוביל לטעות של המתנקש שנשלח לחסל בכלל את סטיב. כעת התיק של אריק חזר לבית המשפט וממתין בתור לערעורים.
קודם יורים, אחר כך בודקים
אין דבר כזה פרסום רע
לכנופיות הרחוב בברזיל יש שיטה בדוקה לשוד חנויות בגדים: הם שוברים את החלון ובזמן קצר, לא יותר מדקה, מעמיסים את רוב הסחורה ובורחים. לא משנה כמה מהירה תהיה תגובת המשטרה, הם אף פעם לא יגיעו בזמן. בחודש דצמבר האחרון נשדדה חנותו של מעצב הבגדים רוני מייזלר (Rony Meisler). זמן קצר לאחר מכן היא נשדדה שוב. בשני המקרים השודדים שברו את החלון והעמיסו את רוב הסחורה בדקה ו-13 שניות. בייאושו לקח מייזלר את סרט מצלמת האבטחה, הוסיף מוזיקה ואת הכיתוב: "מהר, תראו מה המשוגעים עושים כדי להשיג את הסחורה שלנו". הוא הוסיף גם את תיאור הפריטים שנגנבו ומשפט נוסף: "לא צריך לשבור את החלון פשוט באים". לטענתו לסרטון יש שתי מטרות: פרסום והפצת התיאור של החשודים ושל הסחורה שנגנבה. מי יודע? אולי בשבוע הבא נוכל לפרסם שבזכותו הם גם נתפסו.